obi-wan Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Evo, po zelji otvaram temu... https://www.pouke.org/forum/topic/16561-tata-ja-sam-gej/page__st__324 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Volio bih da mi se objasni kako ljudi nijesu imali dovoljno izgrađen pojam o Bogu, u "tom vremenu", a to je vrijeme Mojsija,Ilije i ostalih Gospod je govorio u pričama svima pa i apostolima, međutim to ne znači da nije govorio Istinu obi-wan је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 1. Ne ustezem se ja nego ti... 2. vreme mi jeste malo ograniceno... zenom... greengrin 1. А мени се све чини да сам и превише оштар и отворен... И стварно не видим где се ја то устежем... 2. Па и сутра је дан... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Volio bih da mi se objasni kako ljudi nijesu imali dovoljno izgrađen pojam o Bogu, u "tom vremenu", a to je vrijeme Mojsija,Ilije i ostalih Gospod je govorio u pričama svima pa i apostolima, međutim to ne znači da nije govorio Istinu Upravo tako. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 1. А мени се све чини да сам и превише оштар и отворен... И стварно не видим где се ја то устежем... 2. Па и сутра је дан... Ma jeste dan, nego treba otici u crkvu, a mi idemo malo dalje, pa dok se ustane... greengrin "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 I naravno da se ne slazem - Bog jeste Roditelj, otkud ti to da nije? Ни један појам који потиче из нашег, створеног света, се не може применити на Бога, па ни родитељство. Све што можемо рећи о Богу јесу појмови из нашег, створеног света, и можемо их користити само условно... Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 "Bog nije samo iznad znanja, nepojmljiv, već prevazilazi i nepoznanje.” Sv G.Palama Sophrosyne and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Ни један појам који потиче из нашег, створеног света, се не може применити на Бога, па ни родитељство. Све што можемо рећи о Богу јесу појмови из нашег, створеног света, и можемо их користити само условно... Dobro, niko i nije imao nameru da se bavi sustinom Bozijom, nego Njegovim odnosom sa ljudima. A u tom odnosu ima i te kako mnogo ljudskog. U stvari, jedini nacin po kome se Bog odnosi prema ljudima je - ljudski nacin. Zato je i postao Covek, zato u Jevandjelju na mnogo mesta sebe naziva tim i takvim imenima - covecijim imenima... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Volio bih da mi se objasni kako ljudi nijesu imali dovoljno izgrađen pojam o Bogu, u "tom vremenu", a to je vrijeme Mojsija,Ilije i ostalih Gospod je govorio u pričama svima pa i apostolima, međutim to ne znači da nije govorio Istinu Бог је откривао тачно онолико колико су људи били способни да прихвате. Као што се људски род развијао у сваком другом погледу, тако се развијао и његов појам о Богу... Када свом детету за нафору кажеш да је то Богин лебац, ти га ништа ниси слагао. Макар оно касније постало и доктор литургике, и докторирали на тему Како је дошло до праксе да се дели нафора... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 U stvari, jedini nacin po kome se Bog odnosi prema ljudima je - ljudski nacin Није ми баш најјасније шта си овиме хтео да кажеш... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 "Bog nije samo iznad znanja, nepojmljiv, već prevazilazi i nepoznanje.” Sv G.Palama Niši,ostavi se ti Boginog lebca, daj odgovori mi na ovo "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Управо тако. Шта ту није јасно? Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Imaš ti neki komentar na ovo,ili...? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Није ми баш најјасније шта си овиме хтео да кажеш... Kako nije? Pa upravo to - shodno nasoj ogranicenosti (u odnosu na Njega), On uzima na sebe nasu covecnost, i u njoj (= toj covecnosti) na jedan sasvim covecan/ljudski nacin obraca nam se i formira odnos prema nama. On se prema ljudima odnosi kao Covek, ne prosto kao neki transcedentni Bog, koji je daleko od nas. Oglo, Sophrosyne and Гост је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 mozda bi bilo bolje reci da je "covecanski/ljudski nacin na koji nam se obraca" ustvari samo posledica nacina njegovog postojanja kao Licnosti, a posto je taj licni nacin postojanja ljudima vrlo blizak (ali ne i savrseno poznat) onda ustvari iz toga proizilazi da se on nama otkriva na taj "covecanski" nacin...a to je ustvari Njegov nacin... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука