Jump to content

Препоручена порука

To je za prave aviatičare nebitno. Dobre avione imaju ovi i oni. Meni lično slabo se sviđa takozvana klasa srednjih lovaca (npr. MiG-29, F-18), dolazi mi kao neka vrsta "bastardni" avion između lake (npr. F-16, Mirage, Gripen, domaći "novi avion") i teške klase (npr. Su-27, F-15). Onda se i ratišta menjaju i time namene za lovačke avione, jednom se od njih traži da budu više lovci-bombarderi (npr. Mirage 3), onda dominantni lovci (Mirage 2000, MiG-29).. Danas je težište opet na namenu lovac-bombarder, i u ovoj ulozi npr. jedan MiG-29 nije jak, za razliku od jednog F-16. Onda imamo i faktor PVO, ovde se Rusi danas mnogo angažuju, i bespilotne letelice, ovde su opet Ameri danas jaki..

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Mene zanima misljenje barata Milana, tvoje sam vec video...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Počelo testiranje Boeing X-51 "scramjet", koji treba da leti do 7000 km/h..

http://derstandard.at/1343744861952/US-Militaers-testen-Jet-mit-sechsfacher-Schallgeschwindigkeit

1343796113990.jpg

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Ah, "gunships" su se upotrebljavali još u vijetnamskom ratu.. Jesu impozanti, ali efekt je minimalan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gunship

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

виш, несам знао да су га још од вијетнама користили :)

ја сам тек око 2007. чуо за овај авион, тад су га надограђивали ...

Подели на овим сајтовима

Princip je upotrebljen još u drugom svetskom ratu od strane Nemaca i Rusa, za Amerikance sad ne se ne sećam, gde su na svoje lovačke avione stavili topove većeg kalibra za namenu protiv tenkova.

U ovom slučaju ovaki avioni su namenjeni za antigeriljske (protivčetničke) akcije na velikoj distanci. Na kraćoj distanci uzimaju se obični borbeni helikopteri. Koliko su efektivni ovi "topovski brodovi" - mogu da zamislim da mogu da zasmetaju geriljskim jedinicama, ali sumnjam da mogu osetljivo da ih udare. Najzad ali ne znam, Ameri su svakako jedini koji imaju taj koncept.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

U principu, protiv neke normalne vojske taj avion ne bi imao bas nikakve sanse.

A i ovako je izivljavanje u pitanju, nema tu reci o nekom pravom ratu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Свакако, данашњи, а и они сутрашњи ратови, водиће се неким другим средствима и "средствима"...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...