Jump to content

Tata, ja sam gej!

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 17. 12. 2011. at 10:35, nedeljko рече

Не верујем да је, икоме, на овом форуму више стало до овог, несрећног, младића...од његових родитеља.

Недељко, .. потпуно сам сагласан са овим ...

А то некако превиђамо..дал из незрелости, или необузданости захукталог доживљаја слободе...

;)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 437
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 17. 12. 2011. at 10:43, nishizawa рече

Онда се запитај - који би се нормалан родитељ одрекао свог детета и избацио га из куће зато што је геј?

Ух .. Ниши..брате мој.. Убеђен сам да није само то... Ако је тако сигурно је у питању патологија-прордице као такве.. Али гарант нам је сервирана само ова инстанца.. која је несумњиво била окидач за ово што се десило.. Али сигурно незнамо пуну истину и узрок..

Познајем .. па не мали број сличних случајева.. где нема ''истеривања''.. али брате ...(боље да не отварамо те приче)... то виси у ваздуху... као покушај..очајнички,.. Али никад није узрок само та ''опредељеност да се буде хомосексуалац''..не ..Контигент непријатности које убадају у срце је ту УВЕК уплетен...

И срце родитеља крвари беспрекидно.. даноноћно... Ти људи су на лековима, алкохолу.. ма пакао скоро...

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:08, obi-wan рече

Ovo su kljucna pitanja, verujem da je odgovor na njih prilicno slozen.

Ja ih znam trojicu - dvojica su se ozenili, treci jos nije, a ne znam da li ce i kada.

Od ozenjene dvojice, jedan je covek sasvim crkven, drugi nije.

Ovaj treci je takodje crkven, ne kao ovaj prvi, ali prilicno.

И какви су то бракови?

Знају ли њихове жене за њихов проблем.Мислим да би морале да знају.

Цитат
Ne slazem se... da je tako, ne bi se apostol Pavle toliko bavio tim pitanjima... pusti ti savremena "istrazivanja" ovog tipa, u mnogim stvarima i oblastima ona su vrlo cesto pristrasna, polutanska, politicki iznudjena...

Нису то савремена истраживања него моје животно искуство.

Одрасла сам са неким особама. . .

А и чињеница да некима живот изгледа као пакао због ове муке.

Ако је неко избрао да буде геј,зар не би могао да изабере и да буде стрејт,.или макар бисексуалан,

знам да је за неке пољубац са женом исто што и хетеросексуалном мушкарцу са мушкарцем,а знам и оне који би могли да се помуче,али их жена ипак не привлачи .

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

@ nichezava

Црква не избацује,нити тера неког од себе говорећи иди од мене зато што грешиш, него зато што у греху хоћеш да останеш не желећи да се покајеш, ти себе тераш од цркве....! ЈА СВОГА СИНА НЕ БИХ ИЗБАЦИО ЗАТО ШТО ЈЕ ГЕЈ, НЕГО ЗАТО ШТО ХОЋЕ ДА ГА КАО ГЕЈА ПРИХВАТИМ , ЈА ПРИХВАТАМ ТВОЈ ГРЕХ АЛИ НЕ ПРИХВАТАМ ДА У ГРЕХУ И ОСТАНЕШ И ДА КАЖЕШ ,,ЈА НЕЋУ У ЛАЖИ ДА ЖИВИМ,ЈА САМ ГЕЈ'' (али ти управо живиш у лажи! Убитачно, то је исто рећи ,,ЈА ЖЕЛИМ У ГРЕХУ ДА ОСТАНЕМ, ДА ГРЕХ ПРИХВАТИМ , ДА СА ГРЕХОМ ЕГЗИСТИРАМ''!

Не поставља се питање љубави! Убеђен сам да га његови родитељи НАЈВИШЕ воле, али Сине са твојим избором мораш да сносиш последице а то је да НИСИ У ЗАЈЕДНИЦИ МОЈОЈ (ОЧЕВОЈ, РОДИТЕЉСКОЈ)!

Ја волим свога сина , али не желим да код њега победи природа (смртна,гршна) ,него личност!

Разумемо се ми сви! Да је жив разговор давно бисмо се схватили!

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:08, obi-wan рече

ЦИТАТ:

И насупрот неким мишљењима, није то никакав избор.

Постоје блудници који од своје огрезлости у блуду застране па постану бисексуални,али највећи број је оних који су тако рођени.

Затворен ЦИТАТ:

Ne slazem se... da je tako, ne bi se apostol Pavle toliko bavio tim pitanjima... pusti ti savremena "istrazivanja" ovog tipa, u mnogim stvarima i oblastima ona su vrlo cesto pristrasna, polutanska,

politicki iznudjena...

Наравно да се не треба слагати са тиме јер то просто није тачно....најозбиљнија нучно медицинска истраживања су дошла до неког процента од мање од 3% хомосексуалних по рођењу.. али их не негира... Неке студије само за амерички континент (укључене су обе Америке) говоре о нешто мањем проценту од 7% ''урођеног хомосексуалног нагона''...

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:27, Japet рече

@ nichezava

Црква не избацује,нити тера неког од себе говорећи иди од мене зато што грешиш, него зато што у греху хоћеш да останеш не желећи да се покајеш, ти себе тераш од цркве....! ЈА СВОГА СИНА НЕ БИХ ИЗБАЦИО ЗАТО ШТО ЈЕ ГЕЈ, НЕГО ЗАТО ШТО ХОЋЕ ДА ГА КАО ГЕЈА ПРИХВАТИМ , ЈА ПРИХВАТАМ ТВОЈ ГРЕХ АЛИ НЕ ПРИХВАТАМ ДА У ГРЕХУ И ОСТАНЕШ И ДА КАЖЕШ ,,ЈА НЕЋУ У ЛАЖИ ДА ЖИВИМ,ЈА САМ ГЕЈ'' (али ти управо живиш у лажи! Убитачно, то је исто рећи ,,ЈА ЖЕЛИМ У ГРЕХУ ДА ОСТАНЕМ, ДА ГРЕХ ПРИХВАТИМ , ДА СА ГРЕХОМ ЕГЗИСТИРАМ''!

Не поставља се питање љубави! Убеђен сам да га његови родитељи НАЈВИШЕ воле, али Сине са твојим избором мораш да сносиш последице а то је да НИСИ У ЗАЈЕДНИЦИ МОЈОЈ (ОЧЕВОЈ, РОДИТЕЉСКОЈ)!

Ја волим свога сина , али не желим да код њега победи природа (смртна,гршна) ,него личност!

Добро,добро, и ?

Које је решење?

Дајте неко решење.

Не може човек престати да буде геј, може само да престане да упражњава своју страст.

Али није ли изопачено натерати геј момка да се ожени?И која је то жена која би пристала на такав брак,или ако не зна за његову склоност, зар не би патила?

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:30, Walter рече

Наравно да се не треба слагати са тиме јер то просто није тачно....најозбиљнија нучно медицинска истраживања су дошла до неког процента од мање од 3% хомосексуалних по рођењу.. али их не негира... Неке студије само за амерички континент (укључене су обе Америке) говоре о нешто мањем проценту од 7% ''урођеног хомосексуалног нагона''...

Не говорим ја овде о светској популацији него о православној.

Нисам толико преиспуњена љубављу да бих покушавала да решавам проблеме белосветских егзибициониста.

Православац,верник, жели да живи богоугодно,али не може да има секс са женом.Шта да ради?

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:24, Sinergija рече

Ако је неко избрао да буде геј,зар не би могао да изабере и да буде стрејт,.или макар бисексуалан,

Не..ово се не може овако гледати.. Потпуно је неоправдано рећи ''макар бисексуалан''.. Ако можемо уопште одређивати са стране... Бисексуализам је неупоредиво већи пакао од ''урођене хомосексуалности'' за коју многи аутори (већина) тврде да не постоји.. (Ја лично немам изграђен став ка томе али сам мишљења да постоји односно сложио бих се да постоји физиолошка предиспозиција..)

АЛи рећи ''макар бисексуалан''.. то је недозвољиво јер као што рекох Бисексуалци који пре или касније дођу дои свести шта раде... То није само налик паклу..то је један од његових кругова...

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:36, Walter рече

Не..ово се не може овако гледати.. Потпуно је неоправдано рећи ''макар бисексуалан''.. Ако можемо уопште одређивати са стране... Бисексуализам је неупоредиво већи пакао од ''урођене хомосексуалности'' за коју многи аутори (већина) тврде да не постоји.. (Ја лично немам изграђен став ка томе али сам мишљења да постоји односно сложио бих се да постоји физиолошка предиспозиција..)

АЛи рећи ''макар бисексуалан''.. то је недозвољиво јер као што рекох Бисексуалци који пре или касније дођу дои свести шта раде... То није само налик паклу..то је један од његових кругова...

Опет,говорим о православцу,који би успео да макар има односе са женом,иако га мушкарци привлаче.

Тако би успео да оствари макар некакав брак,уз жену која би са њим понела његов крст.

Све време говорим о православцу,који се каје и мучи,

а не о неком блуднику који је изабрао разврат као стил живота.

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:14, Sinergija рече

И он је применио шок терапију.

Они њега из куће,он њих у новине.

Можда на крају све испадне ок, а ми овде останемо са својим осудама.

Hm, hm... kad se zna ko je kome roditelj, i ko je stariji, onda ovako nesto ne moze da stoji...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:24, Sinergija рече

И какви су то бракови?

Знају ли њихове жене за њихов проблем.Мислим да би морале да знају.

............................................

Ne znam znaju li zene, nisam bas toliko u to ulazio, jer smatram da je to ipak suvise intimno. Ali brakovi su ok, traju vec duze vremena, bez nekih vidljivih potresa.

Sad, Bog sami zna...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 9:59, obi-wan рече

Izvini, ali podvuceno uopste, hriscanski gledano**, ne stoji i ne moze da stoji - kazna, ona pedagoska, je uvek IZ LJUBAVI, ne zato sto Roditelj ili roditelj mrzi dete, za Boga miloga...

LJUBAV nije plitko roze osecanje, to valjda vec znamo, nego jedno bitijno, egzistencijalno stanje licnosti, koja sve preduzima da iskvareno popravi i da bolesno izleci...

Voleti nekog ne znaci biti inertan prema njemu... naprotiv bas...

..............................

** seti se Ko je rekao "... pokaracu ih za greh i prutom za neposlusnost njihovu...", i taj isti Ko je preko apostola po kratkom postupku uzeo zivot Ananiji i Sapfiri, da li ih je kaznio (pedagoski!) da bi i druge poucio ili je sta uradio?

Izvini Obi,ali zaista ne smatram da Bog kažnjava ni iz pedagoških razloga,Kažnjavamo se sami,kad Njemu okrenemo leđa.Ne znam od kud ti to da ja smatram da je ljubav plitko roze osećanje?Za mene je duboko crveno,ljubav baš to radi strpljivo iskvareno popravlja,a bolesno leči,ljubavlju a ne kaznama.:)
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:46, Sinergija рече

Опет,говорим о православцу,који би успео да макар има односе са женом,иако га мушкарци привлаче.

Тако би успео да оствари макар некакав брак,уз жену која би са њим понела његов крст.

Све време говорим о православцу,који се каје и мучи,

а не о неком блуднику који је изабрао разврат као стил живота.

I ja takodje...

Ali pravoslavan niti bi trebao a niti bi smeo da se "odrice" nepravoslavnih iliti inovernih ...ako je barem iole itinski pravoslavac...

:)

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:53, obi-wan рече

Ne znam znaju li zene, nisam bas toliko u to ulazio, jer smatram da je to ipak suvise intimno. Ali brakovi su ok, traju vec duze vremena, bez nekih vidljivih potresa.

Sad, Bog sami zna...

Јесте интимно,заборавила сам да напоменем да ми и није намера да те питам за те конкретне особе,

више уопштено,да ли жене треба да знају.

Као жена,,сматрам да треба да знају.А опет,да ли би могле да превазиђу.

Ипак мислим да између мужа и жене не треба да стоје тајне,нарочито тако битне.

Ако су супружници пре свега пријатељи,и ако је љубав изнад свега,искреност би помогла да помогнемо једни другима.

Бог зна,и помаже, то је чињеница.

Подели на овим сајтовима

On 17. 12. 2011. at 11:27, Japet рече

@ nichezava

Више је него погрешно подразумевати да неко воли своје дете само зато што му је родитељ. Небројено је много родитеља који своју децу не само да не воле - већ и раде на њихову штету...

Ово је класичан пример народне изреке "са прљавом водом избацио и дете" - и то скоро буквалан. Све док не будемо разграничили грех/болест/несавршенство, од грешника/болесника/несавршеног, нигде нећемо стићи. Немој дозволити да ти твоје предрасуде заслепе до те мере да не можеш да разликујеш ово двоје - као несрећни родитељи овог несрећног момка...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...