Jump to content

Tata, ja sam gej!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Немамо никакав увид у односе који су владали у дотичној породици ..а већ смо заузели бусије у којима не дозвољавамо никакво полемисање.. То води у ниподаштавање дијалога... и неће никад довести до решења а најмање до помоћи овом несрећнику и још несрећнијим родитељима..или обратно..ко како више воли..

Сигуран сам да су многи читали књигу Мирјане Булатовић ''Ђаво у праху''.. Тамо има једна више него потресна прича из реалног живота (све су такве..) која се зове.. ''Да сам га убила .. већ бих га одробијала'' .. Страна 32., Издања из 2004.године... Наравно да се на прву одмах згрозимо реченицом јер је оина упућена рођеном сину од стране мајке..! И штитећи сина, ''каменујемо'' и судимо мајку..

Мора то мало мирније,.. објективније... или никако.. :)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 437
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Poštovani mboškoviću,termin Božija kazna je neprihvatljiv, jer Bog nikako ne kažnjava, On nema budući, da je ljubav,želju,potrebu za kažnjavanjem,jer ljubav to nije sposobna da uradi...............................

Dobrodošli na forum :D

Izvini, ali podvuceno uopste, hriscanski gledano**, ne stoji i ne moze da stoji - kazna, ona pedagoska, je uvek IZ LJUBAVI, ne zato sto Roditelj ili roditelj mrzi dete, za Boga miloga...

LJUBAV nije plitko roze osecanje, to valjda vec znamo, nego jedno bitijno, egzistencijalno stanje licnosti, koja sve preduzima da iskvareno popravi i da bolesno izleci...

Voleti nekog ne znaci biti inertan prema njemu... naprotiv bas...

..............................

** seti se Ko je rekao "... pokaracu ih za greh i prutom za neposlusnost njihovu...", i taj isti Ko je preko apostola po kratkom postupku uzeo zivot Ananiji i Sapfiri, da li ih je kaznio (pedagoski!) da bi i druge poucio ili je sta uradio?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Родитељска љубав,чиста,непатворена и целосна, ако заиста постоји у поменутим категоријама, подразумева немогућност одрицања од сопственог детета...какво год да јесте.

Da se odrekne ne moze, ali da ga pedagoski odstrani na neko vreme - svakako da moze, kao sto i Crkva, Majka svih vernih, po potrebi u krajnjim slucajevima odstranjuje odredjene clanove do njihovog popravljanja... ako se poprave...

Cenim da se u ovome slazes... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

I da vam (mnogima) odmah ustedim suvisno kuckanje - nisam ni po cemu za to da se roditelj odrekne dece (premda sam gotovo siguran da mali u clanku sasvim naduvava svoju situaciju), ali svakako roditelj moze punoletnog sina da izbaci napolje ako je to zasluzio... da ako time stagod i nauci i oseti...

Ili drugim recima - ko se ovde zapitao kako je recimo dusama tih roditelja?

Gledate na njihov trenutni gnev, a iznutra?

Brzi smo mnogi na osudu, a spori da zdravo rasudjujemo, to sam se sad definitivno uverio...

Подели на овим сајтовима

Izvini, ali podvuceno uopste, hriscanski gledano**, ne stoji i ne moze da stoji - kazna, ona pedagoska, je uvek IZ LJUBAVI, ne zato sto Roditelj ili roditelj mrzi dete, za Boga miloga...

LJUBAV nije plitko roze osecanje, to valjda vec znamo, nego jedno bitijno, egzistencijalno stanje licnosti, koja sve preduzima da iskvareno popravi i da bolesno izleci...

Voleti nekog ne znaci biti inertan prema njemu... naprotiv bas...

..............................

** seti se Ko je rekao "... pokaracu ih za greh i prutom za neposlusnost njihovu..." i taj isti Ko je preko apostola po kratkom postupku uzeo zivot Ananiji i Sapfiri, da li ih je kaznio (pedagoski!) da bi i druge poucio ili je sta uradio?

Управо то... Код нас се уврежило трчање из крајности у другу... И нема се смирења у томе... бар оног најосновнијег.. него на прву .. о томе причам...

А баш то је негативан приступ по кључу који нам с есервира са ''американизованог'' доживљаја љубави.. наравно с амалим ''љ''... па нам се меша са оном која носи велико ''Љ'' онако.. неприметно нам се омачиње...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

@japet

Evo i ja se pridruzujem, imas podrsku od mene, ja te - verovao ili ne - potpuno razumem.

Tako da nas sad ima cak 4 koji slicno mislimo, ako se ne varam... grin.gif

Подели на овим сајтовима

Управо то... Код нас се уврежило трчање из крајности у другу... И нема се смирења у томе... бар оног најосновнијег.. него на прву .. о томе причам...

А баш то је негативан приступ по кључу који нам с есервира са ''американизованог'' доживљаја љубави.. наравно с амалим ''љ''... па нам се меша са оном која носи велико ''Љ'' онако.. неприметно нам се омачиње...

Naravno, "krajnosti nigde i ni u cemu nisu za pohvalu", tako govore bogonosni Oci, stubovi vaseljene, ali treba neko da ima oci da vidi da je u krajnosti.

Uoste, osobina brzog osudjivanja je da covek u takvom stanju nema sanse da vidi da gresi.

A lepo je Roditelj preko proroka rekao "koji misli da stoji, neka pazi da ne padne"...

Подели на овим сајтовима

,,Када некога волиш - не одустајеш од њега''-АМИН

Проблем је кад желиш да прихватим твоје стање, а тврдиш да је твоје стање део тебе!НЕ ОДУСТАЈЕМ ОД ТЕБЕ, ЉУБИМ ТЕ, ВОЛИМ ТЕ , само реци дај ми руку, помозими да изађем из овог стања, ако нећеш иди али сам ту ,ја посматрам из пикрајка!

Можда упорђујем глупо, ево шта са епитимијом? (Не можеш сад да будеш са мном у заједници....ја самм ту, али пожели да изађеш из тог стања и ја сам ту)

Понекад се питам Боже што не остасмо негде унутар Едема, него......

Проблем са овом ситуацијом је управо то што њега нико не да не посматра из прикрајка, и не да није ту, него нико не жели ни да чује за њега...

Када се неком да епитимија, тај и даље долази на богослужења, са њим се разговара и покушава да му се помогне. Замисли како би изгледало када би неко добио епитимију која би гласила - марш напоље из Цркве и не враћај се...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

drzi se japet, ovi se ostrvili na tebe..sta je toliko cudno, pa zar niste citali u Starom Zavetu da su otac i majka za neposlusnost mogli da dovedu sina gradskom staresini na kamenovanje, sta biste na to rekli, mnogo smo mekani na decu; ja razumem da roditelji ne mogu da podnesu to, da se gnusaju, da im je odvratno, meni to za "gejizam" deluje normalno, pa mislim da bi mi se gadilo ruku da pruzim takvoj osobi, a ne da zivim sa njom; to je gad pred Gospodom

На то бисмо рекли - Ко је међу вама без греха, нека први баци камен...

Подели на овим сајтовима

amin-nas

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

@nishizawa

Kako ti brate mozes da znas da li na njega roditelji misle ili ne? Na osnovu clanka u novinama? Ajde molim te...

I mali je definitivno Samoljub prilicnog stepena - mislim, toliko mu je stalo do roditelja da je uzeo da ih blati po dnevnoj stampi... milina...

Подели на овим сајтовима

Управо...многе су због разних глупости збацивали из куће, посла и факултета....

па нема чланка о томе...

Ово је само покушај режимских новинара да скрену тему са правих и битних ствари за Српско друштво!

То што нема чланака - не значи да је исправно...

Апсолутно све речено важи и за родитеље који из куће избаце дете зато што остане трудно, зато што се заљуби у иноверног, или из било ког сличног разлога...

И вараш се, Михајло - када мржња и острашћеност овладају једним друштвом у тој мери да због оваквих ствари родитељи почну да избацују децу из куће, а да им други аплаудирају због тога - то је и те како битан проблем...

Подели на овим сајтовима

На то бисмо рекли - Ко је међу вама без греха, нека први баци камен...

Naravno, ovde se potpuno slazem, sasvim je neumesno pozivati se na starozavetni pisani zakon, kad imamo Jevandjelje Ljubavi...

Подели на овим сајтовима

То што нема чланака - не значи да је исправно...

Апсолутно све речено важи и за родитеље који из куће избаце дете зато што остане трудно, зато што се заљуби у иноверног, или из било ког сличног разлога...

И вараш се, Михајло - када мржња и острашћеност овладају једним друштвом у тој мери да због оваквих ствари родитељи почну да избацују децу из куће, а да им други аплаудирају због тога - то је и те како битан проблем...

Ovo su jako teske reci... kako ovako olako mozes da ih kazes ne znajuci te ljude?

Mislim da silno gresis kad kazes da je kod ovih roditelja u pitanju mrznja i ostrascenost... silno...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

@nishizawa

Kako ti brate mozes da znas da li na njega roditelji misle ili ne? Na osnovu clanka u novinama? Ajde molim te...

I mali je definitivno Samoljub prilicnog stepena - mislim, toliko mu je stalo do roditelja da je uzeo da ih blati po dnevnoj stampi... milina...

А како ти знаш да мисле - на основу сопствене пројекције?

Колеге смо, и верујем да се и сам суочаваш са оваквим ситуацијама веома често. По мом мишљењу, шансе да су овог дечка родитељи одстранили из породице из превелике хришћанске љубави, да би се он освестио и вратио у породицу, и да све време брижно прате шта се с њим дешава - су јако мале...

Пре ће бити да су га истерали зато што су и сами жртве мржње и хистерије која је захватила читав наш народ, и да су га операли зато што их је осрамотио пред чаршијом...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...