Jump to content

Путин спаситељ

Оцени ову тему

Justin Waters

Препоручена порука

НАТО НИЈЕ УНИВЕРЗАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА

„МОЖЕ ЛИ НЕКО ДА ОДГОВОРИ РУСИЈИ“?

ПИТАЊЕ: Поштовани господине Председниче, хвала за Ваш говор. Хтео би, на бази мог искуства, да дотакнем две тачке. То је, пре свега, Ваше мишљење о НАТО, о његовом ширењу које сматрате опасним по Русију. Ви признајете да ширење, у суштини, није у питању ширење већ самоопредељење демократских држава које су одлучиле да крену тим путем. И да НАТО тешко прима државе које не показују такву спремност. Могли бисте да признате да су након ширења НАТО источне границе постале поузданије, безбедније. Зашто се плашите демократије? Убеђен сам да само демократске државе могу да постану НАТО чланице. То стабилизује суседне државе.

В:ПУТИН: НАТО, за разлику од ОУН, није универзална организација. То је пре свега војно-политички блок. Војно-политички! Наравно, осигуравање сопствене безбедности – то је приоритет сваке суверене државе. Ми то не оспоравамо. Изволите, ми немамо ништа против тога. Али, зашто се војна структура мора размештати поред наших граница приликом ширења? Да ли неко може да Русији одговори на ово питање? Зар је ширење војне инфраструктуре повезано са савладавањем тероризма, данашње глобалне претње?

Да ли је битна Русија у борби против тероризма? Наравно! Да ли је Индија важна у борби против тероризма? Наравно! Али нас нема у НАТО! Других земаља такође нема. Ми можемо да радимо ефикасно на овом проблему само ако ујединимо напоре. Значи: ширење НАТО, а нарочито војне инфраструктуре и њено приближавање нашим границама никако није повезано са демократским избором одређених. И, замолио би да се та два појма не мешају.

ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ „ШТА ЋЕ БИТИ СА КОСОВОМ И СРБИЈОМ“?

Не глумимо Бога, немојмо уместо Косова и Срба

ПИТАЊЕ: Шта ће се даље дешавати на Косову и у Србији? Како Ви процењујете М.Ахтисарија? Који ће утицај имати Русија на решавање овог проблема?

В. ПУТИН: Шта ће бити са Косовом и Србијом? То могу да знају само становници Косова и Срби. И предлажем да не одлучујемо уместо њих како ће они живети. Не треба глумити Бога и решавати уместо свих народа њихове проблеме. Ми можемо само да створимо услове и да помогнемо људима да реше своје проблеме. Дакле: треба створити услове и наступити у улози гаранта одређених споразума. У противном, одвешћемо ситуацију у ћорсокак.

Ако се неко од учесника овог веома сложеног процеса између та два народа осети увређеним и пониженим - то ће трајати вековима. Само ћемо сатерати проблем у ћорсокак.

Дакле, који је наш став? Наш став је да се држимо баш овог принципа. Према томе, ако видимо да једна од страна очигледно није задовољна начинима решавања ситуације који се нуде - ми нећемо подржати такво решење.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Само да подсетим оне са кратким памћењем...Русу су после бомбардовања 99-те, први ушли на Косово,и то са тенковима,али нису гасили машине,већ су после чуку времена,збрисали...

Толико о пустим надањима срба,да Рус има намеру да гине на и за Косово...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

S druge strane, imas ruse koji su vec poginuli (bio je clanak skoro o jednom takvom, nastradao u Bosni, sin mu sada cak i zivi kod nas) za nasu zemlju - na Kosovu, u Bosni itd... ne znam sta da ti kazem...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Само да подсетим оне са кратким памћењем...Русу су после бомбардовања 99-те, први ушли на Косово,и то са тенковима,али нису гасили машине,већ су после чуку времена,збрисали...

A zasto bi Rus ginuo za Kosmet? Da bi Srbi u beogradu to mogli da gledaju na TV-u i da zene u crnom i ostali salabajzeri u isto vreme ke...ju po njima?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A zasto bi Rus ginuo za Kosmet? Da bi Srbi u beogradu to mogli da gledaju na TV-u i da zene u crnom i ostali salabajzeri u isto vreme ke...ju po njima?

Jes i to tacno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

bolje i bilo kakva podrska nego nikakva, vremena su krizna i nismo ni svesni da to znaci mnogo vise nego sto izgleda

inace nastupa alavost, neko ti pruza prst a ti bi celu ruku, e pa batko nije to bas fazon :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

добровољаца из Русије је било више него из Србије...

А Руси су били на Слатини...а знамо због чега....а то није била мисија при УН-у!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

S druge strane, imas ruse koji su vec poginuli (bio je clanak skoro o jednom takvom, nastradao u Bosni, sin mu sada cak i zivi kod nas) za nasu zemlju - na Kosovu, u Bosni itd... ne znam sta da ti kazem...

Управо....а нису морали...те је њихова жртва већа...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Американци би да Русију прво разоружају, па да је сматрају за савезника
15. 12. 2011 22:16 | Факти

vladimirputin11.jpg

Владимир Путин (Фото: Факти)
Москва – Руски лидер, Владимир Путин пуна четири и по сата је „уживо“ одговарао на директна питања. За то вријеме је дао одговор на чак 88.

Уврежена размишљања извремена хладног рата сметња су сарадњи Русије и Европе, али је интеграција на евроазијском простору неизбежност – оценио је Путин.

Па наставио: «Зашто Русија и Европа већ нису заједно? За то постоје чисто технолошки разлози. Један наш император јеусвоје време поучавао сина овако: Наше огромности се сви боје. Тако стоје ствари све до данас. Други разлог је што се водећа земља Запада – САД – с подозрењем односи према ракетно-атомском потенцијалу Русије, а то је по мом мишљењу огромна грешка, јер у Вашингтону изгледа мисле да прво треба Русију лишити тог потенцијала, па је тек потом сматрати могућим савезником. Ето, то и јесте гледање на ствари из времена хладног рата. Управото не дозвољава Европи да саРусијом сарађује као са потенцијалним савезником».

Путин је рекао да је, упркос томе, оптимиста:»Интеграцију на евроазијском простору тражи сам живот. Могу чак да кажем: крајње је потребна је интеграција уоквирима заједничких хришћанских вредности. А с обзиром да у основи светских религија лежи једно те исто – уверен сам да имамо базу да превладамо и тешкоће међуцивилизацијског карактера».

На мене је, открио је Путин, јак утисак оставила изјава бившег немачког канцелара Хелмута Кола који је рекао: Ако желимо да опстанемо као јединствена цивилизација – морамо се кретати у том смеру.

«Треба ли Русија да нешто уради за то? Наравно! Потребно је да мање плаши своје суседе и да се ослободи имиџа империје јер то смета другима, па и Европи, да са нама сарађују. Међутим, нисам сагласан са мишљењем нашег великог режисера Никите Михалкова да Русија треба да буде некакав мост између Истока и Запада. Русија није никакав мост! Русија је самостална и самодовољна сила у свету, а не просто некаква карика која нешто повезује. У Русији су, наравно, присутни евроазијски елементи и ми ћемо их искористити. Управо зато и имамо намеру да створимо Евроазијску унију.

Путин је посебно нагласио да ће се – уколико буде добио трећи председнички мандат – повући са највишег државног положаја уколико не буде `осећао подршку народа`.

«Данас је неопходан ослонац само на народ Русије. Ако подршке народа не буде – у том случају ћу сматрати да више немам шта да радим у власти. У том случају нећу више остати ни један дан у свом радном кабинету. Дакле, да будем потпуно јасан: сам ћу се повући уколико видим и осетим да подршке нема. Само, да се зна: у демократском друштву су битни резултати гласања, о њој не одлучују ни сајтови ни тргови».

Руски лидер, који ће се са новим избором за шефа државе поново наћи и у улози главнокомандујућег, назвао је неприхватљивим изјаве `челних људи Министарства одбране и Генералштаба` којима се доводи у питање квалитет руског оружја. Ово је било изговорено на адресу начелника Генералштаба Николаја Макарова, а Путин је објаснио: «То наноси и штету нашој војно-техничкој сарадњи са светом».

Као што се и могло очекивати, Путину је било постављено и више питања о протестима опозиције незадовољне исходом парламентарних избора. Прво је поновио: да су мирни протести `потпуно нормална ствар` и да опозиција мора имати правода контролише ток избора. У наставку је оценио да су минули избори одразили `реални распоред политичких снага у земљи` и упозорио да `постоји опасност увлачења земље у припремљене шеме дестабилизације друштва`.

«То што људи демонтрирају – апсолутно је нормално, сведок је у оквирима закона. Видео сам натв-снимцима да је међу онима који протестују доста младих људи, активних људи којисвоју позицију јасно исказују. Ако је и то `резултат путинског режима` – онда је то добро.

Није добро што је због финансијске кризе опозицији постало много лакше да регрутује незадовољне. Своје представнике у свим изборним комисијама морају обавезно имати све парламентарне странке, а опозиција могућност да контролише цео ток гласања. Зато предлажем да на свих 90.000 изборних места буду постављене веб-камере које ће бити укључене док год траје гласање и бројање гласова. Да буду снимљене све махинације, ако их буде било, и да може да их види цела земља», иницирао је Путин.

Његов предлог је да камере буду постављене већ за скоре председничке изборе. Тиме би, подвукао је Путин, био сужен простор и за изборне крађе, и за незаснована оспоравања изборних резултата, и за покушаје да се делегитимише законито изабрана власт.

«Веб-камере би таквим покушајима напросто избиле тло испод ногу», оценио је Путин.

Он је, иначе, поручио организаторима и учесницима протеста: да се са замеркама на резултате гласања,тамо где мисле да имају доказе о нерегуларностима, обраћају судовима.

Упитан – да ли је у Русији могућа «наранџаста револуција», слична виђеној у Украјини – руски лидер је одговорио:

«Такве «обојене шеме» разрађене су у иностранству и испробане су и у Украјини. У тој `револуцији` су учествовали и неки представници наше опозиције. Тврди се да су многи изашли на улице Москве незадовољни односом власти према себи. У реду, далеко је од тога да се власт држи увек како би морала. Али, да ли сте уочили да су неки опозициони лидери људе на протест позивали речима: «Напред, овчице!» Зар је могуће тако се обраћати људима, као стоци?! И то људима незадовољним влашћу! Зар је тим људима потребна власт која ће са њима тако поступати?! То је недопустиво. Знам да су студентима, који су изашли на протест, нешто за то и платили. У реду, нека студенти нешто и зараде, али није добро да дозвољавају да их тако понижавају!»

Путин је апеловао на грађане да масовно изађу на председничке изборе. «Ви и нико други, указао је, треба да одлучите ко ће Русију представљати на међунродној арени,

ко ће водити њену спољну политику, ко ће бринути о њеној спољној безбедности, ко ће развијати нашу економију и решавати социјалне проблеме».

На директно питање – кога сматра главним конкурентом на председничким изборима заказаним за 4. март – Путин је узвратио: «Самог себе. Јер, мораћу да будем прецизан у свему, схватљив људима. Нећу смети да себи дозволим ни једну грешку».

Сви који емигрирају из Русије, напуштају мајку која лежи болесна…

Путин је, иначе, рекао и да сматра да је човек срећан уколико воли. Нагласио је да је за њега Отаџбина – живот. Па нагласио: «Емигрирање из Русије за мене је исто што и напуштање болесне мајке у уверењу да се другде може живети са мање проблема».

Истакао је да је требало много упорније и `до последњег` чувати територијални оквир СССР. Признао је при том да се Русија још није сасвим опоравила од његвого распада.

О помиловању Ходорковског

Замољен да одговори – да ли би као шеф државе помиловао бизнисмена Михаила Ходорковског, који због махинација лежи у затвору – Путин је рекао само оволико: «Ако напише молбу за помиловање . размотрићу».

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Путин је, иначе, рекао и да сматра да је човек срећан уколико воли. Нагласио је да је за њега Отаџбина – живот. Па нагласио: «Емигрирање из Русије за мене је исто што и напуштање болесне мајке у уверењу да се другде може живети са мање проблема».

Odlicna misao... to bi moglo da se kaze i za nas ovde, potpuno isto...

Подели на овим сајтовима

Сви који емигрирају из Русије, напуштају мајку која лежи болесна…

Лако је то рећи пијуцкајући скиви у свом кабинету.
Подели на овим сајтовима

Лако је то рећи пијуцкајући скиви у свом кабинету.

?

Подели на овим сајтовима

?

Не разумем питање али ајде да ти одговорим оно што мислим да питаш.

У принципу, уопштио сам ствар. Не мислим само конкретно на њега, он ми је нешто и симпатичан, него уопште. Лако је штанцовати патриотске мисли када ти је у 12 заказана масажа, у 17 час хокеја, у 19.30 вечера са министром спољних послова.

То су мало незахвалне ствари.

Не одлазе људи из земље јер им се не свиђа клима и слично. Одлазе трбухом за крухом.

Подели на овим сајтовима

Pa dobro, to znaci da:

1. smo mi koji smo resili da ostanemo (a mogli smo da odemo) budale

2. da dok svi ne budu imali slican raspored masaze kao neki tamo Putin - ova gore napisana rec ne vazi?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...