Jump to content

Sud: Grčka prekršila sporazum sa Makedonijom

Оцени ову тему

Justin Waters

Препоручена порука

Grčka je prekršila Privremeni sporazum protiveći se ulasku Makedonije u NATO, na samitu u Bukureštu 2008. godine, utvrdio je danas Medjunarodni sud pravde u Hagu, a prenose agencije.

"Sud je zaključio da je tužena strana (Grčka), protiveći se prijemu podnosioca tužbe (Makedonije) u NATO na samitu u Bukureštu, prekršila obaveze iz paragrafa 1 člana 11 Privremenog sporazuma" između dve zemlje, izjavio je predsednik Suda Hisaši Ovada."

Sud je, međutim, odbacio zahtev Makedonije da naloži Grčkoj da u budućnosti poštuje obaveze iz tog sporazuma kao i sve ostale zahteve iz tužbe.

Makedonija je u tužbi koju je podnela 2008. godine, navela da Grčka onemogućava njen prijem u NATO i EU čime se krši Privremeni sporazum iz 1995. godine.

Tim sporazumom predvidjeno je da Makedonija promeni zastavu i da u međunarodnim organizacijama u kojima je članica i Grčka, koristi ime Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija.

Grčka je zauzvrat trebalo da ne stavlja veto i ne otežava prijem Makedonije u medjunarodne organizacije.

Zbog grčkog veta Makedonija nije na samitu u Bukureštu u aprilu 2008. godine primljena u NATO iako je ispunila uslove. Skoplje je tada optužilo Atinu za "flagrantno kršenje dogovorenih obaveza iz Člana 11" Privremenog sporazuma iz 1995.

Sud je u martu 2011. godine saslušao argumente i primio dokumenta - dokaze obeju strana. Grčka je tada tvrdila da sud nema jurisdikciju da donosi odluku o pitanjima na koje se žalila Makedonija, ali se sud proglasio nadležnim.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/293774/Sud-Grcka-prekrsila-sporazum-sa-Makedonijom

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Обе стране су ту заједљиве. Мада Македонци ту предњаче по трвдоглавости и бахатости.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Da si ti Makedonac, Grk, kao i Aleksandar Makedonski, teško bi dao nekima koji govore srpsko-bugarskim jezikom da koristi to ime... Kao što se svi ljute što neki što se zovu Ljuka, Hasan i td.kažu da su Srbi. 301

Прво: Македонац није (само) Грк.

Друго: Александар је Велики.

Треће:Српско-Бугарски језик је Македонско-Хрватски.

Четврто: Љука и Хасане само ви кажите да сте срби, не љутим се!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Прво: Македонац није (само) Грк.

Друго: Александар је Велики.

Треће:Српско-Бугарски језик је Македонско-Хрватски.

Четврто: Љука и Хасане само ви кажите да сте срби, не љутим се!

Apsoljutno... :)

Samo da dodamo sljedechje

Prvo' : Makedonac je josh i Bugarin, a Boga mi i Aljbanac (në të vërtetë Shqipëtar)

Chjetvrto': Ljuka i Hasan jesu srbi ... al' se mnogo ljute zbog toga ;)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Apsoljutno... :)

Samo da dodamo sljedechje

Prvo' : Makedonac je josh i Bugarin, a Boga mi i Aljbanac (në të vërtetë Shqipëtar)

Chjetvrto': Ljuka i Hasan jesu srbi ... al' se mnogo ljute zbog toga ;)

Албанци су досељени из (далеке) Азије да праве контра-моћ Бугарима, Србима и Македонцима у борби против самих себе. И успели су и они (Албанци) и они који су их довели. Зато их Хрвати и воле. :)

Подели на овим сајтовима

Nista od svega nije protivurjecno, osim toga da je Aleksandar Veliki, a ne Makedonski.On je poznat istoriji i tako i ovako.Da je Crnogorac, bio bi Aleksandar Filipov. :)

On je poznat kao ''makedonski'' samo na prostorima biv$e SFRJ, a za to su ''zaslužni'' pre svega na$i istoričari koji su ovako mu ''tepajući'' nagla$avali nekakav projugoslovenski karakter Velikog imperatora...

I evo $ta smo dobili kao rezultat toga...

Mi se ovde (po Srbiji) smejemo Deretiću,.. a njegove teze, učenja, i (fiks) ideje se u FYROMakedoniji uče u osnovnom obrazovanju... samo $to naravno sve $to je on okarakterisao srpskim preko Pčinje postalo je Makedonsko...tako i Ace the Great

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

On je poznat kao ''makedonski'' samo na prostorima biv$e SFRJ, a za to su ''zaslužni'' pre svega na$i istoričari koji su ovako mu ''tepajući'' nagla$avali nekakav projugoslovenski karakter Velikog imperatora...

I evo $ta smo dobili kao rezultat toga...

Mi se ovde (po Srbiji) smejemo Deretiću,.. a njegove teze, učenja, i (fiks) ideje se u FYROMakedoniji uče u osnovnom obrazovanju... samo $to naravno sve $to je on okarakterisao srpskim preko Pčinje postalo je Makedonsko...tako i Ace the Great

http://www.google.at/search?q=%22alexander+macedonian%22&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&client=firefox-a&rlz=1R1GGHP_en___ME446

http://www.google.at/search?q=%22alexander++the+great%22&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&client=firefox-a&rlz=1R1GGHP_en___ME446

Dakle, pretraživač kaže da je Macedonian u oko 48 000 pretraga, a The GREAT preko 10 000 000 više.Nikad nijesam na to naišla.Sad mi je jasno. Iju.Hvala!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...