Гости Guest Написано Децембар 3, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%88%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D1%98%D0%B8 Након што сам мало претраживао о Мирољубу Петровићу, сазнао сам да је он Месијански Јеврејин. Након тога сам отишао на Википедију и нашао сам овај текст. По томе, видим да су врло слични Суботарима и да се скоро све уклапа у Мирољубово трабуњање (креационизам и писаније Елен Вајт се не помињу). Занима ме да ли неко овде зна нешто више о њима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Знам доста о Адвентистима (Суботарима), а за ове друге први пут чујем. Мирољуб заиста има адвентистичке ставове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Ja sam ovdje u Češkoj saznao za njih preko neke dobrotvorne hrišćanske, valjda protestantske organizacije koja im se trudi pomagat i potporovat ih na različite načine. To su kako sam ja shvatio Jevreji koji su prihvatili i priznali Hrista za izraelskog obećanog Mesiju. No, izgleda da oim krštenja u rijeci valjda, nemaju nikakve druge Svete Tajne i nije mi zaista jasno da li imaju evharistiuju, izgleda da je nemaju. Ne smatraju se hrišćanima ni svoje vjerovanje poistovjećuju sa hrišćanstvom niti se smatraju hrišćanskom Crkvom a nju također ne smatraju ni potrebnom kako bi očitovali svoju vjeru u Hrista. Jednostavno kažu Hrist je naš Mesija, mi smo njegovi učenici i gotova priča, Amenn. Također tamo nema ni riječi o Svetoj Trojici a za Hrista mislim ne govore ništa dalje osim da je bio Mesija. Sastaju se u hramu na čitanje Svetog Pisma, dakle pored SZ priznaju i imaju i NZ, u tom hramu imaju oltarni stol ali nemaju evharistiju jer misle valjda da je ta jedna koja je opisana u NZ bila jedinstvena, jedina i neponovljiva. Znači nešto kao neki od protestanat što vjeruju, ti evharistiju imaju ali ne smatraju je Svetom Tajnom već samo simbolom. Mislim da im je glavno čitanje Svetog Pisma, molitva, propovijedanje i dobročini rad. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Kažu da njima kao Jevreijima nije uopšte potrebno biti u nekakvoj od današnjih hriščanski sljedbi ili Crkvi, pravoslavnoj, katoličkoj ili protestantskoj, tvrde da je Mesijanizam dio njihove stare židovske religije i takvim ostaje i danas a da zbog toga nije uopšte potrebno da idu kuda ili kome dalje i bilo šta traže negdje drugdje. To im se čini apsurdno, misle da su Crkve izmišljene radi nežidova, Grka i Rimljana a njima kao Jevrejima nikakve Crkve ni pravoslavlje ni katoličanstvo ni protestantizam nisu potrebne jer imaju puninu mesijanskih obećanja, puninu ispunjenja i puninu blagodati Božije kao Jevreji već u toj svojoj takvoj mesijanskoj Jevrejskoj vjeri. Kao kad bi izašli iz direktnog brzog voza do nekog mjesta kako bi potom morali ići autostopom i čekat kad će ko da naiđe i vozit se morali svuda okolo s njima. Prosto kažu: svi Židovi čekaju na Mesiju, mi ga sad imamo i ne moramo na njega više čekati, ti ostali na njega još čekaju, to je sva razlika između njih i nas. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 3, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Vidm da dr Tatjana Djordjevic tera istu tu pricu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 ali svi imaju bolju šminku od nas... lol možda zato što nama i ne treba šminka (mislim na ovo dvoje iz promo spota) Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 ali svi imaju bolju šminku od nas... lol možda zato što nama i ne treba šminka (mislim na ovo dvoje iz promo spota) Umiju pravit filmove zanimljive mladim ljudima. šta će im to da im tamo neki seniori, da ne kažem djedkovi nešta objašnjavaju, kad oni ionako pričaju samo svoje senilne pričice kako je bilo za Turaka, Rimljana i Grka dok još nije bilo ni struje ni interneta ni Mc Donalda, ničega! I slične takve besmislice. Mladi hoće da vide nekog mladog da o tom priča, najbolje ovako opušteno i u formi nekakvog zabavnog trominutnog videa. Onda je to cool i sigurno da na tom ima nešto istine kad je to čak i na You Tube postavljeno a priča se o tom i na FB! LOL :rolleyes: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Секташи најобичнији - нит јевреји нит хришћани. Баба је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Ovaj Jevrejin je pravoslavni Hrišćanin.. Njega bi trebali da zovemo za ove naše ateiste, gejeve i druge..)) Mada brlja razne teorije zavere... И тај је неки секташ...провлачио се кроз неке старокалендарске секте...сада не знам где је тренутно, онако званично али и даље се понаша као секташ... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Jako moguće, jer ima klip gde kritikuje grčke episkope i da ovi pomagaju svetskoj vladavini Jevreja i tako dalje, dokle hvali Putina, njegov idealni predsednik, i Rusiju i ostalo.. Izgleda da je upao u neke ruske raskolnike. Ma taj je jedan od naših, panslavista! Imamo mi svoje ljude svuda, hahahaha! Naravno da hvali Putina i Rusiju i sve ostalo, kad igra s nama za naš tim, hahahaha! ccvige Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Dvoje naših kolega pričaju, jedan od njih je nažalost već umro: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Imamo međutim i drugih koji još žive: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rev. Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Mesijanski Jevreji su pre Drugog svetskog rata delovali u Kraljevini Jugoslaviji pod imenom Jevreji Hristovernici. Najvise ih je bio u Novom Sadu. Koliko je meni poznato niko od njih nije preziveo holokaoust. Miroljub Petrovic nije Mesijanski Jevrejin jer jedna od karakteristika Mesijanskih Jevreja jeste da su to Jevreji koji prihvataju Isusa Hrista kao Mesiju, a Miroljub Petrovic nije Jevrejin. И све шта год чините, од срца чините као Господу, а не као људима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
blackcoffee Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Miroljub uglavnom lupeta gluposti, po njemu je toalet papir đavolja tvorevina. As above, so below. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука