Deki992 Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Brate shvati da ti ne mozes da tumacis sam Sveto pismo kako se tebi cefne, to je raskolnicki ! i jos da sablaznjavas druge,srecom ovde jos postoje ljudi koji razmisljaju onako kako je Bog rekao i tako rade... Dejane Bicanicu provaljen si Pa gde sam ja ovde sam tumacio Sveto pismo,o cemu ti govoris? Mislim da bi ipak trebalo da pazljivije citas sta ljudi pisu ovde. Izgleda da si i avatar promasila,ne znam kakve veze ima Bicanic sa ovim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Добар ти виц Karakteristicno pisanije za nedostatak argumenata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Karakteristicno pisanije za nedostatak argumenata. Dejance gubis vreme za dobar deo onih sa kojima se ovde raspravljas vazi ono: Lako je nauciti zivotinju, lako je nauciti neukog ali je tesko nauciti onoga koji je nenaucen postao ucitelj drugima.. :good2: JESSY, Deki992 and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Dejance gubis vreme za dobar deo onih sa kojima se ovde raspravljas vazi ono: Lako je nauciti zivotinju, lako je nauciti neukog ali je tesko nauciti onoga koji je nenaucen postao ucitelj drugima.. :good2: Bas sam o tome razmisljao Trifke,mlatim praznu slamu ovde.Kao sto vec rekoh,svako neka veruje u sta hoce i neka nam je svima Bog u pomoci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Bas sam o tome razmisljao Trifke,mlatim praznu slamu ovde.Kao sto vec rekoh,svako neka veruje u sta hoce i neka nam je svima Bog u pomoci. Ај ти на спавање лепи мој. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Dejance gubis vreme za dobar deo onih sa kojima se ovde raspravljas vazi ono: Lako je nauciti zivotinju, lako je nauciti neukog ali je tesko nauciti onoga koji je nenaucen postao ucitelj drugima.. :good2: Forum je za pisanje To su iznosenja razicitih misljenja i suocavanje stavova.... Niko nije ovde ucitelj, sem Trifketa koji misli da ovde moraju da budu ucitelji kako uciteljski deluje recenice trifketova : Lako je nauciti zivotinju, lako je nauciti neukog ali je tesko nauciti onoga koji je nenaucen postao ucitelj drugima.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Једно јесте карактеристично , а то је да знају да су сви људи грешни. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Савремени, постмодернистички (суштински ускоро одвојен чак и од придева - "модеран"), радикално секуларистички појам "слободе" је све, само није слобода.Та и таква "слобода" лишена је сваког духа (јер не зна, и не жели да зна Духа Божијег), сваке озбиљности и сваког смисла. Она је одвојена од свог примордијалног и исконског сакралног извора те у свом исходу ("исход" значи и "почетак" и "крај"), самоосуђена је на бесмисао, дубоко свесну али тврдоглаво порицајућу апатију и, на крају крајева, и муку као неизбежну последицу истог. Она нема границе у својој обезбоженој и самим тим од сваке дубине огољеној бити јер као таква Бога схвата искључиво као "границу" а границу доживљава искључиво као "ограничење" у сваком смислу ( ограничење које води, наводно, у потпуни "губитак" и у целосно лично и опште "осиромашење"), док верни опитно знају да је она "чуварка светог" и "сабрање истинског Богатства". Зато је самозаљубљеном радикално секуларном уму смешан и тривијалан чин строгог (али не и оптерећујућег - то да је у питању "оптерећење", то је замисао која само невернику може пасти на памет у његовој наивности и одсуству било какве практичне духовне спознаје) усредсређивања и чувања духа и ума верног од свега оног за шта верни зна да несумњиво поништава границе а зове се грех...а када границе нема онда уљези лако нападају, вршљају, пале, пљачкају, унижавају, силују и уништавају. Можда је њима, и највероватније јесте, урнебесно смешан човек који врши непрестано самопреиспитивање, непрестану интроспекцију свог духа, ума и дела...али ти "борци против граница" морају знати да у духовним очима, тих истих људи којима је упућен њихов презриви подсмех, изгледају ужасно трагични, харлекински несрећни и - што је природна последица њихове "слободе" - безгранично ограничени. То је поента приче...све друго је пребацивање акцента са битног на мање битно. Дијана. and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 14, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Vidite šta sam iskopao u web arhivama. https://www.facebook.com/groups/AteistiSrbije/10153467517397783/ Погледао сам линк и наравно видео још једном твоје лицемерје, али хајд' , навикли смо. Смешно је да све трпаш у исти кош, и ако знаш да није то тако. Ако не знаш- онда имаш проблем са закључивањем те више не бих трошио моје време на тебе тј. разговором са тобом. У сваком случају, закључио сам да си веома злонамеран. Покушаваш да предстевиш људе који верују у Бога за болеснике и наравно то чиниш веома неуспешно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука