Trifke Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Хоћеш да кажеш да светитељи који су имали став да су митарства истинита лажу ? Hocu da kazem da ima stvari koje nisu znali i koje su prihvatali zdravo za gotovo. A hoces li ti da kazes da oni koji nisu verovali u taj srednjevekovni apokrif su pogresili? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Хоћеш да кажеш да светитељи који су имали став да су митарства истинита лажу ? I pre nego nastavimo diskusiju reci mi da li mozda ne pripadas pokretu monaha Artemija. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Зато и постоји јелеосвећење јер се том светом тајном опраштају заборављени греси.... Али руси су мислили да кад напишемо списак пред исповест да се након исповести папири не чувају него поцепају .... пре ће бити да је тако.... како доћи пред исповест а да напамет све своје грехе... боље их је записати да их не заборавимо... зар морају сви греси да се оставе светој тајни јелеосвећења... где је онда труд око исповести ? ne nego u pravoslavnoj tradiciji nikada nije bilo javnog moralisanja i javnih obaveštenja , kao što je kod katolika, kada se papa javno oglašava povodom ovog ili onog. Čak šta više, onih sedam smrtnih grehova koje i mi imamo u kalendaru su ništa drugo do uticaj zapada na našu duhovnost. Иван Ивковић, Trifke, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 I pre nego nastavimo diskusiju reci mi da li mozda ne pripadas pokretu monaha Artemija. Не... у СПЦ-у сам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Hocu da kazem da ima stvari koje nisu znali i koje su prihvatali zdravo za gotovo. A hoces li ti da kazes da oni koji nisu verovali u taj srednjevekovni apokrif su pogresili? Дај ми доказ да они те ствари нису знали и да су их прихватали здраво за готово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 ne nego u pravoslavnoj tradiciji nikada nije bilo javnog moralisanja i javnih obaveštenja , kao što je kod katolika, kada se papa javno oglašava povodom ovog ili onog. Čak šta više, onih sedam smrtnih grehova koje i mi imamo u kalendaru su ništa drugo do uticaj zapada na našu duhovnost. Дај ми доказ да су смртни греси дошли под утицајем запада у наш календар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 imali smo temu na sajtu, potraži je Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Хоћеш да кажеш да светитељи који су имали став да су митарства истинита лажу ? Zasto uvek taj ad autority... odma ako se ne slazes sa nekim svetiteljem, svetim ocem ili tako necim po nekom pitanju odma - kako ti smes da sumnjas u misljenje svetog oca ili svetitelja.. Kada prihvatis crkvu ti prihvatas Gospoda i Hrista, al ine prihvatas sva misljenja svih svetitelja po svakom pitanju.... LISA and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Zasto uvek taj ad autority... odma ako se ne slazes sa nekim svetiteljem, svetim ocem ili tako necim po nekom pitanju odma - kako ti smes da sumnjas u misljenje svetog oca ili svetitelja.. Kada prihvatis crkvu ti prihvatas Gospoda i Hrista, al ine prihvatas sva misljenja svih svetitelja po svakom pitanju.... Добро, а зашто је Деки одмах отишао у другу крајност и прихвата мишљења неких људи који можда и нису светитељи.... или прихвата мишљења оних других светитеља који се о митарствима нису изјаснили ? Хајде дајте ми одговор ко је у праву, која група светитеља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Добро, а зашто је Деки одмах отишао у другу крајност и прихвата мишљења неких људи који можда и нису светитељи.... или прихвата мишљења оних других светитеља који се о митарствима нису изјаснили ? To da li je neko svetitelj ili nije je savrsheno nebitno za misljenje. Sigurno mnogi svetitelji imaju mnoga razlicita misljenja po mnogim pitanjima. Ne znam sta radi bicinanin sta radi ko, ali iskreno ne valja da imamo takvu argumentaciju - to je napisao svetitelj, ako se ti ne slazes sa time znaci da mislis da je svetitelj glup ili lazov. Uopste ne znam nista o temi, komentarisem nacin argumentacije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Hocu da kazem da ima stvari koje nisu znali i koje su prihvatali zdravo za gotovo. A hoces li ti da kazes da oni koji nisu verovali u taj srednjevekovni apokrif su pogresili? Ako hoces da mi kazes koji od Sv. otaca nisu verovali u mitarstva , veoma me zanima. Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Ako hoces da mi kazes koji od Sv. otaca nisu verovali u mitarstva , veoma me zanima. koji je verovao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 koji je verovao? uzmi recimo dobrotoljublje pa prelistaj, ako te zanima mogu ti navesti primere. Ti meni navedi one koji su rekli da to nije istina. Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 За Србе православце је карактеристично да праве спискове туђих грехова... Kao što si i ti upravo uradio sad. Evo i ja. edit/Dobro, nisi sad. Tri godine, gore dole. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 uzmi recimo dobrotoljublje pa prelistaj, ako te zanima mogu ti navesti primere. Ti meni navedi one koji su rekli da to nije istina.da ne skrećemo sa teme, mitarstva su takodje bili tema na sajtu, nisu učenje Crkve a nece nikada ni biti http://www.youtube.com/watch?v=cp3bxQGHfOk LISA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука