Jump to content

Merkel: Srbija ne ispunjava uslove

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Зар и ово сматраш политиком човече.

Naravno. Nego sta je, relativna mehanika?

Ко о чему Ти против Цркве....

Када потписник текста не би била СПЦ, са чиме се не би сложио у истоме?

S' svime od a do sh.

Sem to da "nema alternativu" sve ima alternativu, al sad koliko nam odgovara alternativa.

p.s. sta sam ja to rekao PROTIV crkve? Ja sam rekao da se kao po obicaju po medijima oglasava uglavnom politickim izjavama. Sta je tu PROTIV nje?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ако на Цркву и не гледаш као на сакралну институцију, а оно је макар институција захваљујући којој смо се одржали све ове векове, јер је била носилац идентитета Срба који се огледао, желео ти то да признаш или не, и у православној вери, између осталог. Тако да Црква има сва права да изнесе своје ставове по свим питањима која сматра релевантним за своју паству, а нико није у обавеи да их слуша, на крају крајева.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ако на Цркву и не гледаш као на сакралну институцију, а оно је макар институција захваљујући којој смо се одржали све ове векове, јер је била носилац идентитета Срба који се огледао, желео ти то да признаш или не, и у православној вери, између осталог. Тако да Црква има сва права да изнесе своје ставове по свим питањима која сматра релевантним за своју паству, а нико није у обавеи да их слуша, на крају крајева.

Ja bolan nigde ne priznajem da je crkva bila nosilac indetiteta Srba u srednjem veku. E sad sto vi ne shvatate da Crkva vec dobrih 200 godina nije nosioc indetiteta Srba vec cista religijska organizacija, to je vas problem.

P.s. ako ste hriscani zato sto ste Srbi onda niste i neki Hriscani. A sticem utisak da ste hriscani upravo zato sto ste srbi t.j dosta vas.

Anddd, naravno sve ostale crkve su nosioci identiteta ostalih naroda. To da se ne zaboravi, nekad se nacionalnost izjednacavala sa religijom. Mi smo to propustili, zbog komunizma ( ko i mnoge druge dobr stvari ) pa smo nastavil itamo gde smo bili pre komunizma ( da mislimo da je nacija = religija)

Тако да Црква има сва права да изнесе своје ставове по свим питањима која сматра релевантним за своју паству, а нико није у обавеи да их слуша, на крају крајева.

Ko je gde reko da nema prava? Ima ona sva prava u ovoj zemlji pa i malo onih koje nema.

No, bilo bi lepo da po televiziji prozbore nesto o miroljubivom Hristovom ucenju za ove napaljene mladice koji bi da lome glave i pale dzamije u ime hrista.

Bilo bi lepo da prozbore kako obraz nije politicko krilo crkve. Kako dveri nisu politicko krilo crkve.

etc...To ih retko cujem......

Подели на овим сајтовима

Naravno. Nego sta je, relativna mehanika?

S' svime od a do sh.

Sem to da "nema alternativu" sve ima alternativu, al sad koliko nam odgovara alternativa.

p.s. sta sam ja to rekao PROTIV crkve? Ja sam rekao da se kao po obicaju po medijima oglasava uglavnom politickim izjavama. Sta je tu PROTIV nje?

Твоја воља око слагања или неслагања.

Не, Црква се оглашавала по многим питањима, па и овим које Ти сматраш политичким.

Обзиром да тврдиш да ниси против, ја Ти се извињавам и драго ми је да си ЗА...Похваљујем

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

To sam ja već negdje o tom i pisao, teško sad naći gdje kad se ni ne sjećam koja je to tema bila. To takozvano bavljenje i nebavljenje Crkve politikom je samo takva dežurna ateistička besmislica, Crkva se oduvijek bavila, bavi i danas a i bavit se bude politikom ukoliko je to Crkva a ne sekta jer svi njeni članovi su istovremeno i građani i imaju i građanska prava, od Patrijarha pa do posljednjeg zvonara i svakog vjernika.To s politikom nje ovako nekako kao i sa kulturom. Tamo na jednom našem sajtu bilo mi je upućeno ovakvo pitanje:

Dodadi nesto kade sto mozete da vidite informacija za sekoj na slovenskata kultura.

A evo mog odgovora:

Kultura je preširoka kategorija za naše potrebe, ona ima smisla u žurnalistici gdje treba skoncentrisati takve informacije tičući se određenih mjesta, lokaliteta ili termina, vremena odvijanja tih kulturnih aktivnosti. Međutim u ovakvom tipu sajta ona mnogo nikom ne pomogne jer kulturom je praktično sve što nije izričito naukom, medicinom, tehnikom ili takvim nečim sličnim. Kulturom je također i gastronomija i vinarstvo i ručni rad, pletenje, narodni običaji i tradicije, moda, literatura, muzika – sve to možemo nazvati kulturom. Zato se radije određenim aspektima slavenske kulture bavimo u okviru preciznije određenih tema kao što su na primjer: Arts, Folklore, Music, Sport, Video itd. Sve ostalo što ne spada do neke od tih tako unapred određenih, definiranih kategorija koje imamo napisane u zaglavlju sajta potom objavimo u rubrici: SWeb tj. Slavic Web – Slavenski Web tj. internet. A ona će potom prema potrebi imati dalje hijerarhijsko pojmovno članjenje na različite rubrike i podrubrike.

Tako nešto slično je i s tom politikom, politikom danas kao i oduvijek se bave svi ljudi i svih se ona tiče ali istina je i to da postoji raznih vrsta politike, političkih programa, rješenja i ciljeva. A to je već posebna tema.

Подели на овим сајтовима

Nemcima nisu bila dovoljna dva svetska rata da se smire. Oni dko ne popiju nuklearku nece da se dozovu pameti.

brale nemci su MASINA.

Ima da karaju engleze za medalju. Ja worshipujem Nemce i Francuze kao nacije. :D

Odma posle Srbije volim Francusku i Nemacku.

Nemci su carevi, nego ova angela merkel je dobra za unutrasnju politiku (jer sa njom nema zezanja ) medjutim predaleko odlazi u spoljasnjoj.

Подели на овим сајтовима

To sam ja već negdje o tom i pisao, teško sad naći gdje kad se ni ne sjećam koja je to tema bila. To takozvano bavljenje i nebavljenje Crkve politikom je samo takva dežurna ateistička besmislica, Crkva se oduvijek bavila, bavi i danas a i bavit se bude politikom ukoliko je to Crkva a ne sekta jer svi njeni članovi su istovremeno i građani i imaju i građanska prava, od Patrijarha pa do posljednjeg zvonara i svakog vjernika.To s politikom nje ovako nekako kao i sa kulturom. Tamo na jednom našem sajtu bilo mi je upućeno ovakvo pitanje:

To valjda neki misle da ko ide na Liturgiju automatski se odrice prava glasa na izborima.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

brale nemci su MASINA.

Ima da karaju engleze za medalju. Ja worshipujem Nemce i Francuze kao nacije. :D

Odma posle Srbije volim Francusku i Nemacku.

Nemci su carevi, nego ova angela merkel je dobra za unutrasnju politiku (jer sa njom nema zezanja ) medjutim predaleko odlazi u spoljasnjoj.

Kako god da obrnes nemac protiv nas :D A da su masina jesu imaju odlicnu medicinu, prave najbolja auta, i bili bi vojno

tehnicki najaci da ih amerikanci ne nadziru.

Подели на овим сајтовима

Kako god da obrnes nemac protiv nas :D A da su masina jesu imaju odlicnu medicinu, prave najbolja auta, i bili bi vojno

Jesu nemci carevi, posteno. Ja putujem dosta po Evropi i za dva koplja su ispred svih ostalih. Znaci, ne treba ti granicni kamen da bi ukapirao posle deset metara vozne da nisi vise u nemackoj.

Ali... kada treba krvaviti gace tu su jaki samo kada ih je mnogo na jednog ili kada je nejac u pitanju. Kada je tvrdo udaraju se nogama u guzu, ne mozes ih stici nikako.

A i rasisti su, to mozes da osetis na svakom koraku. Ali ne samo prema "istocnjacima" vec prema svima.

Svi imamo svoje vrline i mane...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Nemcima nisu bila dovoljna dva svetska rata da se smire. Oni dko ne popiju nuklearku nece da se dozovu pameti.

Rekli su da Srbija ne ispunjava uslove. Zasto nuklearka? Dozvali su se pameti onog trenutka kada su priznali svoja zlodela u poslednjem ratu . U ostalom reaguju na ranjavanje svojih vojnika koji su tamo poslati da ocuvaju mir i zastite i Srbe.Kako bi reagovala Srbija da je poslala mirotvornu misiju u kojoj pucaju na njene vojnike?

Подели на овим сајтовима

Ekonomski gledano, Nemci su nam veci prijatelji nego Rusi. :D

Подели на овим сајтовима

Rekli su da Srbija ne ispunjava uslove. Zasto nuklearka? Dozvali su se pameti onog trenutka kada su priznali svoja zlodela u poslednjem ratu . U ostalom reaguju na ranjavanje svojih vojnika koji su tamo poslati da ocuvaju mir i zastite i Srbe.Kako bi reagovala Srbija da je poslala mirotvornu misiju u kojoj pucaju na njene vojnike?

Zato sto samo cekaju svojih 5 minuta da ponovo naprave neko sranje. To isto vazi i za engleze koji su neizlecivo bolesni

od imperijalizma, a takva bolest se leci uz pomoc nuklearki. Drugo oni nisu nikakva mirotvorna misija, vec okupacione snage koje treba

da se povuku. Sto se tice zastite srba zasda su se najbolje pokazali italijani koji sebe smatrju hriscanima i zato na najbolji moguci nacin stite srbe i manastire.

Подели на овим сајтовима

Zato sto samo cekaju svojih 5 minuta da ponovo naprave neko sranje. To isto vazi i za engleze koji su neizlecivo bolesni

od imperijalizma, a takva bolest se leci uz pomoc nuklearki. Drugo oni nisu nikakva mirotvorna misija, vec okupacione snage koje treba

da se povuku. Sto se tice zastite srba zasda su se najbolje pokazali italijani koji sebe smatrju hriscanima i zato na najbolji moguci nacin stite srbe i manastire.

Да да, а те ће нуклеарке да баци Иран или Русија....

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...