nishizawa Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 A i brale, koliko dizlea znash da se loze na pitbullove, skoro sam pre neki dan gledao kako se jedan dizel koji ima put bula pokacio sa drugim dizelom koji ima dobermana, poklase se psi na sred caira, jeziva scena, josh je neki ortak od ovog sa pit bullom koji takodje ima pita krenuo da huska svog kera da se umesa i napadne dobermana (na kraju je to i uspeo) Па о томе и причам - није проблем у раси, већ у газди... Ко да доберман (или ротвајлер, или акита, или мастиф, или дога) којег си поменуо не може да поцепа човека ко старе новине - а нема га/их на списку опасних паса... С друге стране - кој комшија има женку питбула која је једна мила маза, којој је кренуло млеко кад се комшијина унука родила, и уз коју је његова унука проходала држећи се за њена леђа ... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 и уз коју је његова унука проходала држећи се за њена леђа ... Мени је ово болесно. Нема шансе да неко дресира пса до те мере да буде сигуран да исти неће у једном тренутку да одлепи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Мени је ово болесно. Нема шансе да неко дресира пса до те мере да буде сигуран да исти неће у једном тренутку да одлепи. kako mislis da odlepi ? da pas ugrize dete koje raste uz njega ? gazdu ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 kako mislis da odlepi ? da pas ugrize dete koje raste uz njega ? gazdu? Да. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Да. mislim da su sanse za to vrlo male ,ne znam zvanicne podatke ,ali do sad nikad nisam cula da je pas ujeo dete iz kuce za napade na drugu decu znam i ima ih ,ali za dete iz kuce nisam cula није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Нема шансе да неко дресира пса до те мере да буде сигуран да исти неће у једном тренутку да одлепи. Не знам, питај Нађу... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 mislim da su sanse za to vrlo male ,ne znam zvanicne podatke ,ali do sad nikad nisam cula da je pas ujeo dete iz kuce za napade na drugu decu znam i ima ih ,ali za dete iz kuce nisam cula http://www.pediatricsdigest.mobi/content/117/3/e374.full Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 http://www.pediatric...117/3/e374.full ja sam od onih made in srbija jel si nasao podatke za nas meni se sad spava pa me malo mrzi da trazim није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 http://www.pediatric...117/3/e374.full Штета што из студије није могуће видети на који начин су наведени пси који су нападали децу васпитавани... А ако идемо том логиком - опасније је за децу да расту окружена људима... dusha је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Па о томе и причам - није проблем у раси, већ у газди... Al ne moze od lambradora da napravi mnogo agresivnog psa, niti od pudlice naprimer. T.j ne moze nepaznjom. A ovo moze da napravi agreisnov nepaznjom, vrlo lako. Ко да доберман (или ротвајлер, или акита, или мастиф, или дога) којег си поменуо не може да поцепа човека ко старе новине - а нема га/их на списку опасних паса... Jle imas spisak bas me zanima sta su stavili? Jel na tom spisku cane corso i dogo argentino? С друге стране - кој комшија има женку питбула која је једна мила маза, којој је кренуло млеко кад се комшијина унука родила, и уз коју је његова унука проходала држећи се за њена леђа ... Ja sam recimo imao kera koji je mesavina rotwillera i nemackog ovcara koji je na sve shishtao sem na mene. Uzeo ga je deda sa nekih 3 meseca od jednog tipa cije je dete tog kera svaki dan udaralo. Mesec dana mi trebalo samo da se navikne na mene da ne laje na mene etc. O ostalima da ne pricam to samo sto vrata nije hteo da izvali koliko je imao zelju da ih napadne. Nazalost uspavan je. Ono sto mislim jeste da vlasnije opasnih rasa koje su pralvjene za borbe treba u svakom sluchaju nekako kontrolisati. A najbolje kontrolises narod kad ga lupis po dzepu. Zato mislim da za odgovornost prema psu treba da postoje stroge zatvorske kazne. Ako imas opasnu rasu i ona nekog napadne trba da ti se preti debelom kaznom, ako povredi mozda cak i zatvorom jer praktichno imas oruzije pri sebi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Немам списак, знам колико и ти - оно што је наведено у чланку из првог поста на теми... У сваком случају - како год да окренеш, све се своди на две ствари: Опасан пас није пас ове или оне расе, већ запуштен или погрешно васпитан пас. А што је пас јачи, то је већа и одговорност коју власник на себе преузима... А та одговорност се неће подстаћи порезом - већ само и једино едукацијом потенцијалних власника са једне, и пооштравањем казнене политике у случају да пас некога повреди са друге стране... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Psi grizu zubima, staviš korpu, brnjicu ili šta već i ne mogu da ugrizu. Znači svim psima koji idu u šetnju treba staviti korpu i problem je rešen. Da ljudi to poštuju ne bilo glupih rasprava i reakcija javnosti na napade pasa kad napadnu dete ili nekog drugog prozalnika, možda ni ovog debilnog zakona (al izmislili bi neki drugi, glupost je inspiracija neiscrpna) "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Међутим, не постоји пас, без обзира на то које је расе, који се не може васпитати тако да не представља опасност за друге. И обратно - сваки пас у рукама погрешног човека може постати крвожедна звер... postoji itekako, kao sto kod ljudi postoje ludaci tako postoje i medju psima, redji slucajevi ali postoje, znam jer sam bezao od komsijinog dobermana koji je voleo da gricka ljude iz cista mira, pa ni dreser nije umeo na kraju da se izbori sa njim nego su ga roknuli Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Psi grizu zubima, staviš korpu, brnjicu ili šta već i ne mogu da ugrizu. Znači svim psima koji idu u šetnju treba staviti korpu i problem je rešen. I sta ako pas cak i sa korpom jurne i uplasi neko malo dete i ostavi mu solidnu traumu? Problem je resen onda kada gazde nauce da postuju svoje pse, a ne da im ulivaju strah i nabijaju agresiju. Ako psu nisi nabijao agresi maltretiranjem - on uglavnom nece biti agresivan. Osim ako ga ti ne teras. A video sam da to rade, teraju ih da skacu da ujedaju gume i slichno i to po parkovima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 А та одговорност се неће подстаћи порезом - већ само и једино едукацијом потенцијалних власника са једне, и пооштравањем казнене политике у случају да пас некога повреди са друге стране... pa ima mnogo boljih nacina od cistog poreza, svakako. Medjutim, edukacija poetencijalnih vlasnika nije besplatna. Verovatno ce od tih "poreza" da se daju pare za tu edukaciju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука