Nicholas Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Власници опасних паса ће плаћати годишњу таксу од 30.000 динара, на јавном месту ће моћи да их шета искључиво пунолетна особа, са обавезним повоцем и корпом Београд ће тражити од Републике да на град пренесе овлашћења којима ће регулисати права и обавезе власника паса. Такође, на наредној седници Скупштине града биће донета одлука о пооштравању услова под којима власници могу да држе опасне псе. Власници опасних паса ће ускоро морати да плаћају годишњу таксу од 30.000 динара, на јавном месту ће моћи да их шета искључиво пунолетна особа, са обавезним повоцем и корпом, а у џепу ће морати да носи - пасош пса. - Власници опасних паса не могу да буду у истој равни са онима који имају мирољубиве љубимце - каже Предраг Петровић, председник Специјалне међуресорне комисије за решавање питања невласничких паса. - Власник који региструје псе ван Београда мораће да на 15 дана вади дозволу како би пас боравио у престоници. Годишње ће плаћати таксу и казну од 30.000 до 79.000 динара за прекршаје. Град ће и даље бесплатно вакцинисати псе, стерилисати и уграђивати чипове, до краја године имаћемо шест азила, градићемо зоне у парковима и омогућити увођења паса у шопинг центре и градски превоз. Ипак, патуљасти пси (висине до 40 сантиметара) моћи ће да уђу у ГСП ван шпица и то у специјалној корпи, као што се користи у авио-саобраћају. Уколико пас прави буку и узнемирава грађане, возач може да позове комуналну полицију. У току је и оснивање полицијске јединице "Енимал" која би радила само у Београду. - Комунални полицајци имају права само да кажњавају власнике који не воде псе на повоцу и не чисте за њима - објашњава Петровић. - Три године чекамо правилник о азилима, закон о опасним псима нико не спроводи, нико не води евиденцију о броју паса и доведени смо до апсурда да само плаћамо одштете грађанима. Стално решавамо последице, а немамо права да спречимо узорке. Знамо да је неодговорно власништво узрок постојања уличних и опасних паса. Због тога ћемо тражити од Републике да на Град пренесе све надлежности. ШТЕНЦИ Београдским улицама шета 15.000 напуштених паса, док се процењује да их у престоници живи скоро 100.000. - Нико поуздано не зна број паса, јер власници немају обавезу да пријаве смрт пса, нити да у року од 30 дана пријаве ново легло - каже Петровић. - Велики је број нечипованих и невакцинисаних паса, а дневно се рађа стотину штенаца од којих већина заврши на улици. Женка годишње на улици окоти од седам до десет паса. ОПАСНИ ПСИ За опасне псе важе: питбул теријери, бул теријери, мини бул теријери, амерички стафорди и њихови мешанци. У новој одлуци града о опасним псима биће унет и опис паса према којем ће комунални инспектори радити, а не по називу под којим га је власник регистровао. Власници ових паса у Немачкој годишње плаћају порез од 900 евра, док ће наши плаћати 300 евра. У Србији постоји правилник о опасним псима, али ниједан ветеринарски инспектор никада није поднео ниједну пријаву против власника. Власник последњег питбул теријера који је напао Београђанина имао је 13 таквих паса у дворишту, али је ветеринарски инспектор отишао тамо тек после недељу дана када су сви - пресељени. извор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Глупости. Не постоје опасни пси - постоје само идиоти власници. Mironosica, Mилена КШ and Nicholas је реаговао/ла на ово 3 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Jes, ali bi bilo malo bzvz da je zovu taksa na idiote vlasnike,zar ne? Mironosica је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Не, без везе је што се уводи такса на "опасне" псе, уместо да се уведу оштрије казне за власнике који нису васпитали своје љубимце како треба, који их не контролишу, или оне који су их намерно васпитали да буду агресивни... Овај закон има смисла колико би имао закон о порезу на опасне људе - на пример, оне који дижу више од 100 кила из бенча, или оне који су виши од 190 cm... Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 E!visoki da se ostave na miru to je ok što ti govoriš,da opasni psi nisu postali "in" "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Глупости. Не постоје опасни пси - постоје само идиоти власници. ne slazem se, odredjene rase pasa imaju tendecije ka nasilju dok druge nemaju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 jedan glup način da vam uzmu pare, vlas' su pa misle da mogu. Da im nije do para ustvari jednostavno su mogli da donesu uredbu o obaveznom nošenju korpe... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Pa i malo preventive nije zgorega, ovako će neki koji planiraju da uzmu psa razmisliti makar o troškovima,prije nego li ga izbace na ulicu "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 ne slazem se, odredjene rase pasa imaju tendecije ka nasilju dok druge nemaju. Пре бих рекао да су неке расе способније да учине већу штету од других - поготово оне које су узгајане за борбу. Међутим, не постоји пас, без обзира на то које је расе, који се не може васпитати тако да не представља опасност за друге. И обратно - сваки пас у рукама погрешног човека може постати крвожедна звер... Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 eeeeeee jadna drzavo...........sve se vise srozavas...... malo ti svi moguci i nemoguci porezi,pa ces i na pse da uzimas......... razumem i ja neke stvari,ali ovo je preterano..... http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Још таксу на љубичице да уведу и надрљао си... Народ мора да се буни против сваког пореза. Ако хоће да заштите грађане, онда би требало да строго и доследно кажњавају прекршиоце закона. Нешто ми говори да се типови са пит-буловима и булдозима углавном извлаче без велике казне. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Пре бих рекао да су неке расе способније да учине већу штету од других - поготово оне које су узгајане за борбу. Међутим, не постоји пас, без обзира на то које је расе, који се не може васпитати тако да не представља опасност за друге. И обратно - сваки пас у рукама погрешног човека може постати крвожедна звер... Pa ne moze bas svaki. Ali vecina svakako. Medjutim kao sto si i sam rekao neki imaju genetske predispozicije da agresivnost lakse razviju etc. A i brale, koliko dizlea znash da se loze na pitbullove, skoro sam pre neki dan gledao kako se jedan dizel koji ima put bula pokacio sa drugim dizelom koji ima dobermana, poklase se psi na sred caira, jeziva scena, josh je neki ortak od ovog sa pit bullom koji takodje ima pita krenuo da huska svog kera da se umesa i napadne dobermana (na kraju je to i uspeo) Нешто ми говори да се типови са пит-буловима и булдозима углавном извлаче без велике казне. I meni iskreno, evo ti gore sam opisao sta se desilo jednom na cairu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 @Zvonko znaci i na mene da placaju porez? salim se,naravno samo sam malkice glasnije razmisljala...... Млађони је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 @Zvonko znaci i na mene da placaju porez? hahah sjajno Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 ja rekoh da se malo nasmejemo brate Drzava je fenomenalna ja se njoj divim do imbecilnosti koliko je smesna i zalosna u isto vreme...... Александрида је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука