Jump to content

Евроазијска унија је створена - шта ће бити даље?

Оцени ову тему

Justin Waters

Препоручена порука

Тај човек има 10 пута мање трошкове од произвођача у ЕУ, да постоји тржиште царина му не би била никакав проблем.

E sad ignorises osnovni zakon ravnoteze cene i prvi put ne kritikujes vid poreza ( carinu ) jer ti ide na argumentt.

A

То што ти некога зовеш "тајкун" не даје власти за право да му отима паре па дели рођацима и пријатељима. Паре се отимају само судском одлуком када се докаже и пресуди да је неко починио кривично дело.

Nravno. Niko ne otima pare da deli rodjacima i prijateljima. Ne znam otkud ti ta nebuloza. Za kredit konkurises i dobijes.

И то је штетно да штетније не може бити, али стварно немам времена да објашњавам. Потражи на www.mises.org неки чланак о томе.

Da da, to je stetno a carine nisu. Iskljuciv si i probiras sta ti odgovara.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

E sad ignorises osnovni zakon ravnoteze cene i prvi put ne kritikujes vid poreza ( carinu ) jer ti ide na argumentt.

Грешиш, да сам ја на власти одмах би једнострано укинуо све царине.

Nravno. Niko ne otima pare da deli rodjacima i prijateljima. Ne znam otkud ti ta nebuloza. Za kredit konkurises i dobijes.

Стварно... одакле ли ми та "небулоза"... где ли ти живиш... :)

Da da, to je stetno a carine nisu. Iskljuciv si i probiras sta ti odgovara.

Штетно је и једно и друго, само што ми царине ЕУ не можемо да укинемо, а своје глупости можемо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ima ljudi koji se bave vrednim i retkim zanatima prave raznorazne tepihe, grnchariju i slichno to bi isto ljudi kupili.

E, slatko si me nasmejao....

...grncariju .....

koji optimista.

Mogli bi da prodajemo suvenire ....kada bi nam dolazili turisti.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

E, slatko si me nasmejao....

...grncariju .....

koji optimista.

Opet ti kazme ne osudju proizovd jer ako ti nisi krajnji kupac ne znaci da niko drugi nije.

To je plitak argument. Ti realno pojma nemas za sta je il iza sta moze biti zainteresovan krajnji kupac.

Подели на овим сајтовима

Штетно је и једно и друго, само што ми царине ЕУ не можемо да укинемо, а своје глупости можемо.

Ma i te carine su minimalne od kako smo potpisali onaj sporazum o saradnji i pridruzivanju, ili kako se vec zove. Vec sada su carine prilicno niske, i one nas ne sprecavaju narocito znajuci kolike su plate kod nas. Ali stvar je sto mi nemamo kvalitet. A to je ono sto zapad trazi. Jer nemac koji radi onako kako rade nemci, znamo vec, nece davati svoje pare tako zaradjene za balkanski fuseraj. Pa mozemo ne da udjemo u EU vec da se pokrstimo i postanemo svi odreda nemci.

Подели на овим сајтовима

Гледај Јурис овако, да спустимо лопту и разговарамо аргументовано. Бизнис су паре, аритметика за основну школу.

Имаш два привредника, један је у Немачкој други у Србији. Рецимо да праве дрвене столице, па да упоредимо како ко може да послује. Рецимо да се направи једна дрвена столица треба 4 сата рада. Немац плаћа радника 20 евра на сат, Србин плаћа 2 евра на сат. Да би извезао у Немачку, Србин мора да плати 10% царину.

Е сада, математика - колико произвођача кошта столица:

Немац: 4 сата х 20 евра = 80 евра

Србин: 4 сата х 2 евра = 8 евра + .8 евра царина = 8.8 евра, да заокружимо на 10 евра.

Дакле, у старту Србин има 8 пута мање трошкове од Немца.

Како онда царина може да буде главни проблем?

Лажу вас политичари, па растурају...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Гледај Јурис овако, да спустимо лопту и разговарамо аргументовано. Бизнис су паре, аритметика за основну школу.

Имаш два привредника, један је у Немачкој други у Србији. Рецимо да праве дрвене столице, па да упоредимо како ко може да послује. Рецимо да се направи једна дрвена столица треба 4 сата рада. Немац плаћа радника 20 евра на сат, Србин плаћа 2 евра на сат. Да би извезао у Немачку, Србин мора да плати 10% царину.

Е сада, математика - колико произвођача кошта столица:

Србин: 4 сата х 2 евра = 8 евра + .8 евра царина = 8.8 евра, да заокружимо на 10 евра.

Дакле, у старту Србин има 8 пута мање трошкове од Немца.

Како онда царина може да буде главни проблем?

Nije carina glavni problem vec jedan od problema a jedan problem manje nikako ne moze da skodi moze samo da koristi.

A vi ignorisete taj problem, da kao ovo je glavni problem. Pa ako resis taj problem o kom ti pricas ostaje problem carine.

Teg od 10 kila ili teg od 20 kila sta je bolje? E ti kazes da je sve jedno da l ice da se skine taj jedan od 10 .

A ti mi sad tu da bi isla voda na tvoju vodenicu pricas kako je sve jedno, 10 kila ili 20 kila.

Лажу вас политичари, па растурају...

Ne laze nas niko nista, nego ti ignorises jedan problem da bi ispao tvoj glavni.

Oba problema su jako bitna.

Подели на овим сајтовима

Дакле, у старту Србин има 8 пута мање трошкове од Немца...

Ajd proveri opet mateamtiku. Ima manje troskove. A pozitivan finasijski rezultat PRIHODI - TROSKOVI.

Ako Srbin ima manje troskove treba i da ostvari manji prihod da bi imao pozitivan finasijski rezultat.

Onaj ko ima manje troskove ima prednost.

Подели на овим сајтовима

Ajd proveri opet mateamtiku. Ima manje troskove. A pozitivan finasijski rezultat PRIHODI - TROSKOVI.

Ako Srbin ima manje troskove treba i da ostvari manji prihod da bi imao pozitivan finasijski rezultat.

Скроз си се погубио.... Па са мањим трошковима аутоматски имаш већу зараду... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Nista te nisam razumeo. Ono gore Zvonkovo je bilo potpuno jasno ali ti si me sada zbunio...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...