Jump to content

Сајт "господепомилуј"- шта је циљ?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

• Гости

http://www.gospodepomiluj.com/

Иначе. лик који глуми свештеника је анархиста Ратибор Тривунац. Поставља се питање, да ли је заиста циљ да се критикују лоше стране црквених личности (да би били бољи), или је циљ да се исмејава Црква?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Иначе, уметница Биљана Цинцаревић, која је направила ову изложбу, каже да веује у Бога али управо због тога она критикује лоше стране људи који се налазе у клиру Цркве. Е, ја бих јој поверовао, можда, али довести човека који се издаје као безбожник и анархиста, који је осуђен за напад на грчку амбасаду води ме на супротно и на задобијање јефтиних поена код обезбожених Срба, који продају веру не за вечеру, већ за обећање вечере, како каже г. Бошко Обрадовић из Двери Српских.

Подели на овим сајтовима

Историјски гледано верници (било које хришћанске цркве) су имали легитимно право да убију свакога ко би се усудио да поставља питања и критикује. Црква континуирано манипулише и обмањује народ.

Valjda će je Gospod i pomilavati jer ne zna šta da radi..a ako pak zna 0409_feel

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ово је глупо. И неталантована је, вероватно зато и покушава да испадне интересантна провокацијом, да се не би посетиоци изложбе освртали на квалитет.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево шта сама уметница каже:

Аутор: Биљана Цинцаревић

Отварање у понедељак, 21. септембра 2009.

Дом омладине Београда у 20 часова

Концептуална излозба посвећена критици клера – корумпираног свештенства које не обавља своју дужност у складу са описом посла, већ злоупотребљавајући свој положај подлеже корупцији, неморалу и блуду, бави се политиком и подгрева национализам, скрива и аминује злочине и злочинце. С обзиром да је Црква „заштићена“, те није слободно и дозвољено јавно критиковати „оне који заступају Бога“, овом изложбом се изриче критика администрацији Цркве.

Религија има неприкосновени статус нечега што се не доводи у питање и не подлеже критици. Историјски гледано верници (било које хришћанске цркве) су имали легитимно право да убију свакога ко би се усудио да поставља питања и критикује. Црква континуирано манипулише и обмањује народ.

Ова концептуална поставка разбија табу и недодирљивост Цркве, предочава погубно мешање у државне послове и политику, похлепу, небригу за сиромашне, њихов директни утицај на пад морала и одсуство милосрђа, као и потпиривање међунационалних и верских ратова.

Изложба нема за циљ да критикује Бога и веру, већ верску администрацију која се крије иза Бога и неоправдано у његово име чини погубна дела и тиме људе одвраћа од себе.

Елементи излозбе су фотографије, инсталација и перформанс.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Моје је мишљење да она ово није урадила са неком добром намером. ја се потпуно слажем да се нешто критикује, али критика мора да буде здрава и заснована на чињеницама, а не може да се свако меће у исти кош. Напротив, г-ђица Биљана то није учинила, већ је цео клир (или клер, како она каже) поставила у исту раван. Одмах да кажем, сигурно да има свега овога што је гђица Биљана рекла, али то никако не смемо генерализовати, јер огромна већина свештенства изнад свега воли своју Цркву и Бога, воли свој народ и нема везе са овим. Овакав начин критизирања (вулгарног критизирања, рекао бих), не води ничему, не води бољитку. Напротив, води обезбожењу ионако обезбоженог народа, који има благу тенденцију да се приближи Богу и овакав вид критике може само да буде на саблазан, ничим изазван, а "тешко ономе, кроз кога долази саблазан", па се чије год стране дошло.

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог!

Да ли има међунама ико ко је правник!!!

Ово је заиста срамота:кореографија уз државну химну,поздрави какве је користио фирер !

Хајде да крене од нас иницијатива, јер и сами су свесни дела које су починили, зато и јесу под маскама.али зато она која је осмислила и која се тиме дичи није скривена!!!Па да ли је могуће да су онолику фрку дигли за звиждање током трајања француске химне, а да се нико не огласи оваквом ужасу у центру престонице.....ако неверејућима не смета скрнављење приказано на фотографијама, бар се надам да нас неко све заједно представља фирерима....

Кажите правници, има ли елемената да учинимо нешто да се бар опомене ова заблудела жена???!!!

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

http://www.24sata.rs/vesti.php?id=61994

Жао ми је што сам поставио линк из овог ђубрета од новина, али ето и то да видимо...

А зна се шта је циљ - антицрквено деловање.

Она се, иначе, у свим приликама представљала као "позитивац, оптимиста и хедониста по природи" и говорила да је хедонизам једна од њених главних тема...

Шта друго очекивати од ње... то је све део једне велике и дуготрајне кампање...

Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море.

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ко зна, следећа изложба, перформанс можда се назове "Велики петак у кући попа":

За столом седи дебео поп, а попадија (дупло дебља од најдебље жене) му доноси лонац из којег вире ногице од кокошке, на столу нож, слан'на у масној артији и свињска глава. Наравно и леба, можда колач који је узео (отео) парохијану.

И баш у том тренутку, наилази мршав, сиромашан парохијанин који обавештава о смрти својег рођака...

Остатак замислите сами...

Вероватно ће да побере овације публике овакав перформанс, а кометари ће бити : "Па јесам ли ти рекао, знам ја да поп мрси на Велики петак, причали ми стари..."

Подели на овим сајтовима

Баш сам се изнервирао.....

Ево овако је изгледало док је била Југославија или како ли се већ звала "бивша наша"

Glava sedamnaesta

KRIVIČNA DELA PROTIV UGLEDA SRJ, STRANE DRŽAVE ILI MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE

Povreda ugleda SRJ

Član 157.

(1) Ko javno izloži poruzi SRJ, njenu zastavu, grb ili himnu, predsednika SRJ, Saveznu skupštinu, Saveznu vladu, Vojsku Jugoslavije, predsednika veća Savezne skupštine ili predsednika Savezne vlade u vezi sa vršenjem njihove funkcije,

kazniće se zatvorom do tri godine.

Изида, земљакињо, колико сам разумео Ти си правник....Хајде, молим Те, нађи који је члан по новом закону....баш сам се наљутио...

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=KOoaTwt3FDM&feature=player_embedded#t=180

ево овде је то, што можда има елементе да покажемо зубе и са правне стране

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...