antics Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 Ako postoji sumnja da je jeo idolske zrtve preti mu rascinjenje. Oво је тачно... Не знам како нико није раније обратио пажњу на то, али - тако је... Једино... Ако погледамо дух предања, а не само слово, можда би се могло тумачити да се он није тиме одрекао Христа, него да је мисионарио добру вољу... Мада, ипак се ово не може упоредити са оним чувеним снимком где +Амфилохије говори بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَنِ ٱلرَّحِيمِ... Није исто цитирати почетак суре и учествовати на... Хммм... Не кажем ad hoc да је зло учинио, али да би требало поразмислити и протумачити овакав случај - стварно треба. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 Колико ја знам муслимани се не рачунају у идолопоклонике... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 Ako postoji sumnja da je jeo idolske zrtve preti mu rascinjenje. To nisu nikakve idolske žrtve, to je proslava Abrahamovog (Bogom traženog ali nedovršenog, Božijom voljom neprovedenog) žrtvovanja sina Izaka. Drugi je problem da li vi na to gledate kao na sasluživanje a to je više liturgijski problem, crkvenodisciplinski ili kanonski nego dogmatski, mislim što se tiče monoteizma. Po mojem mišljenju jedini biskupi sebi mogu dozvolit nekakve izuzetke od pravila, što je dozvoljeno biskupima ne bi trebalo u pravilu biti dozvoljeno ostalim kliricima, zato na vladiku Amfilohija treba gledati drugačije, mislim što se tiče tog citiranja Kurana, jasno je da on tim nije ni u kom slučaju konvertirao na islam nego samo ukazao tu duboko ljudsko lice hrišćanstva kao što bi i sam Hrist našao načina razgovarati sa bilo kim kad bi se danas opet pojavio na ulicama, u gradovima i po selima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Новембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2011 Као прво не видим ништа необично у дијељењу празничних радости са комшијама других вјера, свако ко је истински посвећен Богу и љубави ће наравно се радовати радостима својих ближњих и поштовати њихове радости и обичаје и ако нису његови. Као друго прича о "идолским жртвама" је потпуна глупост, тачније потпуна неинформисаност из више разлога: - ислам је монотеистичка религија аврамовског наслеђа (дакле није паганизам/идолатрија) - акт дијељења курбанског меса сиротињи се у потпуности слаже са Христовим учењем, и ми да смо неки православци требали би да славе прослављамо са сиротињом односно да славску трпезу дијелимо са социјално најугроженијима. Sinergija, Баба, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2011 Rekoh ja nekim članovima pravoslavlja imate i vi svoje vehabije.... Jao kuku lele, razmišljanja... Баба је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2011 Као прво не видим ништа необично у дијељењу празничних радости са комшијама других вјера, свако ко је истински посвећен Богу и љубави ће наравно се радовати радостима својих ближњих и поштовати њихове радости и обичаје и ако нису његови. Као друго прича о "идолским жртвама" је потпуна глупост, тачније потпуна неинформисаност из више разлога: - ислам је монотеистичка религија аврамовског наслеђа (дакле није паганизам/идолатрија) - акт дијељења курбанског меса сиротињи се у потпуности слаже са Христовим учењем, и ми да смо неки православци требали би да славе прослављамо са сиротињом односно да славску трпезу дијелимо са социјално најугроженијима. треба да се сви угледамо на такву љубав према ближњем, а не да зазиремо од ње. могу само да кажем да је изузетну ствар учинио тај свештеник СПЦ и да је тиме купио многе муслимане да благородније гледају на Србе и Православље испунивши: Слава на висини Богу, и на земљи мир, међу људима добра воља. свето Јеванђеље по Луки, глава 2, стих 14 што се тиче овог нашег исневаног и залуталог брата драгана зззззз, то није тачно што си написао јер се свештеник није клањао или молио идолима, а и да јесте идолска жртва у питању онда би то била обична храна јер ниси читао Нови Завет никад како треба иначе би знао ово: А за месо што је клато идолима знамо, јер сви разум имамо. Разум дакле надима, а љубав поправља. Ако ли ко мисли да што зна, не зна још ништа као што треба знати. А ако ко љуби Бога, Бог га је научио. А за јело идолскијех жртава, знамо да идол није ништа на свијету, и да нема другога Бога осим јединога. Јер ако и има који се богови зову, или на небу или на земљи, као што има много богова и много господа: Али ми имамо само једнога Бога оца, од којега је све, и ми у њему, и једнога Господа Исуса Христа, кроз којега је све, и ми кроза њ. Али нема сватко разума; јер неки који још и сад мисле да су идоли нешто, као идолске жртве једу, и савјест њихова, слаба будући, погани се. Али јело нас не поставља пред Богом: јер нити ћемо бити већи ако једемо, ни мањи ако не једемо. Коринћанима посланица прва, глава 8, стих 1-8 Evgenik је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Taj svečenik je doživio ovacije među mojom porodicom(a i mnogima koji su to gledali) i ja sam sam kao teolog rekao: aferim ti bilo svečeniće. mislim da je taj mladi momak pokazao šta znači ljubav prema drugima.A kako ste mi vi rekli da je vapša vjera širenje ljubavi među ljudima.međutim ja se čudim nekima koji odmah u tom njegovom slučaju nađoše mahane. što bi naš narod rekao:U božijoj bašti svakojakog cviječa ima. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука