Jump to content

Palestinski arhiepiskop Hanna pozvao Radmanovica,clana predsednistva BIH

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dodik i Radmanović su prosto izabrali dodvoravanje Jevrejima kao svoj spoljnopolitički program i tu ne treba puno lomiti glavu. U Banja Luci se gradi jevrejski centar, proslavlja se dan izraelske države, vijore se zastavice sa Davidovom zvijezdom itd. Sad ako ćemo pravo, ne mirišu nas Jevreji nešto posebno, ali eto zalomilo se da treba glas u Savjetu bezbjednosti, pa će nas i onako preko volje istrpiti, odigrati malu predstavu o srpsko-jevrejskom prijateljstvu i zajedništvu u stradanju...Što ih neće spriječiti da nas opet, ako im zasmetamo, zaspu bombama sa obogaćenim uranijumom, nakon što nas dobro medijski oblate.

Ne znam da li je Dodik dobar trgovac, da li je dobro izmjerio kad je ušao u ovu trgovinu sa Jevrejima. Vrijeme će pokazati. Ali naš narod davno reče: Ko s đavolom tikve sadi...

Подели на овим сајтовима

I evo nam antisemite..

Može li iko išta reći kontra Jevreja, a da ga ne proglase antisemitom.

I protiv Srba su mnogi govorili najgore stvari pa ih niko ne zove antisrbima.

Sasvim je jasno da je država Izrael, nastala na zločinu, protjerivanju i ubijanju domicilnog stanovništva. Zašto to ne reći?

I sasvim je jasno da država Izrael koristi priču o holokaustu zarad postizanja vlastitih političkih ciljeva.

Da li ćemo i mi učestvovati u toj prljavoj raboti. Izgleda da hoćemo, ako se Dodik i Radmanović budu pitali.

Kada palestinski arhiepiskop pominje moralnu obavezu da se podrži palestinski narod u odnosu na Izrael, on to ne traži zbog bratstva Srba i Palestinaca, već zbog obaveze Srba kao hrišćanskog, pravoslavnog naroda da bude na strani koja je ugrožena i napadnuta, pa bili to Palestinci ili Mandžurci.

Jevreji u Izraelu danas koriste princip gole sile. Oni ne pregovaraju niti pokušavaju da postignu mir. Savezništvo sa takvima u bilo kom smislu će nas kad tad koštati.

Подели на овим сајтовима

Bibiću, Srpska ima da se sjedini sa Srbijom, danas ili sutra ili za pedeset godina, sa celom Bosnom ili sama. Nema više Jugoslavije, nema više robovanje Srba Hrvatima, Slovencima i drugima u ime bratstva i jedinstva i tako dalje. Niste vi dalje gospodari Srbije.

Problem je u tom što poslije nečeg takvog neće ostati ništa u komadu ni od RS a ni od Srbije. Ista stvar bi se desila i Hrvatskoj, postoje mnogi razlozi zašto je tome tako. Neki važniji, neki manje važni a jedan najvažniji. No taj jedan najvažniji na koji mislim vam ne reknem, dosjetite se sami kad ste tako sveznajući. Kad leti BiH u zrak letiće i sve okolo s njom, u tom je problem, nažalost. Ne morate tomu vjerovati ako nećete, isprobajte kao Turska, Austrija i Njemačka, one to isprobale pred vama također. Bujrum, samo napred, izvolite!

Подели на овим сајтовима

Ne boj se, burazeru, ti za nas. Kad dođe do sjedinjenja, ono će da bude u saglasnosti sa našim prijateljima i na zapadu i na istoku, Amerike i Rusije. Pa ko bi tu krenuo da nas komaduje, da možda Zagreb ili Ljubljana?

Pripajanje RS je ustvari uvertirom, uvodom u totalni, konačni raspad i komadanje Srbije, i zavođenje anarhije na Balkanu u kojoj će mnogi profitirati a mnogi ostati bez ičega, to tvrdimo mi panslavisti i imamo svoje informacije, svoje izvore i svoje razloge zašto tako mislimo a zato smo protiv toga. Ne vjerujte tome ako nećete ali bolje da vjerujete nego da isprobavate to na svojoj koži.

Подели на овим сајтовима

Bibiću, Srpska ima da se sjedini sa Srbijom, danas ili sutra ili za pedeset godina, sa celom Bosnom ili sama. Nema više Jugoslavije, nema više robovanje Srba Hrvatima, Slovencima i drugima u ime bratstva i jedinstva i tako dalje. Niste vi dalje gospodari Srbije.

Čitao sam Srbe koji se diču kako je Tito jednom pretio Italijanima zbog one takozvane Beneške Slovenije i da ono treba da bude slovensko - ojha, koji ponos! - i kako se Italijanima onomad pokazalo zbog Istre - ma bre, tad smo bili još neko.. Izvini, ali koje veze to ima sa nama Srbima? Zar je srpsko, zar tamo žive Srbi? No pazite, braćo i sestre, ako pak nastane reč o Srbima, da'l na Kosovu, u Bosni ili u Hrvatskoj ili bilo gde, pa i u samoj Srbiji, tu od baš istih tih jugoslovenskih, ili možda bolje velikoslovenskih i velikohrvatskih Srba nastane histerija i panika na sve što je srpsko da se ne poveruje.. pa još kopiraju i hrvatsku ijekivaciju, kao da su sami Hrvati, ili bi hteli da budu Hrvati, ne znam. Ovu indoktrinaciju i pranje mozgova je titoistička Jugoslavija učinila nama Srbima. I što se pre od nje oslobodimo, to je bolje za nas, da ozdravimo i da krenemo u jednu bolju budućnost. Ovo zadnje možemo kao slobodan i zreo narod, kao naučen narod, kao narod koji veruje i koji voli i koji ljubi. A u Pismu stoji: "Nego ištite najpre carstvo Božije, i pravdu njegovu, i ovo (tj. sve ostalo) će vam se sve dodati" (Mat. 6, 33).

"Tatu i mamu" su nam pobili onomad pre šezdeset i nekih godina te smo došli pod starateljstvo "ujke Hrvata i tetke Slovenkinje"; no ovi da nam pomognu i da nas pripreme za život, oni su nas koristili i zloupotrebljavali. Sada je došlo vreme da porastemo, odnosno da budemo odrasli ljudi, a prvi korak je da se oslobodimo lošeg uticaja ujke Hrvata i tetke nam Slovenkinje. Eno, gle, kako nam se keze, kao kurjaci pokazuju nam zube, ismejavaju nas, vele da smo glupi i da ne možemo bez njih, mi koji smo imali državu i kulturu kada njih nije ni postojalo.. Ali u suštini oni se nas plaše. Plaše se da sutradan ili jednoga dana budemo bolji od njih jadnika.

Ili šta imaju Hrvati i Slovenci a da im nisu izgradili Austrijanci, Mađari ili Italijani? Ista stvar kao da Šipci danas na Kosovu tvrde da su Gračanica i Dečani albanska kulturna baština, oni izgradili i bla bla... Koje veze na primer imaju rimokatoličke crkve u Vojvodini sa Hrvatima? Naime, rimokatoličke crkve u Vojvodini su podigli uglavnom Nemci, ovo znam jer ja živim sa Nemcima; ali danas one su hrvatske, to je, kao, hrvatska kultura, svedočanstvo vekovnog hrvatskog prisustva u Vojvodini, još i pre Srba i tako dalje. Laž! Lažu nas, i mi im verujemo. To je ljigavština, braćo i sestre, i takvoj ljigavštini mi da služimo?

Ne morate meni da verujte - sigurno, ovo govore i oni, da ne morate njima da verujete i tako - budite samo svoji, verujte Bogu i nemojte se nikome pokoravati: Vaša duša pripada jedino vama i Bogu! Amin.

Ne ljutim se ja Hrvatima, niti ih mrzim; neka rastu, neka im bude dobro, neka ih Gospod ljubi, poljubi i pomiluje.. ali ja sam Srbin, nisam Hrvat, nisam Slovenac, nisam Jugosloven. Bog je hteo da se rodim kao Srbin, tu je dakle moje mesto i tu trebam da se trudim i da se borim koliko mi je dato i koliko mogu.

Zbog ovoga teksta bi Dragi trebao popiti opomenu....

Ako je nedobije onda dozvolite i nama nesrbima da ovakvom retorikom pišemo.To radi objektivnosti.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Meni ne treba nikakvo pravo da govorim nešto što se ovom ili onom ne sviđa, mogima i tamo i vamo se istina ne sviđa al istina je obično takva da se nikom ne sviđa, malo kome da se sviđa. Ako kažem da Srbi sebi skaču u stomak, ili što bi rekli Česi, sebi na leđa, to nije ništa novo, skakali su i prije a takve to i rezultate tog takvog skakanja danas imaju. To isto ih čeka a garant 1000% bi bilo a bude s tom takozvanom secesijom RS od BiH i njenim tim eventualnim pripajanjem Srbiji ili ujedinjenjem sa Srbijom. Međutim, to što iz toga tek proistekne se neće moći ni izbliza uporediti s onim što je do sada Srbe snalazilo a snašlo svaki put kad su si tako skakali u stomak a bude to još gore, neusporedivo gore. Ono što je bilo bude igračka za ono što bit muže a o tome mi imamo informacije. Mi imamo informacije i o tome ko je pisao lužičkim Srbima, kada i s kojeg PC da su njemačkim dupeljupcima a kamo li šta drugo. Zato kažem, nama je u interesu očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu jer s tim niko ne gubi a svi dobivaju, tim svi mislimo Sloveni. Međutim unošenjem iskre nemira u bure baruta kakvim je Balkan a pod izlikom da svi Srbi budu u jednoj državi i da im bude bolje samo može rezultirati takvom ekspolzijom da poslije toga ne da neće Srbi biti u jednoj državi, već više ni u toj jedinoj a ne bude im nikako bolje nego samo gore. Sigurno da će neko imati korist od svega toga, naročito neprijatelji Slovena, Srbi će međutim imati od toga samo štetu kao ustvari uvijek do sada ali najveću, takvu kakvu do sada još nisu ni vidjeli ni doživjeli a sigurno neće biti tim koji će iz toga svega istreskati nekakav profit. To je ono na što mi panslavisti upozoravamo jer želimo mir i napredak svim narodima na Balkanu i svim Slovenima a ne samo Srbima, ne samo Hrvatima, ne samo Bošnjacima ili Rusima, Poljacima, Slovacima, Ukrajincima itd. itd. Dakle mir i dobro svima i za sve. Bez toga bude samo nemir, rat, anarhija, bespravlje, jad, bijeda i očaj svima nama. Tako sad ne možete više reći da vam o tom niko ništa nije rekao niti vas je ko na tako nešto upozorio ili pripremio.

Подели на овим сајтовима

Pa dobro, jasna stvar: "Ako govorite/pišete što nama ne odgovara, mi ćemo se uvrediti. Ako se uvredimo, mi ćemo se radikalizovati." I tako dalje.. Stara fora da se ućutka istina, da se ućuti kritika. U Evropi smo se već naučili tako da više ne dajemo ni cent za takve izjave.

Nisam ništa loše napisao. Da li sam, na primer, psovao negde Hrvate, ili sam napisao: "Ne ljutim se ja Hrvatima, niti ih mrzim; neka rastu, neka im bude dobro, neka ih Gospod ljubi, poljubi i pomiluje"..? A kome je krivo da sam ja Srbin i da svome narodu želim lep i dobar život i još lepšu i bolju budućnost, taj ne mora da bude na jednom srpskom forumu. Jer iako su svi ljudi i svi narodi dobrodošli, ipak je ovo, mislim, jedan srpski forum. Domaćin treba da se poštuje..

Istim tvojim rezonom ću i ja pisati pa da vidimo kakoo će se uvažena administracija odnositi prema meni.

Подели на овим сајтовима

Palestinski arhiepiskop Hanna pozvao Radmanovica,clana predsednistva BIH

Sarajevo, 1. novembar 2011. (MINA) - Povodom podrške koju je izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman ovih dana uspio isposlovati kod srpskih političkih predstavnika u Bosni i Hercegovini da blokiraju glasanje BiH u Vijeću sigurnosti i onemoguće podršku palestinskom zahtjevu za priznanjem, u Ramallahu, u Palestini, arhiepiskop grčkog pravoslavnog patrijarhata, Teodosije Atallah Hanna, je jučer 31. oktobra, 2011. godine, održao konferenciju za štampu na kojoj se obratio srpskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojši Radmanoviću.

MINA u cijelosti prenosi transkript obraćanja i video link snimka konfrencije za štampu.

„Jako me je pogodila vijest koju sam maloprije saznao iz sredstava informisanja - da se srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovini protivi priznanju Palestinske države. Ovaj stav me jako boli jer bi srpskog predstavnika, koji pripada Pravoslavnoj crkvi, trebale krasiti moralne vrijednosti Pravoslavne crkve koja je uvijek bila samo pomagač obespravljenim i napaćenim na ovom svijetu. Ja smatram da je stav srpskog člana Predsjedništva BiH u suprotnosti sa načelima Pravoslavne crkve, s učenjima Svetog Jevanđelja, i u suprotnosti je sa ljudskim i duhovnim vrijednostima. Zastiđujući je stav predstavnika srpskog naroda koji za sebe kaže da je pravoslavac, a pravoslavlje znači ispravno i pravično mišljenje. Gdje je ovdje ispravan stav srpskog člana Predsjedništva u pogledu neprijateljskog stava prema palestinskom narodu i palestinskom pitanju?

Jako me žalosti da od tebe čujem takav stav i nadam se da ćeš ga u najskorije vrijeme promijeniti. Nije ti dopušteno da napustiš, odnosno izdaš svoju pravoslavnu pripadnost dodvoravajući se izraelskom ministru vanjskih poslova, koji se sa tobom susreo prije nekoliko dana, odnosno u susretu s bilo kojim izraelskim zvaničnikom. Susreti sa izraelskim zvaničnicima ne daju ti za pravo da odstupiš od moralnog i ljudskog načela da budeš uz Palestinu. To je moralni i ljudski princip, a da budeš protiv Palestine znači napuštanje moralnih i ljudskih načela. Stoga, ja putem ove Press-konferencije pozivam njegovu preosvećenost srpskog patrijarha Irineja, poznatog po njegovim stavovima podrške obespravljenim narodima u svijetu, a naročito palestinskom narodu, pozivam Mitropolita pravoslavne crkve u Sarajevu, pozivam Srpsku pravoslavnu crkvu da kažu svoju riječ, da pokažu svoje pravoslavlje, svoju hrišćansku pripadnost, svoju vjeru u Isusa i u vrijednosti Svetog Jevanđelja, odbacujući ono što je izjavio ovaj srpski zvaničnik i da od njega zahtijeva da odustane od ovakvog stava koji se, najblaže rečeno, može označiti kao neljudski i nemoralan.

Zbog toga, oštro osuđujemo takav stav, a ja to kažem u svojstvu Palestinca, Arapina i mitropolita koji pripada najstarijoj kršćanskoj crkvi na svijetu. Ja pozivam i zahtijevam od Srpske pravoslavne crkve da se ogradi od ponižavajuće izjave srpskog zvaničnika koji tvrdi da predstavlja Srbe Bosne i Hercegovine, a on ovakvim svojim stavom šteti pravoslavnim Srbima koje predstavlja. Ja pozivam narod BiH da iznese svoj stav, pozivam sve vjerske institucije u BiH da iznesu jasan stav u vezi sa ovim pitanjem. Palestina to zaslužuje. Srpski članu Predsjedništva, prihvatio to ili odbio, Palestina zaslužuje da ima svoju državu i da ta država bude priznata u svijetu. Zastiđujuće je da imaš takav stav koji je u suprotnosti sa porukom religija, svetih knjiga i porukom kršćanstva, ako želimo govoriti o kršćanstvu koje je uvijek bilo pomagač obespravljenim i napaćenim narodima. Imam još jednu poruku i ovim ću završiti svoje obraćanje. Želim poručiti srpskom članu Predsjedništva i drugima, a ovo što ću reći mora se čuti također od svih lidera u svijetu, da palestinsko pitanje, koje branimo i u čije ime govorimo, ima kršćansku dimenziju. Zar Isus nije rođen u Betlehemu? Zar nije živio u Palestini, umro u Jerusalemu, ukopan u Jerusalemu i vaskrsnuo u Jerusalemu? Ja pozivam srpskog člana Predsjedništva da posjeti Crkvu vaskrsenja i Crkvu rođenja, da otkrije da je kolijevka kršćanstva Palestina iz koje se kršćanstvo raširilo Istokom i Zapadom zemlje. Ja kažem vama i drugima da su palestinski kršćani sastavni dio palestinskog naroda. Mi smo kršćani ali pripadamo ovom borbenom narodu, koji nastoji osloboditi svoju zemlju i svoje svetinje.

Zbog toga, solidarnost sa Palestinom je također solidarnost s kršćanstvom, to je solidarnost sa kršćanskom crkvom i sa palestinskim kršćanima, s kolijevkom kršćanstva i sa matičnom crkvom koja je osnovana u Palestini i iz Palestine se proširila Istokom i Zapadom zemlje. Pogledaj predsjedniče, ovo je Palestina: ahmedija muftije i panakamilavka mitropolita, ovo je divna slika Palestine sa njenim muslimanima i njenim kršćanima. Kao palestinski narod nećemo dopustiti da nam iko naškodi i da se iko prema našoj nacionalnoj volji i konvenciji bezobzirno odnosi, da budemo slobodni u okrilju nezavisne države sa glavnim gradom časnim Jerusalemom. Pozdravljam vas i nadam se da će ovo moje obraćanje probuditi savjest srpskog člana Predsjedništva BiH i savjest nekih kolebljivih i uplašenih da stanu uz palestinsko pitanje. Kada stanete uz palestinsko pitanje vi time iskazujete svoju ljudskost, svoje vrijednosti i svoju autentičnost. Hvala", istakao je u svom obraćanju novinarima u Ramallahu, Palestina, arhiepiskop grčkog pravoslavnog patrijarhata, Teodosije Atallah Hanna.

http://www.youtube.c...u/0/5mi295o0y1U

http://www.rijaset.b...-kat&Itemid=184

svaka čast čovječe.Ovo vam je uzor.Ljudina i po nema šta!

Подели на овим сајтовима

Vidi ti taj bezobrazluk, kao mi trebamo da se odreknemo svoje budućnosti da bi oni imali "bolju" budućnost.

Ne izvrći, nigdje to nisam ni napisao ni rekao niti se moj tekst može u tom smislu tumačiti. Ako nemaš ništa originalnije od preokretanja i izvrtanja onda radije ništa ni ne piši jer svako ko čitat zna može da pročita sam šta sam napisao a šta to što sam napisao znači i u kojem smislu se ima tumačit. Ja to skratim pa ti to opet ponovim i rekapituliram u nekoliko tački :

1. Unošenjem nemira na Balkan, svejedno pod kakvom izlikom i opravdanjem če izazvati teške sukobe među svim slovenskim narodima koji tamo žive.

2. U slučaju RS to "dežurno" opravdanje i izlika je takva kakvu smo otprilke imali i do sada - da svi Srbi žive u jednoj državi.

3. Bez obzira na ne znam kakve izlike i opravdanja, ono što će poslije toga nastati će dovesti do toga ne da Srbi neće živjeti u jednoj državi već najvjerovatnije ni u nikakvoj stabilnoj svojoj, uključujući i Srbiju jer ta će nastaviti zakonito da se raspada dalje pod takvim pritiskom

4. Tako nit će Srbi dobiti šta su htjeli nit će drugima biti dobro kad Srbi naravno počnu gubit i to što im je preostalo i tamo gdje su šta imali ali to spremno daju u rizik u ime parole "Svi Srbi u jednoj državi" čije dalje provođenje samo unosi nemir na cijeli Balkan a Srbima na kraju svega nikakvo dobro ne donosi. Sami Srbi su mogli iskusiti do sada koliko im je takva parola dobrog donijela a sve što vide oko sebe su posljedice tih "dobara".

5. Svima bude bolje na Balkanu kad ojačaju integracije a te nikako ne smiju biti nasilne i na ukor nekog trećeg. Integracija Srba u BiH a na ukor svih ostali u BiH je dezintegracijom BiH, dezintegracija BiH je fitiljem za eksploziju na Balkanu a vodi zakonito k dezintegraciji i Srbije same, važi zakon spojenih posuda, a to sve će sigurno ostaviti traga i na samoj Srbiji jer to malo što dobiješ na mostu izgubiš na ćupriji u mnogo većoj mjeri a možda i sve. Cijela istorija Srba otprilike ide tim smjerom a može se svesti na to, da radi malo tih nekih cingrlatka na mostu dobivenih su strašno mnogo gubili na ćuprijama.

Sličan takav problem imamo i među istočnim Slovenima. Jednom svom prijatelju, inače također pravoslavcu a vrlo značajnoj osobi kod nas sam poslao onaj članak gdje je taj ruski pravoslavni mitropolita sibirski valjda nedavno govorio o rusofobiji i odnosu Ukrajinaca prema Rusima i ruskom jeziku. A taj prijatelj, opet podvlačim da je češki pravoslavac mi je na to napisao (parafraziram): šta misle ti Rusi da su jedinim slovenskim narodom na svijetu i da jedino ruski jezik ima pravo na život a ukrajinski nema, žalosno je kad si tako nešto misli neki pravoslavni vladika.

Подели на овим сајтовима

Не бих се баш сложио да је борба за голи живот. Био сам. Рецимо, трећина Јерусалима је окупирана од Палестинаца, а Јерусалим је увијек био јеврејски. Не браним никог, нити сам на било чијој страни. Затим Назарет, Тел Авиви, Витлејем је скроз под палестинском управом.

То може повући тражење самосталности РС. У фазону - кад могу они, можемо и ми. Ја још мање подржавам осамостаљивање РС. Нема потребе за тиме.

Jerusalim je okupiran od jevreja, valjda to znaš ako si tamo bio?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...