grigorije22 Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Mogu da se potkradu neke sitne grescice ali uvek imam koga da pitam i proverim. Informacije uzimam sa sajtove koje su osnovali bivsi muslimani, onda abnast.com koji predvodi Sam Shamoun sa njim recimo nece da debatuje Zakir Naik. Pa onda Zakaria Botras sa njim ne sme nijedan islamski teolog da debatuje to mozes da pitas svakog imama. Od muslimana nisam nikada nikakvo zlo doziveo, samo sam imao priliku da posetim par islamskih grupa na fejsbuku, koje se uposte ne bave Islamom vec samo napodom na Hriscanstvo. To su uglavnom napadi od strane Ahmeda Deedata, Zakir Naika i drugih. Izgleda da su to vehabisticke grupe koje hoce da ili prihvatis njihovo shvatanje Islama ili da se gubis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Драги брате Босанац! Ово сам почео још синоћ да ти пишем али је било јако касно, па ево да сада довршиm. Stid me je nakon uloženog tvoga truda da neodgovorim iako brate, sa teškom mukom.Razbolio sam se i od drhtavice temperature, bolova u mišićima kostima, zglobovima, sa teškom mukom pišem odgovor na ovo tvoje pisanje. Ово што си написао: Očigledno da ovaj autor video materijala zlonamjerno govori o interpretaciji islama muslimana I nastoji okrenuti zapadni svijet protiv muslimana koji žive među njima. то је и мој утисак, и не само кад је онај видео у питању. Drago mi je da se slažemo iako nemora to biti primarni cilj autora ovog videa. Највећи број ових написа долази од бивших Муслимана. Они описују своје искуство са Исламом и представљају учења Ислама са њиховог садашњег становишта. Ти написи немају намеру да хушкају (тако тврди сваки од аутора), али сигурно могу да се тако употребе. Заправо ти бивши Муслимани су и почели да пишу на ту тему, касније су им се придружили и други. Postavlja se pitanje ko su ti muslimani prije primanja hriščanstva bili?Da li su bili iskreni vjernici?Da li su islam naslijedili poput mirasa-nasljeđa ili su bili u islamu na osnovu spoznaje, pa im došla druga spoznaja u kojoj su vidjeli veću istinu i počeli je slijediti? Da li je nekakav materijalni motiv iza njihova primanja hriščanstva.Poznajem porodicu iz Zenice koji su konvertirali u hriščanstvo pitao sam ih o razlozima takve odluke, rekli su mi Enize mi smo ostali muslimani ali naša materijalna situacija nas je privolila da prihvatimo hriščanstvo.Katolička crkva nam je obečala papire za ameriku i bolji život a ovdje nema selameta.Da nam bog oprosti na ovome što uradismo ali mi smo i dalje muslimani.Moj komšija je otišao u Ameriku promjenivši svoje ime u krščansko.Takvih slučajeva je u Albaniji more, gdje su muslimani mjenjali formalno vjeru da bi dobili vizu za Grčku. Што се тиче те тендеције, да симпатије према Муслиманима опадају, ја мислим да су томе у највећој мери допринели сами. Ево пар примера: У Италији је удружење Муслимана тужило Републику и тражило да се из свих учионица уклони крст, иначе би по принципу равноправности поред крста морао да стоји и полумесец. У Немачкој је нека учитељица такође тужила Републику и прошла све судске инстанце до врховног и уставног суда, тражећи да се одређени законски номативи прилагоде, како би она могла да носи мараму за време наставе. У многим школама, где су муслиманска деца у већини, шиканирају се и злостављају немачка деца. Званична власт то наравно не одобрава, али таквих случајева има све више. Један зелени политичар је ипак изјавио да: то није у реду, сва деца треба да буду заштићена од насиља. Ovdje moram biti samokritičan.Da, stidim se postupaka nekih muslimana koji zaista široka prava koja imaju u nekim evropskim državama zloupotrebljavaju.Ali treba praviti razliku između muslimana koji gostoprimstvo neke države zloupotrebljava i onoga koji se bori za vjerske slobode zagarantovane zakonima te države.Mahrama muslimanki je strogo naređena i nemože joj se uputiti kritika ako želi upražnjavati sastavni dio svoje vjere na poslu.Zatim bi li ti dozvolio da tvoje djete ide u školu u kojoj je polumjesec na svakom mjestu ili ispisano lailahe illellah.Malo razmisli. Međutim složio bi se sa tobom oko ponašanja nekih muslimana.Imao sam čast upoznati bivšeg krščanskog misionara koji je prešao na islam koji mi je rekao:Hvala Allahu koji je dao da pređem na islam prije susreta sa muslimanima.Allah im je dao istinu a oni je ne slijede, imaju najčišću vjeru a vidi kako se ponašaju.Čak i u polju nauke a ona im je strogo naređena su iza zapada.Rekao sam brate, u pravu si, da nas Allah vrati izvorima naše vjere pa da doživimo kao ummet preporod. У џамијама се отворено говори да је Запад декадентан, морално изопачен и у духовном расулу, да су ту у питању неверници, да наше девојчице прве полне односе имају већ са десет година, да се неверницима не смеју честитати верски празници – јер то је “ширк“. Изградња цамија се иначе финансира и средствима из државног буџета, јер је Ислам званично признат као религија. To je pretjerivanje od strane takvih imama.Od islama je govoriti istinu i biti pravedan prema svakome a istina je da na zapadu ima puuno dobrih stvari koje trebaju muslimani uzeti isto kao što su to krščani od muslimana uzeli u prošlosti.Na zapadu ima zla a ima i dobra.Sam Kur'an spominje sljedbenike Knjige da među njima ima dobrih i loših.Kao što i među nama muslimanima ima takvih. Многи великодостојници у исламском свету отворено говоре о ускором паду Европе под исламску власт. Новокомпоновани калиф Recep Tayyip Erdogan је јавно казао: „Демократија је само воз, на који ћемо се попети док не стигнемо на циљ. Џамије су наше касарне, минарети наши бајонети, куполе наши шлемови а верници наши војници.“ Он такође долази у Немачку и јавно говори турцима: интеграција је злочин против човечности... турци морају да остану турци, било чији пасош да имају... (не треба да погађаш шта би било, кад би неки представник Грка или Јермена или Сираца тако нешто јавно говорио у Турској). Čovjek se bori da bi nacionalnu svijest sačuvao kod Turaka. Неки турски политичар је такође јавно казао: Европљани мисле да су Муслимани дошли да зараде новац, али Алах има друге планове. Božije planove niko ne zna.To su stvari koje su i meni nepoznate.Ali se čvrsto zalažem protiv korištenja neopreznih izjava.Međutim neke stvari i mediji prenapuhavaju i o tome se mora voditi računa. Политичари на власти као да играју покер, стварају утисак да је све у реду и под контролом, иако су јаке карте већ изигране. На сцени је резултат потпуно промашене политичке стратегије. Значи, има ту тешких неповољности. Паралелна друштва су одавно стварност, јер Муслимани теже да се не мешају са осталима. Све се више захтева (свакако за почетак) селективно увођење шарије. Дакле ситуација је врло интересантна, мада изгледа да је све узело свој правац, и пре или после се стиже до point of no return. За сада све на то указује. Nadam se da do toga neće doći. Са друге стране, круже приче да су Салафисте створили Јевреју, да би испровоцирали коначан обрачун са Муслиманима у Европи. SnoopDogg између осталих, припада “Nation of Islam“. То је наводно такође Јеврејска творевина, да би се разједао Ислам изнутра. Ovo je pitanje diskutabilno. Морам још да се дотакнем и овога: Ja ovdje ne neprijateljujem sa vama, ja ovdje nisam sa puškom, imam ovdje veliki broj učesnika na forumu sa kojima imam veliki respekt i prijateljstvo. Мени лично је мало тешко што си то овако изразио, као да је неко мислио супротно. Иако се не познајемо осим преко овог дописивања, ја верујем у твоју искреност и добронамерност. Молим Бога да останеш у пријатељству са свима и уверавам те у своју наклоност. Obostrano akobogda. Драги брате Босанац, желим ти свако добро у Имену Господњем и срдачно те поздрављам. I ja tebi takođe. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Mogu da se potkradu neke sitne grescice ali uvek imam koga da pitam i proverim. Informacije uzimam sa sajtove koje su osnovali bivsi muslimani, onda abnast.com koji predvodi Sam Shamoun sa njim recimo nece da debatuje Zakir Naik. Pa onda Zakaria Botras sa njim ne sme nijedan islamski teolog da debatuje to mozes da pitas svakog imama. Od muslimana nisam nikada nikakvo zlo doziveo, samo sam imao priliku da posetim par islamskih grupa na fejsbuku, koje se uposte ne bave Islamom vec samo napodom na Hriscanstvo. To su uglavnom napadi od strane Ahmeda Deedata, Zakir Naika i drugih. Izgleda da su to vehabisticke grupe koje hoce da ili prihvatis njihovo shvatanje Islama ili da se gubis Oprosti nekada za tebe nešto izgleda sitno i nebitno anekada to "sitno" napravi problem u razumjevanju.Što se tiče dr.Zakira Naikai šejha Didata oduševljen sam njihovim znanjem i oni su zaista za mene autoriteti.Ali ovaj egipčanin, jeli to onj što je bludnice dovodio i prodavao ih za sex usluge, jeli to onaj čiji je sin uhapšen zbog dilanja droge i jeli to onaj kojeg je sama koptska crkva optužila za pronevjeru imetka crkve? a ovaj drugi zaista za njega nisam nikada čuo ako imaš link da pogledam vrlo rado ću pogledati ali da ima prevod. Ima muslimana koji na internetu sramote islam kao i hriščana stoga mi koji smo normalni ljudi trebamo ostati pribrani i znati razdvojiti pravo od iskrivljenog. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Sam Shaumon je rodjen u Kuvajtu i hriscanskoj porodici nije egipcanin Ovaj celavi sa bradicom je Sam, a ovaj drugi je Dejvid Vud bivsi ateista Fader Zakaria Botros http://www.youtube.com/watch?v=4HXX2fO8pM4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 A obeduju peceni pasulj u tepsiji Na onoj slici se vidi da je Zemlja okrugla jer ljudi hodaju u takvom smislu po Zemlji kao po okruglom-sferičnom objektu. A tvoj Kuran nigde ne kaze da je zemlja okrugla, cak sta vise moze da se kaze da je ravna ploca. Jesi li siguran? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Zakir Naik a pogotovu Ahmed Deedat nisu nikakvi strucnjaci, Zakir Naik je obican indijski spiker i nista vise. Ahmedm Deedat je bio muslimanski apologeta i pisac, koji je imao srecu da je debatovao krajem osamdesetih i devetesetih godina dok je pozitivizam bio jos uvek jak, dakle on je debatovao sa teleevandjelistima znaci sa laicima. Oni nikada nisu debatovali sa pravim strucnjacima. Brat Tomas odgovor Dr Zakir Naiku Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Jesi li siguran? U sta ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ovo se odnosi na 4 strane sveta sever, jug, istok , zapad u Bibliji je već opisana zemlja,i stavio sam i reč koja se koristi na hebrejskom a koja znači sfera ... Chug -חוג sphere circle class ring horizon orb A kako će je uhvatiti za rubove ako je okrugla?Rub valjda ima ono što ima oštre uglove.Ali eto ti vjeruj ako možeš i dalje. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 U sta ? Da u Kuranu nigdje ne piše da je zemlja okrugla? Šta si spreman da učiniš ako ti dokažem suprotno? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Da u Kuranu nigdje ne piše da je zemlja okrugla? Šta si spreman da učiniš ako ti dokažem suprotno? Ajde citiraj mi taj ajet gde se kaze da je okrugla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Hoćeš li otvoreno reći da je po tom pitanju Kur'an u pravu? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Nemaš ti hrabrosti za to? To neznači da te pozivam u islam.Bog upučuje, to znači da se naučiš potčiniti istini.i prihvatiti je ma gdje ona bila. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Teško je protiv svoga ega. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Kada budeš spreman na to dobit ćeš odgovor! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Hoćeš li otvoreno reći da je po tom pitanju Kur'an u pravu? Ne zato sto ne donosim odluke na precac bez preispitivanja. No ako hoces otvoricu temu sutra Naucna cuda Kurana, znasda ovde ima ljudi koji se razumeju u naku pa da vidimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука