Jump to content

Kur'an-islamska sveta knjiga: pitanja i diskusija

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja ne bih citao Kuran i ne bih se previse udubljivao u tu problematiku jer sve gde god ima previse ispitivanja vodi u stranputicu. Nije nase da se mesamo u sve i da hocemo sve da znamo i sve da razumemo jer nas razum nije u konstantnoj blagodati da bismo razumeli pravu sustinu.

Zli duhvi vrlo lako ubace ideju sumnje coveku, iako to naizgled deluje kao bezazlena ideja.

Posavetuj se sa duhovnikom ili stomatologom, salim se, naravno. Ne zaobici svestenika.

As far as the East is from the West, I remember your sin no more.

Подели на овим сајтовима

Никад нисам осетио потребу да читам Куран. Не читам довољно ни Свето Писмо и православне текстове а камоли нешто друго. Ако имаш вишка времена боље га проведи у молитви или неком раду него да читаш муслиманске, будистичке и сл. текстове, мој скромни савет.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Prema Pravoslavnom vjerovanju Isus Hrist je Bog i čovjek u isto vrijeme. Prema islamskom vjerovanju Isus je Allahov poslanik. Mi Pravoslavci zovemo Isusa Sinom Božijim. On je Reč Božija koji je rodjen prije svih vjekova. Otac, Sin i Sveti Duh su jedan Bog. Ono što ih povezuje je LJUBAV. Sada ću navesti neke citate iz Biblije koji dokazuju da je Isus Hrist ne samo poslanik već i Bog. Jovan1,1 "U početku beše Reč Božija, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč." Jovan10,30 "Ja i Otac jedno smo." Jovan14,8 "Reče mu Filip: Gospode, pokaži nam Oca i nama je dovoljno. Reče mu Isus, toliko vremena Sam s vama i nisi me upoznao Filipe? Ko je vidio mene, video je i Oca, kako onda govoriš pokaži nam Oca? Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i da je Otac u meni." Ovo je Biblijski stav o Isusu. Volio bih da se u raspravu uključi musliman i da iznese svoj stav i dokaze o Isusu. Unaprijed hvala

Подели на овим сајтовима

Pročitao sam Kuran pre nekoliko godina. Malo je reći da sam se razočarao. Po meni je budizam mnogo iznad Kurana po duhovnosti i celokupnom sistemu.

Vo vremja ono sam eksperimentisao sa Kuranom i Biblijom

https://www.pouke.org/forum/topic/19276-kuran-i-biblija-tvrde-ogledi-iz-ma%C5%A1tovitosti-i-ve%C5%BEbe/#entry645318

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Vidis da ta knjiga ne valja kada stvara muku kod coveka, u ovom slucaju tebe ...

Брате, не примај се. Тип је провокатор.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...