Jump to content

Да ли је Христос разапет?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мислим да нема потребе одмеравати сваку реч Библије на такав начин. То може задобити неку секташку призму. Тих како граматичких тако и смислених појединости православнима баш не парају уши. Као што већина ни данас не зна да је мноштво прича из Старог Завета поучног а не буквалног карактера.

Такође, оно што јесте суштинска разлика између хришћанства и других религија - а то не мора да нас учини фанатизованима у дијалогу и поимању - јесте што наша хришћанска вера не учи да је Христос још један у низу од моралних посланика Божијих већ Сам Бог у телу, Богочовек, Друго Лице Свете Тројице (дакле изнад монотеистичких и политеистичких учења). И то је главни догмат којег се држимо, чак не ни по неком информативном учењу. Јер нама није ни Библија нужна да бисмо исповедали Бога као Бога јер Дух Свети, Треће Лице Свете Тројице, нам сведочи у унутрашњости бића, кроз благодат, кроз Литургију, да Христос јесте Син Божији, једнак по части божанства са Богом Оцем. То само указује примат хришћанства изнад других религија јер се наша вера не темељи на још једном учењу о моралу већ о љубавном односу са Творцем као Оцем где Бог није судија већ Љубав.

Христос јесте разапет али није остао на крсту јер је устао из мртвих и јер ће исто тако цело човечанство, планета и свемир постати Бог све у свему као нова твар - изнад смрти и са освећењем...

Ti ne moras da mislis jer to nije poenta.Biblija treba da bude ISTINA sa svakom svojom rjecju.Tu ne mozes ti svoje misljenje uzeti kao validno. Ako Biblija laze na samo jednom mjestu onda ona gubi vjerodostojnost kao bozija rijec.Zato ne nmozemo vjerovati i ostatku Biblije

мало је рогобатно и погрдно рећи да Библија лаже. Указујемо на извесна одступања и неслагања која су настајала као последица различитих аутора у своје време. То пак не значи да нису имали у себи Бога како би објавили истину Божију чија се истина заправо открива у светлости Очовечења Бога Сина. Када би све било тако непогрешиво Бог, Алах, како год хоћете, не би никада погледао на нас. Ми смо погрешиви а не Бог, и то опет не значи да суштина Библије није валидна, чак и са извесним контекстима који вас толико узнемиравају, јер је срж у рођењу Бога Сина који заувек остада Бог у Телу. Уосталом, долази лагано али сигурно Други Христов долазак, па ту више неће нико никога учити ко је Бог јер ће Он постати све у свему...

Само опуштено - разговарамо  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Чекам одговор на питање,

Ако Христос није разапет и није васкрско, какав је онда циљ наших живота, јер како ћемо онда тек ми сви васкрснути?

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Ti koji sediš s desne strane Oca, Smiluj se na nas, jer si ti jedini Svet.

Ti si jedini Gospod, Isus Hristos, u slavu Boga Oca. Amin.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Господе, Теби се обратих, научи ме да вршим Твоју вољу,

јер си Ти мој Бог, јер је у Теби извор живота.

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Чекам одговор на питање,

Ако Христос није разапет и није васкрско, какав је онда циљ наших живота, јер како ћемо онда тек ми сви васкрснути?

И даље чекам одговор на питање....

Ко то победи смрт?

Подели на овим сајтовима

Христос Васкрсе из мртвих, смрћу смрт победи, а онима који су у гробовима живот дарова.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Христос Васкрсе из мртвих, смрћу смрт победи, а онима који су у гробовима живот дарова.

Види ли ти Пајко да код муслимана нема Васкрсења, значи живот ти је то што поједеш и попијеш. ne_shvata osamucen ;)

Подели на овим сајтовима

Види ли ти Пајко да код муслимана нема Васкрсења, значи живот ти је то што поједеш и попијеш. ne_shvata osamucen ;)

Видиш како се изгони "род онај"? Постом и молитвом.

Отац Тадеј је говорио да је Логос најаче оружје против лукаваго

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Sa danom ja nemam problema to je u redu

Ali u vezi NOCI

to su bile SAMO DVIJE NOCI ne tri TO je GRESKA u BIBLIJI

Kako da vjerujem onda Bibliji u kojoj stoji da Hristos laze!!!

Е овако ..........., прво скрати језик. Не заборави да си ти потомак Србина који је вером преверио, пљунуо на крст и продао веру за кило брашна. Када то запамтиш, онда са миром и пажњом приступи овде српском православном форуму.

Одговор на то питање добићеш када ти мени даш одговор на следеће питање: колико генерација људи је живело на земљи од Адама до времена Христа?

Не мораш одговорити прецизно, довољно је само да кажеш пно, мало или средње.

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

ahaaaaaaaa..to je bilo to....da,da...... slažem se da nije bukvalno 3 dana ali...... zar ne mašimo poentu.... ne vidimo šumu od drveta

Mani sege ovdje se radi o ozbiljnim stvarima.doklazi da su bile tri NOCI a nemoj praviti zezu sa Raspecem i religijom

je l mi se čini ili ti to braniš raspeće od mene....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Чекам одговор на питање,

Ко то победи смрт?

И даље чекам одговор...

Подели на овим сајтовима

Чекам одговор на питање,

Ко то победи смрт?

onda hbrate trazi odgovore

ja tu nudim odgovor u islamu

procitaj

Подели на овим сајтовима

Господе Исусе Христе помилуј ме грешног.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Чекам одговор на питање,

Ко то победи смрт?

onda hbrate trazi odgovore

ja tu nudim odgovor u islamu

procitaj

Па из овог  не видим оговор, кажи ми једноставно ко је победио смрт?

Подели на овим сајтовима

Sa danom ja nemam problema to je u redu

Ali u vezi NOCI

to su bile SAMO DVIJE NOCI ne tri TO je GRESKA u BIBLIJI

Kako da vjerujem onda Bibliji u kojoj stoji da Hristos laze!!!

Е овако ..........., прво скрати језик. Не заборави да си ти потомак Србина који је вером преверио, пљунуо на крст и продао веру за кило брашна. Када то запамтиш, онда са миром и пажњом приступи овде српском православном форуму.

Одговор на то питање добићеш када ти мени даш одговор на следеће питање: колико генерација људи је живело на земљи од Адама до времена Христа?

Не мораш одговорити прецизно, довољно је само да кажеш пно, мало или средње.

oprosti ako sam te necim uvrijedio ali ja sam samo naveo neke cijenice koje ne stimaju i na to sam trazio odgovor.Ja ne zelim nikog da vrijedjam.

a za sada mi nije niko dao odgovor na moje pitanje da su bile samo dvije noci.

a sto se tice tvoje konstatacije da sam ja srbin kokji je prodao krst za kilo brasna vjeruj mi da ne bjezim od moje ili nase istorije i cinjenice da sa dolaskom osmanlija na prostore balkana mnogi ljudi razlicitih konfesija prelaze na islam.

nisam od onih koji se plase svog porijekla bilo u katolicanstvu ili pravoslavlju.meni je to svejedno jer ja sam to sto sam danas i ponosim se sto sam musliman i sto mi se Uzviseni Allah smilovao meni i mojim precima.

Toliko sto se tice moje proslosti kao srbina ili hrvata kolce

Uz to napomena samo u NJemackoj godisnje na islam prelazi na 5000 nijemaca te se mozes i sam uvjeritit da je islam najbrze rastuca vjera na svijetu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...