Number15648 Написано Јануар 13, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2013 https://www.youtube.com/watch?v=cu6e3MC_PoQ zlata је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сара Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Одвратна и опасна прехлада ...... Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог. Псал., 45:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Поспаност Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ikona Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Mene je uhvatila velika depresija.Sa istom se borim vec 4 godine.jako mi je tesko i samo se pitam dokle ce ovako da me kida.Uzimam i terapiju ali ponekad ni ona ne pomaze...Ni najgorem dusmaninu ne bih pozelela ovo sto je mene snaslo.Izgubila sam svaku nadu da cu se izleciti jer imam osecaj da je depresija u meni pustila duboke korene... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Mene je uhvatila velika depresija.Sa istom se borim vec 4 godine.jako mi je tesko i samo se pitam dokle ce ovako da me kida.Uzimam i terapiju ali ponekad ni ona ne pomaze...Ni najgorem dusmaninu ne bih pozelela ovo sto je mene snaslo.Izgubila sam svaku nadu da cu se izleciti jer imam osecaj da je depresija u meni pustila duboke korene... И мене цепа дубоко униније ... посебно задњих пар недеља. Не знам шта је лек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Нисам стручњак нити могу да нешто паметно кажем, али заједница је лек за све. Код депресије "само" треба победити одвојеност и отићи у заједницу, ма колико она нервирала у почетку. А наравно увек узимати лекове, јер знам људе којима су доста помогли и извукли су се. Драшко and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 заједница је лек за све. За униније добрим делом јесте. Да ли је баш за све? Мислим да није, нема таквог лека нигде, тј. лека за све... а и има заједница и заједница: у некима се оздрави, а у некима богами и оболи ... али ок то је друга тема. Silence , Баба, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ikona Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Нисам стручњак нити могу да нешто паметно кажем, али заједница је лек за све. Код депресије "само" треба победити одвојеност и отићи у заједницу, ма колико она нервирала у почетку. А наравно увек узимати лекове, јер знам људе којима су доста помогли и извукли су се. I ja znam ljude koji su uzimali lekove i koji su se izvukli,ali su oni bili pod terapijom 5-6 meseci(uglavnom),a ja terapiju uzimam pune 4 godine.E ,zbog toga mislim da cu se iz svega ovoga jako tesko izvuci iako to zarko zelim Лазар Нешић, Баба and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Zao mi je sto je tako, verujem da ste ljudi vernici jedini savet koji mi pada na pamet je: molite se iz sve snage da vas Bog iscupa iz tog stanja. Naravno da treba traziti i svaku drugu pomoc ali mislim pre svega vapite Gospodu... mozda postoje i molitve vezane za ovakva stanja verovatno. Vladeta Jerotic je jedne prilike rekao da je depresija bolest gordosti...? Sve najbolje! Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 За униније добрим делом јесте. Да ли је баш за све? Мислим да није, нема таквог лека нигде, тј. лека за све... а и има заједница и заједница: у некима се оздрави, а у некима богами и оболи ... али ок то је друга тема. У потпуности се слажем. У праву си када кажеш, неке је "заједница" и довела дотле. kirios1 and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Vladeta Jerotic je jedne prilike rekao da je depresija bolest gordosti. Није погрешио, то исто каже и 1600 година пре њега Јован Синајски. Silence and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 И мене цепа дубоко униније ... посебно задњих пар недеља. Не знам шта је лек. Gordost je lek za uninije. Седи саћу да ти објасним. Лепо узмеш и погордиш се и престаће униније. Питаш се како да се погордиш кад ти је смор од свега? Па ево ја ћу ти дати разлог за гордост. Униније вата две врсте људи оне који никад нису извежбали вољу и оне који су јако паметни. Дакле пошто прву опцију одбацујем гледајући у ову твоју црно-белу слику остаје она друга опција. Нема ни једног великог духовника или великог научника или генија који није прошао кроз фазу унинија. А сад кад знамо како ствари стоје ето ти разлога да се погордиш. Значи то што тебе вата униније то је зато што вредиш унинија. Затим идемо на следећи корак. Погордиш се јер имаш разлог, наиме паметан си и редак случај међ свом децом. Затим ти се сада питаш а шта да радиш са гордошћу ? Па прво пусти да се погордиш па се онда питај шташ со тијем. Али кад се погордиш онда у зависности на чега си се погордио почнеш то и да радиш. Ако си се погордио зато што си се упоредио са неким духовником или светитељем, онда се увати поста и молитве и пичи на што више можеш да изгураш временски и физически Богослужења. Ако си због тога што имаш научни ум, увати се неке озбиљне литературе и седи и немој устајати док то не прочиташ и не само прочиташ него почнеш и да декламујеш. ИТД. Да не набрајам. И сад ти се питаш како је то помогло ? Па лако, прво више ниси у унинију а друго учинио си нешто корисно за себе. А за месец дана сети се ових речи : Шта год да урадиш у животу знај да си слуга непотребни и да се човек спасава само смирењем и послушањем. Silence , YOKA, kirios1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ikona Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Hvala Nektarija na iskrenim zeljama,Molim se Bogu,idem u crkvu i postim...nisam cula da postoji molitva za ovakvo stanje.Ako slucajno saznate molim vas,javite mi.Unapred hvala! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Imala sam jednu knjizicu o depresiji potrazicu je pa ako nadjem nesto pisem Borite se! Samo hrabro! Ikona је реаговао/ла на ово 1 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Mene je uhvatila velika depresija.Sa istom se borim vec 4 godine.jako mi je tesko i samo se pitam dokle ce ovako da me kida.Uzimam i terapiju ali ponekad ni ona ne pomaze...Ni najgorem dusmaninu ne bih pozelela ovo sto je mene snaslo.Izgubila sam svaku nadu da cu se izleciti jer imam osecaj da je depresija u meni pustila duboke korene... Треба позитивно да мислиш и да се дружиш са људима који су у импресији ( дакле супротно од депресије, чак и еуфоричним људима) и при том да их не осуђујеш ни због чега. Кад кажем позитивно да мислиш мислим да сваку уловљену своју негативну мисао о животу о људима о ситуацији у којој се налазиш замениш са чврстим обећањем које је Бог дао свима верујућим људима у Светом Писму. На пример: Веруј и не бој се. По вери твојој биће ти. Затим од Павла - Царство Небеско је Мир и радост у Духу . итд. Драшко and Ikona је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука