Jump to content

Зашто се вјерници доживљавају као "праведници" одн. лицемјери

Deni72

Препоручена порука

Da li ima,odnosno da li primecujete licemere u Crkvi,odnosno njihovo prisustvo u hramu i da li mislite da ih ima puno,odnosno,kako je stanje u vasem mestu gde zivite i odlazite na sluzbu?

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Наравно да их има.Нажалост,лицемерни људи дозвољавају да се многи саблажњују,но,таква лицемерства су видљива и изобличена и пред Богом и пред народом.

Подели на овим сајтовима

а шта је лицјемерје у Цркви?

Mislim da nisi dobro procitao moje pitanje,odnosno naslov "Licemeri i Crkva",a odnosi se na licemere kojih je sve vise i vise po hramovima (bar u dijaspori!),a to su oni "bezgresnici" koji u hramu upiru prstom u nas gresnike...Nadam se da si shvatio!?

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Извади балван из свога ока, па онда помоѕи брату да иѕвади трун из његовог ока.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

а шта ти Дени радиш на Литургији када гледаш ко упире прстом на кога?

:)

To rade pre i posle liturgije...pogotovu posle kad navale kao ale na pasulj i rakiju sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

To rade pre i posle liturgije...pogotovu posle kad navale kao ale na pasulj i rakiju sHa_sarcasticlol

а ти једеш шта?

бечку?

какве везе има..што туку ракију и једу пасуљ...

то се зове АГАПА..камо среће да свака Црква има окупљање после Литургије..

ево и ти оговараш њих...

каква је разлика..

бави се собом Дени...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

а ти једеш шта?

бечку?

какве везе има..што туку ракију и једу пасуљ...

то се зове АГАПА..камо среће да свака Црква има окупљање после Литургије..

ево и ти оговараш њих...

каква је разлика..

бави се собом Дени...

Kakva bre AGAPA....,mala casica rakije 3€...BRALE MOJ

Подели на овим сајтовима

Mislim da nisi dobro procitao moje pitanje,odnosno naslov "Licemeri i Crkva",a odnosi se na licemere kojih je sve vise i vise po hramovima (bar u dijaspori!),a to su oni "bezgresnici" koji u hramu upiru prstom u nas gresnike...Nadam se da si shvatio!?

Ja do sada takvoga coveka jos nisam sreo u zivotu. Ni u Crkvi ni van nje. Koji je uperio prst na nekoga i govorio da je gresan.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ja do sada takvoga coveka jos nisam sreo u zivotu. Ni u Crkvi ni van nje. Koji je uperio prst na nekoga i govorio da je gresan.

Uhhhh,pa ti si onda sa iskustvom novorodjenceta 0205_whistling cak i deca od 3-4 godine upere prstom u nekog i kazu "On je kriv,on mi je probusio loptu" 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Опет и опет:

Извади балван из свога ока, па онда помози брату да извади трун из његовог ока.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Ne znam, jer crkva je posljednje mjesto gdje bismo trebali gledati osudjivackim okom ko je kakav. Bog zna srca i sudi, 'ko si ti da osudjujes tudjeg slugu'. Po tome kako si dopunio pitanje izgleda da ti mislis na gordeljivca, fariseja cuvenog "hvala ti Boze sto nisam kao oni". Oni su licemjeri svakako i Gospod ih je izoblicio kao one koji vade trun koji ne znam kako i vide od svog balvana. Licemjerstvo je i praviti se pravedan i zgrazavati se sto te neko prekorio, i uopste, znajuci zapovijesti, svjesno ih krsiti unaprijed racunajuci na Bozije milosrdje i tjesiti se 'sta fali, slabost je ljudska, a Bog prasta, ja sam vjernik, ja sam bolji od drugih, i meni je vise dozvoljeno'. Ne, nego se vise od nas trazi. Tacka.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Тако често дођем у ситуацију да чујем, парафразирам: "Замисли она иде у Цркву а урадила је то и то" и тако даље и тако ближе. Човјеку који не вјерује оно што упада у очи код вјерног јесте његово одступање од онога чему нас је учио и учи Христос Бог наш. И ту онда настаје осуда, хеј па да је то урадио неки незнабожац па и хајде, али он вјерник човјек, сви су ти они исти, лицемјери. Мени је то увијек забавно посматрати, човјек безбожник, сматра да вјерник мора да буде безгрешан и праведан, јер шта ради у Цркви ако није такав. Заборавља се да је вјерник дошао да тражи лијека својој болести, и ако цио живот буде уложио у труд да се промијени ће успјети бар да се приближи ономе што ми данас зовемо праведношћу. Да, истина је да има хришћана који долазе у Цркву из погрешних разлога, али је истина да нико од нас није безгрешан.Чак и овдје свака ријеч вјерног се одмјерава, тражи се доказ грешности, и онда се маше њиме, као некаквом чињеницом, да православни хришћани јесу грешни. Свима онима који воле да се баве испитивањем туђе грешности, а своју не гледају, поручујем, истина је, све што кажете, истина је да смо најгрешнији од свих, истина је све то што причате, али не заборављајте и оно:...опраштају јој се гријеси многи, јер је велику љубав имала, а коме се мало опрашта има малу љубав.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...