Jump to content

Који су највећи амерички митови

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Србија треба избегава сукобе и клони се ратова са великим силама у 21. веку уколико жели да сачува своје становништво. У ратовима са великим силама до сада Србија је доживљавала највеће демографске катастофе. То сам хтео рећи.

Подели на овим сајтовима

94px-Mitt_Romney.jpg

Хоће да ликвидира Путина...

Вашингтон – Вероватни председнички кандидат Републиканске партије Мит Ромни обећао „век Америке“ и њену власт на целој планети, а ко се супротстави, попут Владимира Путина – треба га ликвидирати

Само четири дана после најаве руског лидера Владимира Путина, од 3. октобра, да његова земља отпочиње стварање велике интеграције од Владивостока до Лисабона (Евроазијске уније), из Америке су стигли опасни претећи тонови. Овог пута не из уста аналитичара и коментатора, већ од главних претендената за следећег шефа Беле куће, какав је Мит Ромни, највероватнији кандидат републиканаца на председничким изборима.

Сасвим разумљиво, у држави која се налази на рубу економског суноврата и где милиони гладних, обесправљених и незаштићених тумарају у потрази за било каквом, макар и лажном надом, политички надрилекари проналазе простор за акцију. Ствар је, међутим, утолико озбиљнија што иза таквих фигура сада стоје највеће америчке политичке партије, каква је Републиканска, дајући институционални легитимитет лажним месијама и њиховим позивима на нове ратове.

Извор

Подели на овим сајтовима

Аха, ОК, сад разумем. Слажем се са овим делом да се у Европи то негира. Европске левичарске бирократе се често не либе чак и да законски ограничавају религијске слободе. Америка, тачно, показује да је могуће бити модеран и религиозан. Али показује и то да никакав проблем није бити религиозан и бездушно ђубре у исто време. Никако не могу да схватам како је могуће да религиозан човек презре неког само зато што тај неко није искористио економску шансу. Ја ипак мислим да треба показати како је могуће бити модеран, религиозан и човек. Не кажем да нема таквих појединаца у Америци, далеко од тога, али такви свакако нису мејнстрим те америчке религиозне идеологије.

Upravo tako, kapiram i ja da je moguce biti moderan religiozan covek, ali SAD kao kolektiv nikako nije dobar primer. Meni to dovoljno ilustruje podatak da oko 40% veruje u evoluciju.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...