Jump to content

Александар Саша Петровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Znam deda, ali to shto sam rekao nije bila poenta da se okarakterishe chove kao lichnost vec njegovo profesionalno znanje...

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Ма ја и даље верујем да је Саша наш највећи аутор. Пази, филм Биће скоро пропаст света. Радњу филма прате цигани који певају у кафани. (упореди Шијанов филм Ко то тамо пева). Саша и његови цигани и цигански живот- "срео сам чак и срећније цигане" (упореди Кустину "философију" цигана- увек немирне крви). Сашини крупни планови натуршчића.   Сцена у кафани у "Скупљачима"- (моја омиљена) када Оливера Катарина пева Ђелем, ђелем Бори, док он ломи чаше и затим рукама удара у посечене чаше. Саша ту не користи широке планове, средње... све сами крупњаци и двоплани крупно. Крупњаци изразито ескпресивних лица. Треба само видети те фаце. Људи без зуба, прљави, штрокави, дебељко који се весели у оделу. Занима га појединац и његова "улога" у друштву. Знаш, оно, однос  микрокосмос-макрокосмос.

У "Биће скоро..." исто доста користи крупњаке.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...