deda Написано Мај 27, 2009 Пријави Подели Написано Мај 27, 2009 Ову страну желим да посветим нашем највећем редитељу (моје скромно мишљење). Сматрам га за најаутентичнијег српског аутора. Погледати само његове филмове, може се одмах уочити какав утицај има и дан данас и шта је то што је ново увео у српску кинематографију. Такође, желим и да се помало оградим јер нисам баш компентентан с обзиром да нисам пуно пуно филмова одгледао из наше кинематографије, али од онога што јесам, са одговорношћу тврдим да је Саша наш најоригиналнији аутор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Мај 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2009 O sebi Rođen sam 14. januara 1929. godine, u Parizu. Mogao sam da budem rođen bilo gde: u Skoplju, na nekom brdu, na nekom ostrvu... Okolnosti su odredile da to bude Pariz. Moj otac, Dragomir Petrović, rođen u Banji Koviljači, studirao je u Parizu na poznatoj školi PONTS ET CHAUSSEÉS i postao inženjer za gradnju puteva i mostova. Moja mati, Anka, rođena Vasiljević, rođena u Beogradu, studirala je hemiju na fakultetu u Tuluzi, u Francuskoj. Porodica se pred II svetski rat vratila u Beograd. Velika građevinska firma BATIGNOLE za koju je u Parizu radio moj otac, poslala ga je , kao svog inženjera, u Beograd. A onda je počeo rat. Po mom mišljenju, ono što je najvažnije u sudbini, ne mislim samo mojoj, nego uopšte, u sudbini čoveka, to je detinjstvo. Moje sećanje dopire daleko unazad i zanimljivo je (što nikako ne znači da sam se ja rodio da budem reditelj) da je to sećanje vezano za slike. Sećam se, recimo, kako je moj brat, mlađi od mene, koji je umro 1934.godine, u svojoj drugoj godini učio da hoda u drvenom dupku. Septembra meseca 1935. godine pošao sam u prvi razred osnovne škole Sveti Sava. U toj školi je , mnogo kasnije, naš sin Dragomir polagao ispite, jer je to bila škola koja je imala nastavu za motorno hendikepiranu decu. Moje školovanje, ili naobrazda, kako kaže Krleža, nije bila sistematična. Kada je rat počeo ja sam išao u II razred Treće muške gimnazije. U školu se išlo neredovno. Matematiku nisam voleo. I u tom ratnom i u poratnom vremenu rastao sam između ulice i čitanja. Imao sam sreću da je moj najbolji drug, Desimir, Beka Jovanović, bio sin rektora beogradskog univerziteta, gospodina Dragoslava Jovanovića, čije ime danas nosi ulica koja prolazi pored Gradske skupštine. Profesor Jovanović je imao bogatu, za mene čarobnu biblioteku u koju sam ja uvek imao pristup. Beka Jovanović je ostao moj prijatelj, i kasnije i moj venčani kum. Nažalost, kao diplomirani inženjer napustio je sa suprugom Jugoslaviju i radi i živi u Nemačkoj. Viđamo se kad možemo. Mladost mi je prošla u lepom druženju u "Prestolu". Tako smo moje društvo i ja zvali tri stepenika koja su se nalazila na uglu ulice Kralja Milutina i jedne kojoj se trenutno ne sećam imena. I u čitanju do iscrpljenosti. Jer ja sam, vrlo rano, već sa deset godina pročitao "Rat i mir" i odmah sam počeo da čitam Dostojevskog. Ne znam koliko sam razumeo sve to. Znam da sam mnoge stranice preskakao. Verovatno sam tada čitao Dostojevskog kao kriminalne romane. Ali, znam sigurno, da me je privukla magija ličnosti. Nije to bilo samo trčanje za fabulom nego i trčanje za odnosima među likovima, za njihovim tragedijama. Mene su te knjige opčinjavale. Ja sam posle čitanja tih knjiga bio pomalo odsutan; kao da je moja ličnost bila podeljena. Mislim da je tu i počela moja opčinjenost umetnošću. A onda sam, sa nepunih šesnaest godina otišao u partizane. Ušao sam sa vojskom u Zagreb i stigao do Rimskih Toplica. Tu sam prisustvovao strašnim scenama streljanja crnogorskih četnika koji su pokušali da se domognu Italije. Partizani su ih zarobili, a onda ih je streljao streljački vod u kome su bili crnogorski partizani. Uostalom, ja sam o tome pisao u tekstovima koji su devedesetih godina izlazili u listu "Borba". Kada sam se vratio u Beograd osetio sam koliko je tragično i dramatično bilo i to poratno vreme. Godine 1947. umro je moj stariji brat Petar. Kao i mali Milan i on je umro od leukemije. Lečen je i bolovao u Parizu. Posle smrti odlučio sam da odem na studije filmske režije u Prag. Kažem: odlučio sam, jer sam, izgleda, uvek sam odlučivao o sebi. Nisam išao sa stipendijom. Otac mi je obezbedio sredstva za studije. Nažalost, došla je 1948.godina, Informbiro, i ja sam se vratio u Beograd. Izbacivali su me i vraćali u SKOJ nekoliko puta da bi me najzad i konačno izbacili. Ja mislim da je vreme između 1941. i 1950. godine, bilo neko presudno vreme za mene i ne samo za mene. Ono ranije, vreme onog dubka, igranja «noški» u savinačkoj crkvi, letovanja u Selcu, to su slike koje su stvarale osnovu za dalje posmatranje, koje su osvetlile dolazeće vreme, odblescima detinjstva. Ali, prava njiva na kojoj je narasla predstava o životu i čoveku, o društvu, to je ono vreme od 1941 do 1950.godine. A šta se tada događalo. Da bi se stvorilo društvo koje je sebe nazivalo "novim", pribegavalo se izuzetno surovim i brutalnim ograničavanjima čoveka. Danas to izgleda prosto neshvatljivo i nedovoljno se priča o tome. To vreme o kome ja govorim bilo je vreme u kome niste smeli da budete skeptični niti da budete tužni ili pesimistični. Niste smeli samo da hvalite, maltene da sami o sebi stičete predstavu da ste blesavi,da ste idiot. Ne znam kako sam se , po povratku iz Praga, našao na studijama istorije umetnosti. Valjda isto onako kao što sam se jednog jutra našao na Vaclavskim Namjesćima, u Pragu. Istina, ja sam se mnogo družio sa slikarima. Oni su svi bili stariji od mene. Kasnije sam počeo da pišem i likovne kritike, a kasnije i filmske kritike. To su bile oblasti moga interesovanja. Nikada me nije na taj način interesovala ni tehnika, ni medicina. Nikada sebe nisam mogao da zamislim kao doktora ili inženjera. Godine 1952. umro mi je otac. Od srca, u pedesetčetvrtoj godini. Posle njegove smrti morao sam da se zaposlim. Radio sam kao asistent režije; uostalom, asistirao sam i na dokumentarnim i na igranim filmovima i pre očeve smrti. Dugo sam bio asistent. Smatrao sam da još mnogo treba da učim. Godine 1957, sa Vickom Rasporom, kao koreditelj, radio sam igrani film "Jedini izlaz". Armija nam je dala sredstva za taj film. Nekakav, hajde da kažemo, edukativan film. Film kakav bi napravili gimnazisti, za osnovce. Bio je to Vickov i moj debakl. Ustvari, "Let nad močvarom" je trebalo da bude moj prvi igrani film. Ne znam, ali čini mi se, kao da je moj film "Dvoje", snimljen 1961.godine, impregniran senkom nečega – kao neki sindrom "deja vu" - nečega već viđenog. Ja sam do ideje za "Dvoje" došao sam. Ali, ta ideja nije bila samo moja. Ona se uklopila i u potrebu koja je postojala u krugu producenta "Avala Filma". Bila je to želja da se prekine sa tim propagandističkim filmovima. Da bude napravljen "drugačiji" film. A to "drugačiji" kao da je bilo naloženo "odozgo", i to preko ličnosti direktora "Avala filma", zanimljivog kontroverznog Ratka Draževića, o kome je trebalo i treba i više pisati i govoriti. Kao što, uostalom, treba u tom kontekstu govoriti i o Borislavu Mihajloviću Mihizu. Tek posle, kada su se takvi filmovi pojavili, naišli su na otpor. Jer s obzirom na atmosferu koja je vladala, ja sam recimo, bio svestan šta će značiti film u kome nema Partije (komunističke), u kome, kao se govorilo, nema ničega "našeg". U filmu "Dvoje" ljudi šetaju u nekom evropskom gradu i žive svoje živote. Žive kao da nema Partije i Narodnog fronta; kao da postoji samo ulica Narodnog fronta. I, razume se, moja očekivanja su se obestinila. Usledio je surov obračun. Ipak, ne sa svih strana. Ja sam, čak, dobio i Oktobarsku nagradu! Film u kome opet nije bilo ni Partije, ni radnika koji premašuju norme...I u filmu "Dani" ljudi imaju trenutke melanholije i osećanja usamljenosti; susreću se i razilaze, i to sve u Beogradu koji, kao što je to bio slučaj i u filmu "Dvoje", nije ranije viđen u domaćem filmu. Ali, nisam rekao najvažniju stvar. Ja sam se, 1957. godine oženio Branislavom Marković, rođenom u Beogradu, koja je završila studije engleskog jezika i 1961. godine rodio nam se sin. Dobio je ime Dragomir. Po mom ocu. O Dragomiru sam pisao u svojoj knjizi "Sve moje ljubavi – slepi periskopi". Profesor Tasovac, pedijatar, koji je kao mlad lekar, odmah po povratku sa studija u Parizu, dijagnosticirao leukemiju kod mog mlađeg brata, a zatim, mnogo kasnije, i kod mog starijeg brata (obojica su umrli, jedan u svojoj drugoj, a drugi u dvadesetoj godini) dijagnosticirao je i bolest našeg sina Dragana – cerebralna paraliza, teška atetoza i distonija. A onda film "Tri", pa "Skupljači perja", "Biće skoro propast sveta – nek propadne nije šteta", "Majstor i Margarita" i "Grupni portret sa Damom" po romanu nemačkog Nobelovca Hajnriha Bella. Svi se ti filmovi vrte oko smrti. "Dvoje" govori o umiranju ljubavi, "Dani" o smrti jednog susreta, jednog osećanja. "Tri" govori o tri smrti u ratu, sve tri besmislene. Ako bolje razmislim, i "Skupljači perja" i "Propast sveta – nek propadne nije šteta", kao i "Grupni portret sa Damom" imaju lajtmotiv – smrt. Pominjući ove naslove, setio sam se da neki ljudi, oni bolji ljudi, sa nekom vrstom sažaljenja, misle o meni, misleći na desetogodišnju rupu u mom radu. Ja, međutim, u krajnoj liniji, mislim da sam ja dosta srećan reditelj. Malo je filmskih reditelja na svetu koji su uspeli da od tri najveće knjige ovog veka, naprave filmove. Mislim na "Majstora i Margaritu" Mihajla Bulgakova i na "Grupni portret sa Damom", Hajnriha Bela. Ta dva filma su završena. Mislim, naravno, i na "Seobe" Miloša Crnjanskog. Ali, da sačekamo dok film ne bude gotov." Ovaj tekst preuzet je iz teksta razgovora koji su, kolega i prijatelj Aleksandra Saše Petrovića, gospodin Boro Drašković, filmski i pozorišni reditelj, vodili pred i tokom snimanja filma "Seobe". "Seobe" nisu završene.Poslednjeg dana snimanja filma "Seobe", i po knjizi romana Miloša Crnjanskog, preminuo je naš dvadesetšestogodišnji sin Dragomir. Moj suprug je, posle dužeg kolebanja, odlučio da nastavi rad na snimanju serije po II knjizi romana "Seobe". Godine 1989. Televizija Beograd i Televizija Novi Sad, prekinule su snimanje, bez ikakvog relevantnog objašnjenja. U trenutku prekida snimanja ostalo je nesnimljeno još 35% materijala, za osam preostalih epizoda. Godine 1994, u svojoj 64-toj godini preminuo je u Parizu Aleksandar Saša Petrović. Branka Petrović преузето са: http://sasapetrovic.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Мај 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2009 Што се тиче награда (а добио их је много) мислим да стварно треба поменути неке ДВОЈЕ (1961) - номинован за Златну палму у Кану ТРИ (1965) - Велика златна арена за филм (Пула) - Златна арена за режију (Пула) - Номинован за Оскара СКУПЉАЧИ ПЕРЈА (1967) - Велика златна арена за филм (Пула) - Златна арена за режију (Пула) - награда ФИПРЕСЦИ (награда филмске критике и жирија) у Кану - Номинован за Оскара У анкрети спроведеној 1979. год. од стране Института за филм међу југословенским филмским уметницима и критичарима, најбољим филмом у историји југословенске кинематографије проглашенје филм Александра Петровића- Скупљачи перја. БИЋЕ СКОРО ПРОПАСТ СВЕТА (1968) - Велика златна арена за филм (Пула) - Бронзана арена за режију (Пула) - номинован за Златну палму у Кану МАЈСТОР И МАРГАРИТА (1972) - Велика златна арена за филм - Златна врата Пуле - Златна арена за режију - Златна арена за мушку улогу - Златна арена за сценографију ГРУПНИ ПОРТРЕТ СА ДАМОМ (1977) - номинован за Златну палму у Кану п.с. Стварно импозантно, нема шта ;D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Септембар 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Издвајам један мали део интервјуа са Сашом Петровићем, који је водио Ранко Мунитић марта 1994. "Znate, moj prijatelj, glumac Bora Todorović, imao je običaj da kaže: ״Ja ujutru, kada se probudim, pa kada stanem pred ogledalo, pitam se šta da radim, da li da se obrijem ili da se ubijem.״ Možda će ovo da zvuči malo gromopucatelno, patetično, ali ja, stalno, svakoga jutra, a pošto se ne brijem svakoga jutra nego malo ređe, ne postavljam onaj prvi deo pitanja, skoro uopšte, ali drugi deo pitanja postavljam ovako: ״A zašto se ja ne ubijem?״ I eto, to tako traje. Nisam to ja sam koji takvo pitanje sebi postavlja. Mnogi ljudi to pitanje sebi postavljaju. I jedan od razloga, osnovnih, a tu ćemo sada doći do nove dimenzije moga filma, i filmova, jeste ljubav prema bližnjemu. Znate, bez vere u iracionalno, bez Boga, svi bismo bili Kirilov, onaj inženjer kod Dostojevskog, u ״Zlim dusima״, koji se sprema da se ubije da ga pronađu u ormanu. I kao što Satana u ״Majstoru i Margariti״ kaže: ״Ljudi, kao ljudi, novac obožavaju, a milosrđe se ipak javi u njihovim srcima״, tako ja, imajući u vidu tu činjenicu, i sutra ću se ponovo pojaviti u ogledalu. To je , otprilike, odgovor na ono vaše pitanje, zašto uvek jedno isto. Mora da se traži odgovor." (п.с. ја сам лично болдовао ) http://sasapetrovic.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2009 Sasa Petrovic nije bio reditelj. Chovek koji je predavao na nashoj Akademiji, koji uopshte nije znao da snima filmove. Njemu su filmove pravili, kamermani, montazeri i pomocnici rezije, a sam Ugo Tognazi, koji ima glavnu ulogu u filmu "Majstor i Margarita" je izjavio da u zivotu nije radio sa nesposobnijim rediteljem. Svi su se pitali zbog chega nije tuzio Patrovica. Predavanja su mu se sastojala iz kashnjenja od oko 2 sata, da bi nakon toga gledali njegove filmove, i komentarisali, shta su svi radili osim njega. Na filmu " Tri" partizanski film, chovek je doshao kod montazerke i rekao joj da radi svoj posao. Zena kaze, Vi ste reditelj i vi radite montazu, na shta se on naljutio na nju, kako ona tamo neshto moze njemu da kaze. Mirjana mu kaze u redu, dajte mi neki koncept po kojem treba da radim, ali on je uporan bio da je to montaza i da ona treba da radi svoj posao. Kada je shvatio shat treba da radi seo je i pocheo da radi, medjutim sutradan kada su gledali film, pocheo da urliche na nju kakvo je ovo smece shto su gledali. Lepo mu kaze MIrjana, pa Sasa to ste vi radili, on urliche, i zena pochela da plache. Tomislav Pinter je radio na dva film sa Acom i rekao je da u zivotu mu nepada na pamet vishe sa diletantom da radi. to su film "Tri" i "Skupljachi perja", komotno se moze reci da su to Pinterovi filmovi. Eto neke insajderske informacije 0442_feel P.S. Chovek je ukinuo program za mlade filmadzije koji su trebali da dobiju pare kako bi mogli da snimaju filmove, pod izgovorom da ce ih Akadenija finansirati aman Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Новембар 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2009 Хм. То сад нисам знао. Мада, исто тако могу да упоредим са Кустом. Имам неке пријатеље који снимају наше профи филмове, људе који раде расвету, камеру, организацију. И један ми баш причао какво је ђубре Куста, како је нечовек, нехуман и ради буквално шта хоће. И баш га брига како ће да испадне, колико ће се новца потрошити. Али, ово са Сашом нисам знао до сад. Како год, Скупљачи перја су ми врх. п.с. кад смо већ код инсајдер информација, Владимир Паскаљевић се такође понашао као ђубре на филму, на сету. Имали инцидент, кола са три особе су ударила у зид приликом снимања. Сви скочили да помогну. Он почео после да урличе како нико не ради бла бла. И на крају кад је радио монтажу, тражио је да га упишу да је такође радио монтажу. Покушавали су да му објасне да сваки редитељ и МОРА да седи у монтажи, да се то подразумева. Али, он то ваљда није схватао, само је тражио да га потпишу и за монтажу (што су и урадили). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 29, 2009 Е сад Деда, причо ми чоек... Не верујем баш да је Куста толико нехуман и нељубазан, али ајде. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Новембар 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2009 ? ??? ????, ????? ?? ????... ?? ??????? ??? ?? ?? ????? ?????? ??????? ? ?????????, ??? ????. 0409_feel ??? ????? ???????? ?? ????? ??? ???? ?? ????? ???????. ? ?????? ?? ????? ?? ????? ?? ??????. ????? ?? ?? ??? ???? ? ?? ????? ?? ??? ??????. ???, ?????????, ???? ???? ??? ????? ??? ?? ????? ????. ??????? ?? ?? ???????. ??? ?? ???? ????. ? ?? ?? ?????.....??....?? ?? ?? ????? ????? ????? ??????..????, ???? ????????? ??????? ? ?? ?? ?? ??? ?????? ????? ???????...???? ???????? ???? ?? ???? ?? ??????? ?????? ?????...... ???? ?? ???? ???????? ??? ????.... ??? ???? ????? ????? ? ?????? ?? ??????...... ?.?. ???? ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ?????, ??????? ?? ??.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hidegkuti Nándor Написано Новембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2009 ??. ?? ??? ????? ????. ????, ???? ???? ???? ?? ???????? ?? ??????. ???? ???? ????????? ???? ??????? ???? ????? ???????, ???? ???? ???? ???????, ??????, ????????????. ? ????? ?? ??? ?????? ????? ?? ????? ?????, ???? ?? ???????, ??????? ? ???? ???????? ??? ????. ? ??? ?? ????? ???? ?? ?? ???????, ?????? ?? ?? ????? ?????????. ???, ??? ?? ????? ????? ???? ?? ???. ???? ???, ???????? ????? ?? ?? ???. ?.?. ??? ??? ??? ??? ???????? ???????????, ???????? ?????????? ?? ?????? ??????? ??? ????? ?? ?????, ?? ????. ????? ????????, ???? ?? ??? ????? ?? ??????? ? ??? ???????? ???????. ??? ??????? ?? ???????. ?? ????? ????? ?? ?????? ???? ???? ?? ???? ??? ???. ? ?? ????? ??? ?? ????? ???????, ?????? ?? ?? ?? ????? ?? ?? ?????? ????? ???????. ?????????? ?? ?? ?? ??????? ?? ????? ??????? ? ???? ?? ???? ? ???????, ?? ?? ?? ???????????. ???, ?? ?? ????? ???? ???????, ???? ?? ?????? ?? ?? ??????? ? ?? ??????? (??? ?? ? ???????). ???????? ?????? ?????, ???? ??????? ?? ??????, ? ???? ??????, ? ??? ?? ?????? ????? ???? ???? ?? ?????? ?? ????, ?? ?? ???? ??????????...??? ????? ?????? ? ???? ??? ?? ???????? ???? ???? ?? ?????????? ?? ?????? ?????? ??? ?????? ?????????, ???????? ???? ????? ?? ???? ??????. ????? ?? ???? ????? ??????? ?? ??????????, ? ???????? ?? ??????? ??????????. ??? ??? ??????? ??? ?? ????? ? ?????? ??????? ??? ?????? ????? ??????? ? ?????? ???? ?????????... ?????? ?? ?? ?????? ?? ?????? ??? ?????? ?? ???? ????? ???????? ?????? ????????? ????, ? ??? ?? ?? ?????, ????? ?????? ??????? ?? ????? ?? ????... Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море. Павле Соларић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2009 ?????? ?? ?? ?????? ?? ?????? ??? ?????? ?? ???? ????? ???????? ?????? ????????? ????, ? ??? ?? ?? ?????, ????? ?????? ??????? ?? ????? ?? ????... To kakav je bio Sasa Petrovic kao chovek me ne zanima puno, ali me zanima kakav je reditelj. FIlmovi "Tri" i "Skupljachi perja" po kojima je najpoznatiji, nisu njegovi filmovi, jer chovek nije znao da snima filmove. Te filmove je snimio Pinter, a Sasa se samo potpisao 0409_feel inache 30. novembar 2009. Reditelj Aleksandar Saša Petrovi? (1929-1994) dobio je u subotu svoju zvezdu na plo?niku ispred bioskopa „Balkan“ u centru Beograda. Zvezdu u ?ast cenjenog autora klasika jugoslovenske i srpske kinematografije „Tri“ (1966) i „Skuplja?i perja“ (1967), sve?ano je otkrio njegov kolega Boro Draškovi? u sklopu Festivala autorskog filma, koji se održava u Beogradu od 25. novembra do 2. decembra, a ?ija glavna nagrada nosi upravo ime „Aleksandar Saša Petrovi?“. Draškovi? je u govoru podsetio da je Petrovi? bio rodona?elnik novog talasa autorskog filma i da je bio zaslužan za dovo?enje evropskog filma u Srbiju i Jugoslaviju. Do sada su na plo?niku ispred bioskopa „Balkan“ postavljene zvezde Danila Bate Stojakovi?a, Živojina Žike Pavlovi?a i Krste Škanate. Aleksandar Saša Petrovi? je ro?en u Parizu 1929. godine. Studije režije je zapo?eo na FAMU, ?uvenoj filmskoj akademiji u Pragu. Diplomirao je 1955. godine na Beogradskom univerzitetu istoriju umetnosti. Njegov film „Tri“ nominovan je za Oskara 1966. godine, a slede?e godine i ?uveno ostvarenje „Skuplja?i perja“, koje osvaja i nagradu u Kanu. izvor: www.filmske-radosti.com Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Новембар 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2009 ??. ?? ??? ????? ????. ????, ???? ???? ???? ?? ???????? ?? ??????. ???? ???? ????????? ???? ??????? ???? ????? ???????, ???? ???? ???? ???????, ??????, ????????????. ? ????? ?? ??? ?????? ????? ?? ????? ?????, ???? ?? ???????, ??????? ? ???? ???????? ??? ????. ? ??? ?? ????? ???? ?? ?? ???????, ?????? ?? ?? ????? ?????????. ???, ??? ?? ????? ????? ???? ?? ???. ???? ???, ???????? ????? ?? ?? ???. ?.?. ??? ??? ??? ??? ???????? ???????????, ???????? ?????????? ?? ?????? ??????? ??? ????? ?? ?????, ?? ????. ????? ????????, ???? ?? ??? ????? ?? ??????? ? ??? ???????? ???????. ??? ??????? ?? ???????. ?? ????? ????? ?? ?????? ???? ???? ?? ???? ??? ???. ? ?? ????? ??? ?? ????? ???????, ?????? ?? ?? ?? ????? ?? ?? ?????? ????? ???????. ?????????? ?? ?? ?? ??????? ?? ????? ??????? ? ???? ?? ???? ? ???????, ?? ?? ?? ???????????. ???, ?? ?? ????? ???? ???????, ???? ?? ?????? ?? ?? ??????? ? ?? ??????? (??? ?? ? ???????). ???????? ?????? ?????, ???? ??????? ?? ??????, ? ???? ??????, ? ??? ?? ?????? ????? ???? ???? ?? ?????? ?? ????, ?? ?? ???? ??????????...??? ????? ?????? ? ???? ??? ?? ???????? ???? ???? ?? ?????????? ?? ?????? ?????? ??? ?????? ?????????, ???????? ???? ????? ?? ???? ??????. ????? ?? ???? ????? ??????? ?? ??????????, ? ???????? ?? ??????? ??????????. ??? ??? ??????? ??? ?? ????? ? ?????? ??????? ??? ?????? ????? ??????? ? ?????? ???? ?????????... ?????? ?? ?? ?????? ?? ?????? ??? ?????? ?? ???? ????? ???????? ?????? ????????? ????, ? ??? ?? ?? ?????, ????? ?????? ??????? ?? ????? ?? ????... ?????????? ?? ?????? ?? ????. ?? ??? ???? ???? ?? ???? ????? ?????? ??????? ?????. ?? ?? ?? ????? ?? ??? ???????, ?????....?? ?? ??? ?????.... ????... ???? ?? ??????? ???????? ?? ???? ???? ??? ??????? ? ?? ???????? ???? ????? ????. ? ?? ???? ?? ?? ?? ???? ??? ???? ??????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2009 Teshko jer si pristrasan. Ali kada ljudi kazu koji su sa njim radili, hajde jedan pa da kazesh vidi shto je ljubomoran i sujetan, ali kada se to pricha medju ljudima neke druge shkole onda se to prihvati kao chinjenichno stanje. Naravno, ne pricham ti ja ovo da bih te okrenuo protiv tvog omiljenog "reditelja", vec da se uvidi i druga strana Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2009 ? ??? ????, ????? ?? ????... ?? ??????? ??? ?? ?? ????? ?????? ??????? ? ?????????, ??? ????. ??? ????? ???????? ?? ????? ??? ???? ?? ????? ???????. ? ?????? ?? ????? ?? ????? ?? ??????. ????? ?? ?? ??? ???? ? ?? ????? ?? ??? ??????. ???, ?????????, ???? ???? ??? ????? ??? ?? ????? ????. ??????? ?? ?? ???????. ??? ?? ???? ????. ? ?? ?? ?????.....??....?? ?? ?? ????? ????? ????? ??????..????, ???? ????????? ??????? ? ?? ?? ?? ??? ?????? ????? ???????...???? ???????? ???? ?? ???? ?? ??????? ?????? ?????...... ???? ?? ???? ???????? ??? ????.... ??? ???? ????? ????? ? ?????? ?? ??????...... ?.?. ???? ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ?????, ??????? ?? ??.... ???? ?? ????? ?? ?? ????? ???? ??????? ?? ???? ???? ?????, ???? ?? ?? ?????????. ??????? ??? ????? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Новембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2009 ??. ?? ??? ????? ????. ????, ???? ???? ???? ?? ???????? ?? ??????. ???? ???? ????????? ???? ??????? ???? ????? ???????, ???? ???? ???? ???????, ??????, ????????????. ? ????? ?? ??? ?????? ????? ?? ????? ?????, ???? ?? ???????, ??????? ? ???? ???????? ??? ????. ? ??? ?? ????? ???? ?? ?? ???????, ?????? ?? ?? ????? ?????????. ???, ??? ?? ????? ????? ???? ?? ???. ???? ???, ???????? ????? ?? ?? ???. ?.?. ??? ??? ??? ??? ???????? ???????????, ???????? ?????????? ?? ?????? ??????? ??? ????? ?? ?????, ?? ????. ????? ????????, ???? ?? ??? ????? ?? ??????? ? ??? ???????? ???????. ??? ??????? ?? ???????. ?? ????? ????? ?? ?????? ???? ???? ?? ???? ??? ???. ? ?? ????? ??? ?? ????? ???????, ?????? ?? ?? ?? ????? ?? ?? ?????? ????? ???????. ?????????? ?? ?? ?? ??????? ?? ????? ??????? ? ???? ?? ???? ? ???????, ?? ?? ?? ???????????. ???, ?? ?? ????? ???? ???????, ???? ?? ?????? ?? ?? ??????? ? ?? ??????? (??? ?? ? ???????). ???????? ?????? ?????, ???? ??????? ?? ??????, ? ???? ??????, ? ??? ?? ?????? ????? ???? ???? ?? ?????? ?? ????, ?? ?? ???? ??????????...??? ????? ?????? ? ???? ??? ?? ???????? ???? ???? ?? ?????????? ?? ?????? ?????? ??? ?????? ?????????, ???????? ???? ????? ?? ???? ??????. ????? ?? ???? ????? ??????? ?? ??????????, ? ???????? ?? ??????? ??????????. ??? ??? ??????? ??? ?? ????? ? ?????? ??????? ??? ?????? ????? ??????? ? ?????? ???? ?????????... ?????? ?? ?? ?????? ?? ?????? ??? ?????? ?? ???? ????? ???????? ?????? ????????? ????, ? ??? ?? ?? ?????, ????? ?????? ??????? ?? ????? ?? ????... naravno... to su pri?e "rekla, kazala..."... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Новембар 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2009 Винс, много си ме потресао кад си онда написао са Сашу. Он је мој омиљени редитељ. Још га нисам скроз скроз упознао, али радим на томе. Нешто сам нашао на нету, па ћу ових дана да поделим са вама. Иначе, кад сам га слушао у неком интервјуу, било ми је занимљиво да је помињао Србију, српску восјку, Србе..... а то је причао крајем 70их, чини ми се. Дакле, она велика Југославија, Тито, партија, а Саша прича о Србији. п.с. мада, и даље се не слажем са тим да Саша није редитељ. То што је Пинтер рекао и монтажерка и можда још неки људи. Па, многи уметници су тешки за сарадњу, то сви знамо. Али добро, дао си ми разлог да га тек сад брже и боље упознам и одбраним 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука