Jump to content

Da li je grijeh zaljubiti se u svesteno lice ili u svog duhovnika?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наравно да је грех. Кад пожелиш мужа ближњега својега (или жену, ако си мушкарац), већ си учинио прељубу са њим/њом у срцу својем, каже Господ.

Шта чинити? Исповедити тај грех, појачати молитву и пост и временом ће те та страст напустити. Наравно, све што чиниш чини уз савет и послушање Цркви, односно свом свештенику.

Подели на овим сајтовима

Uvek me je to zanimalo, a nikako da dodjem do odgovora, i sta tada ciniti,a pogotovo ako je u pitanju duhovnik?

Da li je grijeh zaljubiti se u svesteno lice ili u svog duhovnika?

Зависи како духовник одлучи.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Није грех ако си попадија. Заљубити се у свог попу, који је и духовних својих парохијана, је сасвим пожељна ствар.

Подели на овим сајтовима

A i ako si sveštenik mogo bi da se nekako izvučeš-al ipak verzija 1.0 Popadija edition ti je sigurica a ova moja 1.1. beta nije baš poželjna

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Немојмо претварати тему у зезачину.

Мени је тај проблем исти као и кад се неко заљуби у свог психијатра. То је исто особа којој верујеш,којој се повераваш, од које очекујеш разумевање и подршку, и временом се могу јавити и емоције, илити тзв. трансфер.

Трансфер није права заљубљеност, већ преноц емоција са неке блиске особе из прошлости на свог терапеута. То је нормална фаза у терапији и треба да се превазиђе како би терапија напредовала.

Е,сад,свештеник или духовник - у принципу је иста ствар у питању.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Е,сад,свештеник или духовник - у принципу је иста ствар у питању.

не би рекао да је иста ствар. 1000000001010

ако је свештеник значи да је ожењен а заљубљивати се у особу која је у браку може мада...

а ако је духовних монах може и то мада...

а психијатар може бити неожењен.

Подели на овим сајтовима

не би рекао да је иста ствар. 1000000001010

ако је свештеник значи да је ожењен а заљубљивати се у особу која је у браку може мада...

а ако је духовних монах може и то мада...

а психијатар може бити неожењен.

...mada

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Нисам била прецизна, мислила сам да је иста ствар да ли је у питању психијатар, духовник или свештеник (мислим на развој трансфера),

Подели на овим сајтовима

Проблем велики и велике последице,углавном машта и фантазија раде своје и добро одраде свој посао.Ипак,морам да нагласим да уколико постоји један света и часна,добронамерна,искључиво духовна веза између људи,онда до оваквих ствари никада и не долази јер управо љубав у Христу надилази сексуално и сентиментално.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li je greh, ali da je glupost, u to nema sumnje!

Sta raditi? Pa ja da sam na tvom mestu bih promenila duhovnika. Ne znam da li i kako se to radi, ali znam da je uvek dobro udaljiti se fizicki od nekoga tko ti se dopada, a ne mozes s njim da ostvaris vezu ;)

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...