Jump to content

(Православна) мотивација као подстицај

Препоручена порука

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Од свих речи које су ме икад покренуле најпре могу да се сетим ових: "Мир свима!"

A ја се одмах сетим Андреја Тарасјева и његове приче о (не сећам се ком свештенику) који служи у Руској Цркви на Ташмајдану, излази и изговара (кад дође тај део литургије) "Мир всјем!" а у цркви никога! (мислим да су била комунистичка времена у питању)

Онда га неко пита, како то? А свештеник одговара како, отприлике, зидови не постоје да се то односи и на све изван зидова,,

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

A ја се одмах сетим Андреја Тарасјева и његове приче о (не сећам се ком свештенику) који служи у Руској Цркви на Ташмајдану, излази и изговара (кад дође тај део литургије) "Мир всјем!" а у цркви никога! (мислим да су била комунистичка времена у питању)

Онда га неко пита, како то? А свештеник одговара како, отприлике, зидови не постоје да се то односи и на све изван зидова,,

Лепо звучи али ја сам чуо тумачење да после затварања двери храма (кад је то још било у моди у току Литургије), по возгласу "Двери, двери..." све оно напољу представља пакао, "живот" "без Бога".

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...