Jump to content

Licemerje (hypocrisy)

marija

Препоручена порука

Гле чуда, причала сам вам о мајстору, чувару иконе, који ме је трудну намучио лажима и недоласцима, драњем на мене, а сад и одбијањем да дође да поправи шта прокишњава.

Кад човек слуша рекао би, УАУ, какав православац!

http://www.svetigora.com/node/935

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Braćo i sestre sa početkom posta kod čoveka je veća revnost i staranje o potrebnom.

Možda nekad to ide u cepidlačenje, ali i te dlake mogu da zaguše nekoga i da mu smetaju u postu.

Konkretno ovde bih pomenuo one čuvene dodatke u većini industrijskih proizvoda.

Čitajući neke ranije napise po internetu naišao sam na podatke da zapravo dosta tih proizvoda koji važe za "posne" i  nisu baš posni, jer u sebi sadrže delove koji su životinjskog porekla.

Ako ima neko ko se razume u to, molio bih da se napravio neka lista takvih namirnica, da bi znali šta da izbegavamo. Nečija revnost i duh pravoslavlja se ne meri svakako gramima surutke koju je uneo u sebe jedući neki tost ili miigramima mleka koji se nalaze u nekom posnom keksu, ali smatram da je revnovanje u hrani na ovaj način dobra vežba za revnovanje i u onim drugim aspektima posta.

Imam za početak 2 primera, nekih elemenata koji se nalaze na proizvodima koje često koristim, a sada u postu izbegavam jer nisam siguran da su posni.

Jedno je sojin sos Heinz....u sastavu piše da sadrži mlečnu kiselinu. Da li je ova mlečna kiselina životinjskog ili industrijskog porkela?

Drugo je kečap- piše da sadrži guar. Šta li bi to moglo biti i da li je posno?

.....

Stavite i vi u poruku neke sastojke i na kojim se proizvodima nalaze, ukoliko imate slična shvatanja i niste sigurni da li su posni.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Домаћи рен у теглицама има млечне састојке...

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

Izgleda da kad se radi o ovoj mlečnoj kiselini postoji veliki znak pitanja?

Ima je skoro svuda, recimo u medu !!! Javlja se kod sportista u mišićima, ali o ovoj u prehrani još nisam našao konkretan dokaz za ili protiv.

Подели на овим сајтовима

До скоро посне Штаркове наполитанке однедавно имају млеко у трагу.

Мене нпр. интересује шта су то млечни протеини. Постоји посни шлаг фирме Велком, јако је добар. На кеси пише великим словима "Посни шлаг", међутим међу састојцима се може прочитати да садржи те млечне протеине, шта год то било...

Да, у рену такође постоји сурутка (???) - глупости.

Треба обратити пажњу и на смрзнуте рибље штапиће/пљескавице појединих произвођача, јер нису сви посни, неки од њих садрже јаја.

За Медено срце, претпостављам, већ знате да пар година уназад није посно...

02jKp1.png

com

Подели на овим сајтовима

Познајем технолога у фабрици еврокрема.

Пито сам га за те трагове млека ,маслаца и сл у слаткишима који се тамо праве, а он човек вели да ти трагови постоје само на кутији од производа у виду текста који говори о тим траговима.

Заправо вели он ни у пола оних намирница у којима пише да има млека нема га.

У онима где се више пута наводи да има млеко,млечна маст,млечна киселина и сл. каже евентуално може бити сурутка у праху .

За већину тих производа он каже да су најобичнија пластика, јер садрже неке сојине деривате, који се мећу свугде, заправо каже и да је 90% салама које ми зовемо , посебна , алпска , тост, пилећа, ово оно, јесте соја са додатком ароме и масти .

Практично 70 % призвода које једемо је соја.

А још кад не би трпали ту маст и неке друге састојке животињског порекла већина производа би била заправо посна.

Тако ствари стоје...

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Neke korisne informacije koje imaju veze sa ovim o čemu pišemo možete da pročitate na ...

http://www.dijeta.net/phpBB/viewtopic.php?t=918

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...