Jump to content

Licemerje (hypocrisy)

marija

Препоручена порука

???????? ????????? ? ??????? ?????????.

???? ??? ?? ?? ?? ??????? ????? ,??????? ? ?? ? ?????????? ???? ?? ???? ?????, ? ?? ????? ???? ?? ?? ??????? ??????? ???? ?? ?????? ?? ????????? ? ???? ?????? ???? ?????? ? ??? ?????????.

??????? ???? ?? ?? ? ???? ???? ????????? ? ?????? ???? ?? ??? ????? ???? ??.

? ????? ??? ?? ???? ???? ?????? ?? ??? ?????,?????? ????,?????? ???????? ? ??. ???? ?????????? ???? ???? ??????? ? ????? .

?? ?????? ??? ????????? ?? ???? ?? ?? ??????????? ????????, ??? ?????? ???? ?????? ????????, ???? ?? ???? ??????, ??????? ???? ? ?? ?? 90% ?????? ???? ?? ?????? , ??????? , ?????? , ????, ??????, ??? ???, ????? ???? ?? ???????? ????? ? ????? .

????????? 70 % ???????? ???? ?????? ?? ????.

? ??? ??? ?? ?? ?????? ?? ???? ? ???? ????? ???????? ??????????? ??????? ?????? ????????? ?? ???? ??????? ?????.

???? ?????? ?????...

??? ?? ????? ?? ??????? ????????? ??????????? ??? ?????????!

???? ????? ?????????? ????? ??????????? ? ??????? ?????,???? ??????? ?????? ???? ? ????!

Подели на овим сајтовима

????? ???????? ????? ????? ????? ?? ??????? ????????? ...

Mlecna kiselina je KISELINA, kao sto joj i ime kaze, nije nesto mrsno... 0102_laugh

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Ne vredi, nisam hemicar, ali hemicara sam svojevremeno pitao, i to mi je rekao... objasnio mi je jos ponesto, al` sam zaboravio...

Uglavnom, kako sam razumeo, nema tu ni "m" od mrsnog...

Slican odgovor sam dobio za npr. cips sa ukusom sunke - cista hemija, to sunku nikad nije ni videlo... Постављена слика:)

edit: pade mi na pamet, mislim da je to nesto kao i limunska kiselina, ili bilo koja druga, hemija koja nije masnoca zivotinjskog porekla...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

E,ovako:guar (guma),pektin,agar-agar su aditivi biljnog porekla.

Mlecna kiselina (laktat) nastaje prilikom fermentacije mleka.

Mozda bi nasi svestenici mogli da nas posavetuju oko konzumiranja

hrane koja kao aditiv sadrzi mlecnu kiselinu.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ????? ?? ??????? ????????? ??????????? ??? ?????????!

???? ????? ?????????? ????? ??????????? ? ??????? ?????,???? ??????? ?????? ???? ? ????!

??? ?? ??? ???? ??? ?? ????? ???????????
?? ,???? ???????? ???? ??? ???? ????? ??????, ????? ?????? ??????? ?????? ??????? ?????????,? ?? ????? ????????? ?? ?????????????.
Подели на овим сајтовима

Везано за трагове млека, кикирикија и сл... Пријатељица која ради у Штарку у производњи објаснила је мом супругу да та информација о траговима млека у ствари значи да се нпр. посни кекс производи у истим машинама, односно, на истим тракама где су претходно прављене мрсне ствари, па отуда може да садржи млеко, кикирики, соју у трагу.

02jKp1.png

com

Подели на овим сајтовима

U vezi ovoga što kaže sestra Vera, to je isto kao za hleb.

Ako jedemo hleb iz pekara i prodavnice, u toku dana kada se ne jede na ulju, mi zapravo jedemo na ulju, jer se plehovi podmazuju. Neću sad da paranoišem, ali verovatno tako izgleda :cheesy2:

Zanima me i za posni FORNETI od čega se pravi samo testo. Oni u pekari će uvek reći da je posno (ako je sa kajsijom, pizzom i sl.) ali ni oni sami ne znaju od čega je testo, jer ga dobijaju gotovo. Oni samo termički obrade.

Ako stavljaju margarin, onda ni to ne može u toku nedelje kad se ne jede na ulju.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Cokoladne banane,bilo da su "na meru"ili pojedinacne su MRSNE,jer sadrze belance,a i zelatin koji je ISKLJUCIVO zivotinjskog porekla.Nisam,bas radosna zbog toga zato sto ih mnooogo volim.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

Cokoladne banane,bilo da su "na meru"ili pojedinacne su MRSNE,jer sadrze belance,a i zelatin koji je ISKLJUCIVO zivotinjskog porekla.Nisam,bas radosna zbog toga zato sto ih mnooogo volim.

???? ?????, ??? ???? ???? ???? ?????, ??? ?? ?????? ???????, ??? ???? ????? ???? ?????? ????.

??????? ?? ?????, ???? ???? 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Medo,ako nadjem da ih kupim  0442_feel

Zelatin se dobija preradom zivotinjskih tvari (tetiva,kostiju,koze).(Kako se kuvaju pihtije?)

To sam ucila u skoli iz poznavanja prehrambene robe,a provri i na vikipediji.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

Medo,ako nadjem da ih kupim  0442_feel

Zelatin se dobija preradom zivotinjskih tvari (tetiva,kostiju,koze).(Kako se kuvaju pihtije?)

To sam ucila u skoli iz poznavanja prehrambene robe,a provri i na vikipediji.

??? ????? ? ????????, ??? ?? ?? ??? ????? ?? ?????  klapklap

?? ???? ?????, ?? ???????? ?? ??? ?? ??? ????? - ??? ??????? ?????? ?????? ????? ? ?? ??????, ?????? ?????????? ?????? ?????  klapklap

?? ?????? ? ???? ?? ????? ?? ?????? ???? ?? ?????? ????????????, ????? ?? ??????? ? ?? ...

??????? ?? ?? ?? ?????? ????????? ???? ?????????? ?????? ...

Подели на овим сајтовима

Verovatno cu ih naci i u Kg.Hvala ti u svakom slucaju. 0442_feel

Za zeliranje zele bombona,za zgusnjavanje dzemova i sl. se

koriste biljni aditivi:guar guma (od semena neke biljke)

agar-agar (vrsta alge)

pektin (u kori dunja,jabuka i dr.)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

U vezi ovoga što kaže sestra Vera, to je isto kao za hleb.

Ako jedemo hleb iz pekara i prodavnice, u toku dana kada se ne jede na ulju, mi zapravo jedemo na ulju, jer se plehovi podmazuju. Neću sad da paranoišem, ali verovatno tako izgleda 319.gif

Zanima me i za posni FORNETI od čega se pravi samo testo. Oni u pekari će uvek reći da je posno (ako je sa kajsijom, pizzom i sl.) ali ni oni sami ne znaju od čega je testo, jer ga dobijaju gotovo. Oni samo termički obrade.

Ako stavljaju margarin, onda ni to ne može u toku nedelje kad se ne jede na ulju.

Брате,мислим да не треба превише ситничарити.Не могу сад је месити хлеб. :smiley:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...