Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Технички то није "улагање", они ти не враћају "добит" на твој новац него у случају "нежељеног догађаја" исплаћују из заједничког фонда. Сигурност - као и све друго, гледаш да је добра фирма итд. Претпостављам да је код нас још увек "дивљи запад" на том тржишту, најбоље је потражити неку проверену страну фирму. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Октобар 13, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2011 Cekaj, cekaj: neke ponude za osiguranje koje sam dobijao, govorile su da se nakon isteka osiguranja vrsi povracaj uplacenog iznosa + % dobiti (koji moze biti 0 ili veci). Medjutim, kasnije sam nailazio na primere obracuna koji tu dobit zapravo smestaju u iznos koji si uplatio. O cemu se radi? Po prvobitnoj prici covek bi pomislio da ako ulozi ukupno 10 HEUR uz dobit od 20% na kraju bi imao 12 HEUR. Medjutim kasnija racunica zapravo kaze da ce po isteku osiguranja iznos biti 10 HEUR i koja stotina vise, a da se tih 20% racuna na diskontovano ulaganje. Mozda gresim... Ne znam... Kako god, trenutno imam rezerve prema dugorocnom ulaganju (za mene je to vec 5+ godina) u evrima kao valuti... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 Питања која сам поставио о животном осигурања, поставио сам како би дошао до одговора да ли човјек може мирне савјести да ради као продавач осигурања, имајући у виду да је осигуравајућа кућа ваљана фирма, јер ћемо сви дати одговор за наша дјела, тј. хтио сам да дознам каква је то у ствари работа, колико је часна и поштена? И добио сам одговор. Свако ради свој посао да би "остварио лични финансијски интерес". Што се (било које врсте) осигурања тиче ту се ради о "подели ризика". Ми сви уплаћујемо у заједнички фонд да би онима којима се догоди "нежељени догађај" добили помоћ када им је то потребно. У конкретном случају, људи уплаћују осигурање да би у случају превремене смрти њихова породица добила одговарајући износ, јер остаје без прихода који је тај члан породице доносио. Не ради се о "страху од смрти" јер осигурање не може да те спаси смрти, већ се ради о планирању и љубави према породици. Нешто нисам стекао утисак да је Христос био против планирања.У суштини је племенита идеја. Не видим зашто би имали примедбе на то... Хвала свима који су учествовали! ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 15, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2011 sad kad ce pare da puknu nije bas mudro raditi tako nesto Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2011 Продавац животног осигурања треба да објасни људима да је куповина ж.о. добар потез за њих и њихову породицу. Код нас људи прво размишљају због чега да не узму осигурање, уопште не мислећи зашто би било добро бити осигуран. Људи су код нас сумњичава, будући да су изварани на разне начине, док је на западу свјест другачија. Примера ради, Мадрид (можда ћу слагати град, али знам да је у Шпанији) има већу годишњу премију од уплаћеног осигурања него цијело подручје Балкана. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Октобар 17, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2011 Животно осигурање подразумева и ризик, и то крајњи. Теоретски, могуће је да сав уложен новац пропадне (независно од предсказања о надолазећем нестанку новца као таквог), и то осигурачи признају, увек, наравно, додајући да они ангажују тим најпоузданијих стручњака који одлучују где ће новац бити уложен. Да ли је хришћански? Ко ће га знати! Ја лично (млад и неискусан, треба имати у виду) сам за сламарицу, али не због тога што покушавам да будем хришћанин, већ из неповерења и, помало, ината према лојаним бубрезима глобалне економије, који ми и тако узимају 150 динџи месечно (дакле 18€ годишње, тј. 180€ за 10 година - помножити са xyz.000.000 клијената) за одржавање једног пишљивог текућег рачуна "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Кажу да је индексација заштита од инфлације. Шта то значи? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Поставих ову тему на ово мјесто јер сматрам да је уплаћивање премије за осигурање живота нека врста економисања. Ако ли промаших мјењајте јој мјесто. Оно што не могу да одгонетном је да ли се овакав вид, да кажем економисања, размимоилази са Христовом науком? Ово је веееелика превара... Не наседајте!!! Из личног искуства знам да је превара,а ево прочитајте и овде... http://gojko-prevareniodvinaera.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2011 Савјетник за животно осигурање треба да размишља овако: Ако неког не упознам са ж.о., тј. ако неком не пружим прилику да сазна о ж.о. или не успијем да га увјерим да је то добро за њега, а деси му се нека несрећа или болест или смрт значи неки случај који ж.о. покрива, заиста сам учинио лоше том човјеку. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 25, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2011 Технички то није "улагање", они ти не враћају "добит" на твој новац него у случају "нежељеног догађаја" исплаћују из заједничког фонда. Сигурност - као и све друго, гледаш да је добра фирма итд. Претпостављам да је код нас још увек "дивљи запад" на том тржишту, најбоље је потражити неку проверену страну фирму. Ovo nije baš u potpunosti tačno, to jest postoje vrste osiguranja koje predviđaju isplatu uplaćivanog (ušteđenog) novca sa ostvarenom dobiti od ulaganja, a nakon isteka ugovorenog vremenskog roka. Kod ovakvih osiguranja važno je informisati se o osiguravajućoj kući i o tome kod koga je ta osiguravajuća kuća reosigurana jer na osnovu toga procenjujete koliko je vaše ulaganje sigurno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 25, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2011 Кажу да је индексација заштита од инфлације. Шта то значи? To znači da se vaša ulaganja uvek računaju u devizama tj. u nekoj stabilnoj valuti (evri i švajcarci uglavnom) iako ih uplaćujete u dinarima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 Ovo nije baš u potpunosti tačno, to jest postoje vrste osiguranja koje predviđaju isplatu uplaćivanog (ušteđenog) novca sa ostvarenom dobiti od ulaganja, a nakon isteka ugovorenog vremenskog roka. Kod ovakvih osiguranja važno je informisati se o osiguravajućoj kući i o tome kod koga je ta osiguravajuća kuća reosigurana jer na osnovu toga procenjujete koliko je vaše ulaganje sigurno. Па .... не. Јесте прочитали сајт ? http://gojko-prevare...a.blogspot.com/ Свака осигуравајућа кућа ти даје "нешто" да потпишеш,а после тог "нечег" добијеш услове поштом,а на уговору пише да си упознат са условима (који су на другом папиру). Преваранти,шта рећи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 Pa vidi, sve mi ovo smrdi na naša posla. Osiguravajuće kuće koje se pominju u tekstu su kuće sa tradicijom od pre II Sv.rata. Videla ja i taj priručnik za agente i ponudu za klijente i ugovor i polisu. Ova zbrda-zdola priča iz teksta ništa konkretno ne pominje. Moji prijatelji su osigurani u Vineru već drugi put na 10 godina. Nakon isteka prve polise bez problema su dobili novac uvećan za ostvarenu dobit. Oni su prvu polisu sklopili preko oca tj. svekra koji je radio osiguranja još pre 25 godna na prostoru Hrvatske. Ono što se u ugovoru traži to su apsolutno istiniti odgovori na sva postavljena pitanja, a to našem narodu baš i nije jasno. Pa tako zaokruže da su zdravi i da npr. ne puše iako to nije istina i onda problemi kod naplate osiguranog slučaja. Sa druge strane ovi naši što rade za osiguranja unose i naše "običaje" u posao i eto ti zla. Ispada najbolje, ako neko hoće da se osigura, da skokne do Austrije i tamo napravi polisu pa da zna na čemu je. To da će osiguravajuća kuća da propadne može da se desi, ali zato je važno kod koga je reosigurana. Za ove koje se pominju u tekstu znam da su reosigurane kod Lojda. Šta više reći. Sigurnije od toga ne može. Nije loše imati polisu. Za mene lično to je još uvek izdatak koji ne mogu da uklopim. Uvek mi nekako fali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 Nakon isteka prve polise bez problema su dobili novac uvećan za ostvarenu dobit. Знаш како каже једна "лепа" реченица... "Зашто стране компаније оснивају фирме у Србији ?" "Јер у њима могу да раде шта хоће". Значи слаба држава,слаб систем,и то се искоришћава... Да су стране компаније толико "наивне" па да пуштају своја представништва да раде шта хоће,па тешко ми је да поверујем баш толико у то. А колико људи је имало лоша искуства са Винером ? Ево рецимо ово http://blog.b92.net/...BOJLER-NE-FILM/ Ево конкретно и овде аутор поменутог сајта за упозорење људима.. http://www.prevara.i...d=638&Itemid=14 Ja сам се распитивао код људи који су радили са осигурањима,пошто сам хтео да раскинем уговор,рекли су ми да је боље да плаћамо до краја,него да раскидамо... Не кажем да је могуће да има и поштених фирми,али је мени ово све веома сумњиво... Како нормалан човек да зна која фирма вреди када су услови тако "мутни" и нејасни ? Eво још неких искустава http://www.blic.rs/forum/index.php?topic=7580.0 Таково осигурање http://forum.potrosac.info/pitanja/187 Winer http://www.ue.co.rs/forum/viewtopic.php?f=10&t=2163&p=27255 Delta Generali (auto osiguranje) http://www.nisamovca.com/PostDet.aspx?postID=162 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Октобар 27, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2011 Ne znam brate, ne bih ja da ovde branim ta razna osiguranja. Prosto, nemam takva iskustva.Nemam para za Viner ili Grave, ali imam Uniqa osiguranje od nesretnog slučaja i njihovo osiguranje stana (to je na banku zbog kredita). Do sad mi nije ništa trebalo. Plaćam i ono malo osiguranje što ti dođe na adresu pa ga greškom pokupiš sa ostalim računima i platiš . Tako sam ja platila DDOR i kad sam videla, pomislim ajd sad, nastaviću i nećeš verovati. Pukne ventil centralnog grejanja u zgradi baš kod našeg stana i zidovi skoro do pola povuku vodu i oljušte se. Prijavila slučaj, za nedelju dana došao procenitelj i za dvadesetak dana dobila pare. Kada mi je preminula svekrva (to je bilo Uniqa osiguranje, isto ono što ti ubace u sanduče) mi otišli i prijavili, odneli umrlicu i oni nam isplatili pare pa smo tako smanjili troškove koje smo imali. Srećem u poslu razne ljude i primećujem da su veoma nervozni kad treba nešto da reše. Ne slušaju i ne čitaju detaljno kada sklapaju ugovore i kasnije ispadne da su totalno neupućeni u proceduru, a teraju po svom jer oni misle da su u pravu i ta to što se od njih traži nema logike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука