Иван ♪♫ Написано Октобар 1, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2011 Jel ima neko iskustva sa internet platnim karticama naših banaka? Treba mi da nešto kupim preko neta. Jel to radi kako treba? Mislim da je onih 20-tak evra što mora da stoji na računu i ne sme da se troši mnogo. Da li se plaća nešto za održavanje računa? I ima li nekih začkoljica? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2011 ako kupis nesto daces pljackaskoj banki 20 evra za proviziju kolko ja znam Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 1, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2011 Немам појма за провизије, али наше картице (дебитне и кредитне) обично раде свуда, осим на PayPal-у, iTunes Store-у (мада ту и могу да се провуку ако се као земља изабере Хрватска) и сличним местима. Није ти потребан никакав посебан рачун, можеш да користиш обичан текући. Наравно, ако је рачун који је повезан са картицом динарски, аутоматски ће се извршити конверзија у неку другу валуту и ту губиш помало. Нисам сигуран да ли је боље ако отвориш девизни рачун и да ли то могу физичка лица (правна могу). w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 Koliko vidim na sajtu jedne banke, za visa kartice se kaže da mogu da se koriste za kupovinu u zemlji i inostranstvu na svim trgovačkim mestima sa oznakom VISA i na bankomatima. Ne razumem zašto izdaju posebne internet visa kartice - u banci mi je rečeno da one mogu samo da se upotrebljavaju za kupovinu preko interneta (isključivo). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 2, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 Ne razumem zašto izdaju posebne internet visa kartice - u banci mi je rečeno da one mogu samo da se upotrebljavaju za kupovinu preko interneta (isključivo). Ако неко из било ког разлога не може или не жели да отвори текући рачун, може да узме неку од тих интернет картица. Али то није неопходно. Увек се може користити обична платна картица везана за рачун. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 Ако неко из било ког разлога не може или не жели да отвори текући рачун, може да узме неку од тих интернет картица. Али то није неопходно. Увек се може користити обична платна картица везана за рачун. zapravo, u banci su mi rekli da se pri uzimanju internet vize otvara poseban račun na koji se uplati ~20€ koji uvek mora da stoje na računu, pa preko toga se uplaćuje ono što će se potrošiti (a izgleda da može i dinarski) Mene malo svrbe tih 20-tak evra, jer je to skoro 50% cene onoga što želim da kupim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 2, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 a cekaj zar ne ide jos provizija na svaku uplatu? kolko ja znam to je jos 20 evra za bilo koji iznos sto se salje za inostranstvo, ako saljes 1 evro ili 100000 uzmu ti jos 20 evra provizije ili sad ima neka fora da se ne placa provizija? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 2, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 zapravo, u banci su mi rekli da se pri uzimanju internet vize otvara poseban račun na koji se uplati ~20€ koji uvek mora da stoje na računu, pa preko toga se uplaćuje ono što će se potrošiti (a izgleda da može i dinarski) Mene malo svrbe tih 20-tak evra, jer je to skoro 50% cene onoga što želim da kupim Да, тих двадесетак евра је некаква гаранција банци, као оно кад изнајмљујеш стан, па даш газди и он ти врати на крају ако је све у реду. У ствари, газде скоро никад не врате, бар не све (ако нема штете, измисле је), али банка хоће кад затвориш рачин. Него, зашто не би отворио обичан динарски текући рачун и наручио виза картицу? Онда том картицом можеш да плаћаш било где где имају читаче, укључујући и интернет, а можеш и да дижеш кеш са банкомата. Такође, ако имаш посао, на тај рачун можеш да примаш плату или било које друге уплате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2011 a cekaj zar ne ide jos provizija na svaku uplatu? kolko ja znam to je jos 20 evra za bilo koji iznos sto se salje za inostranstvo, ako saljes 1 evro ili 100000 uzmu ti jos 20 evra provizije ili sad ima neka fora da se ne placa provizija? koliko shvatam, 20e samo stoje kao minimum na računu, a sve preko toga je za plaćanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2011 Да, тих двадесетак евра је некаква гаранција банци, као оно кад изнајмљујеш стан, па даш газди и он ти врати на крају ако је све у реду. У ствари, газде скоро никад не врате, бар не све (ако нема штете, измисле је), али банка хоће кад затвориш рачин. Него, зашто не би отворио обичан динарски текући рачун и наручио виза картицу? Онда том картицом можеш да плаћаш било где где имају читаче, укључујући и интернет, а можеш и да дижеш кеш са банкомата. Такође, ако имаш посао, на тај рачун можеш да примаш плату или било које друге уплате. to i jeste logično, ali, koliko se sećam, službenica u banci mi je rekla da ,,obična" viza ne može za internet, već mora ,,internet" viza proveriću još jednom, pa ću napisati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 3, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2011 to i jeste logično, ali, koliko se sećam, službenica u banci mi je rekla da ,,obična" viza ne može za internet, već mora ,,internet" viza proveriću još jednom, pa ću napisati Ја сам користио ”обичну” картицу једне од наших банака и радила је најнормалније на неколико сајтова и Amazon Kindle продавници. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2011 pitao sam opet u jednoj banci, otvara se namenski račun i uplaćuje depozit od ~20e koji stoji na računu do gašenja može se koristiti i svaka viza, ali ako ima CVV2 (security) kod, koji neki sajtovi zahtevaju; ipak korišćenje bilo koje vize nije poželjno zbog sigurnosti zbog sigurnosti se izdaju posebne internet vize vezane za poseban račun, jer se može desiti krađa brojeva kartice i treba strogo paziti da je viza DEBITNA, tj. da ne možete otići u minus Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2011 Da li neko zna ako kupim softver preko neta i oni mi pošalju kutiju sa diskovima, koliko dodatno plaćam kad mi stigne na kućnu adresu (porezi, carine i sl.)? Jako mi je bitno i hitno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 E pa dobro, neću ni da vam kažem šta je bilo :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikoleta Написано Децембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2011 Ukoliko zelite da izvrsite kupovino bilo cega iz US, a Vi ste iz Srbije, sada je to moguce zahvaljujuci uslugama www.viaddress.com. Sve sto je potrebno jeste da se registujete (potpuno besplatno) i na taj nacin dobijate potpuno besplatni americku virtuelnu adresu, tako da mozete kupovati online iz bilo koje americke prodavnice. Ukoliko prodavnica ne prihvata karticu, oni vrse kupovino umesto Vas, a posiljka Vam stize na kucnu adresu. Preporucujem svima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука