Spooky Написано Септембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2011 darkov - to je već neko napisao i ja odgovorio da nije tako (u našem kord. sistemu)... Postoji sistem koji se u odnosu na nas kreće gotovo brzinom c i u kome ti neutrini idu unazad kroz vrijeme - ali to nije naš sistem - kako je zvonko primjetio - jer je neutrinima ipak trebalo nešto preko 2ms da pređu tu razdaljinu... Tj. stigli su kasnije nego što su krenuli - naravno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Септембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2011 Уколико путује брже од светлости, мењају се досадашња договорена правила. Више не важи претпоставка да путује кроз време, као што ни људи на јужној полулопти не иду наглавачке. Мора да се нађе нови лимит и дефинишу нови закони ваљда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Септембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2011 He he prelazimo sa fizike na metafiziku Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2011 darkov - to je već neko napisao i ja odgovorio da nije tako (u našem kord. sistemu)... Postoji sistem koji se u odnosu na nas kreće gotovo brzinom c i u kome ti neutrini idu unazad kroz vrijeme - ali to nije naš sistem - kako je zvonko primjetio - jer je neutrinima ipak trebalo nešto preko 2ms da pređu tu razdaljinu... Tj. stigli su kasnije nego što su krenuli - naravno... Sinak, učio sam teoriju relativiteta u školi i dobio sam 5 na testu. Neutrino se oslobađa prilikom jedne vrste radioaktivnog raspada i ne mora da znači da non-stop putuje tom brzinom već da može da je dostigne, to je poenta. I 2ms je mnogo mnogo velik vremenski period kada je to u pitanju. Radi se o nanosekundama. I opservacija ne opovrgava, zašto bi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2011 Милан Ћирковић је објавио једну сјајну књижицу ”Артефакт за свемирско путовање”. Треће поглавље, ”Временско путовање - теорија и пракса”, може бити занимљиво за оне које то интересује. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Септембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2011 We have build a device that can take photographs of Neutrinos. We would like to test our device in the summer of 2010 at the Waverly Hills Sanitorium in Kentucky. If indeed ghosts are composed of Neutinos, this will be a major break through. И шта би? Јесу ли усликали неког Каспера? Али, без све шале, заиста је интересантно све то са неутрином. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука