Nicholas Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Јерменски патријарх Карекин II пере ноге свештенству на Велики Четвртак Код њих је обичај да на Велики Четвртак патријарх и епископи перу ноге свештеницима. Да ли је код нас у СПЦ некада постојао такав обичај? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Јерусалим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Патмос Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Јелада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Колико је мени познато овај обичај није постојао у СПЦ. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Uh, gadno je da ti neko drugi pere tabane. Ja sam golicljiv i umro bih od smeha . The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Takodje. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Uh, gadno je da ti neko drugi pere tabane. Ja sam golicljiv i umro bih od smeha . Тешко је бити Христов ученик. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 za primer i nauk svima . daj Boze svima nama oci da vidimo,usi da cujemo ,poslusnost,smirenje,razum ....... kad bi samo primenjivali 1% Jevandjelja svima bi nam bilo bolje није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 za primer i nauk svima . daj Boze svima nama oci da vidimo,usi da cujemo ,poslusnost,smirenje,razum ....... kad bi samo primenjivali 1% Jevandjelja svima bi nam bilo bolje Амин!!! "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dionisije Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 Ovaj obred postoji detaljno opisan i u Nikodimovom i u Romanovom tipiku, tako da se moze reci da je postojao i u SPC. Ako nista drugo, u Hilandaru je definitivno vrsen. Romanov tipik nalaze da iguman "pere noge bratiji, pocevsi od vratara do ekonoma i eklisijarha". I u danasnjem Triodu, posle Liturgije na Veliki cetvrtak stoji dapomena da se, "tamo gde je obicaj vrsi cin umivanja nogu". Nicholas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 Добра прилика да се свештенство освети епископу - Опери ноге, пет дана их ниси прао! - Издржи, жено, још мало, за три дана је Велики четвртак Avocado, Nicholas and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 haha... dobra fora... još kad neki skontaju da noge mogu da se peru i bez vode i lavora... to će biti dan za pamćenje ne mislim na Zepter Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 haha... dobra fora... još kad neki skontaju da noge mogu da se peru i bez vode i lavora... to će biti dan za pamćenje ne mislim na Zepter Vlazne maramice? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука