Grizzly Adams Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Ne preteruj sa brojkama. Na temi se izglasilo jedva pet posto vernika. Od toga ti i aleksandar "nemate nista protiv homoseksualaca" ali podrzavate da ne mogu da se prosetaju ( zanimljivo da jedan libelar ima nesto protiv mirne setnje ) a pojedini bi to zabranili CIM DODJU NA VLAST. Ja se onda pitam, ako nemate nista protiv njih, zasto vam smeta setnja u kojoj se proseta 100-200 coveka sa transparanetom gde kaze ko je i sta je? Ocigledno imate nesto protiv, pa vam mal otesko da priznate. Ето видиш, опет доказујеш да нема сврхе разговор са вама. Где сам ја рекао да би им забранио шетњу? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Odakle ti to sve znas? TO je moje pitanje. Ali hvala ti na ovom tekstu, lepo si srocio ono sto sam smatrao da je pravoslavno ucenje. Odakle znam? Pretpostvljam da kapiras da hriscani uce iz Crkve i kroz Crkvu (jer je Crkva mesto svedocenja - kroz Nju se vec vekovima prenose sveodocanstva //ne prosto suva ucenja// o Hristovom zivotu i Vaskrsenju), to ti je svakako jasno, zato cu da malo rasirim ovaj odgovor, pod pretpostavkom da sam ukapirao na sta ti ciljas ovakvim pitanjem... Dakle, odakle znam, tj., kako sam razumeo, kako sam siguran da je to bas to i da nije promasaj? Pa evo ukratko - kljucna stvar u veri je taj unutarnji susret sa Bogom i okusanje blagodati Bozije, to je nesto sasvim jedinstveno, jedno ni sa cim uporedivo iskustvo. Kad covek dozivi takvo jedno iskustvo, on vise nikad ne moze da ga zameni ili pobrka sa necim drugim. On prosto kaze - Bog je sad i ovde. To je ujedno i daleko najteza stvar za objasnjavanje - prosto nema sanse da nekom objasnis takvo iskustvo ukoliko ga sam licno nije doziveo. I kao sto sam pre vec rekao - Bog cini prvi pokret u takvom susretu, On reaguje na onu najskriveniju unutarnju (najcesce samo misaonu) zelju u coveku da dodje do Smisla i Sustine, i na Njemu znane nacine obraca se tom coveku. A daleko, daleko najpotpunije i najdublje kroz Crkvu. Александрида је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Једино што имам против те шетње и овог што си рекао , јесте моје мишљење: глупост, не тиче ме се њихова спаваћа соба. Дакле, само то имам пртив: властито мишљење. На томе се завршава свако моје противљење, када је ова манифестација у питању. To sto se tebe ne tice ne moras da gledas. To sto mislis da se nekog ne tiche ne znaci da mozes da im zabranis da setaju. meni se ne svidja kad crkva obelezava nekog sveca time sto drzi litirgiju u centru grada *Dvoristu crkve ) ali mi ne smeta jer je to njihovo pravo. Dakle ja ne kukam kako mi je to ogavno i da treba da se zabrani jer je to njihovo pravo isto kao sto je to sto bi ti da zabranis NJIHOVO pravo. Срби и Бугари су ратовали више пута него Срби и Хрвати. Било је страшних злочина. Бугари су убијали српске свештенике.Верски ратови не постоје. Well this is just ignorant. Religija je uvek bila najjache regrutaciono sredstvo za rat. Zato je i toliko vazna bila kroz istoriju. Ujedno i najjache oruzije, jer je uvek bila motivacija vojnicima. To sto ti kazes je jednostavno ignorisanje realnosti http://www.youtube.com/watch?v=pWk-M0GXuuo Kad zazvone zvona pravoslavna nece vise biti muslimana....... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Ето видиш, опет доказујеш да нема сврхе разговор са вама. Где сам ја рекао да би им забранио шетњу? Posteno nisi rekao da bi "zabranio" al konstatno pricas da se ne slazes sa time sto prave i da mislis da to ne treba da rade. "Ма мене не интересује дефиниција, нити ме интересује шта неко ради у спаваћој соби. Оно што очекујем од свих јесте да се понашају као одрасле, зреле и одговорне особе, а не да иду около и кукају зато што имају клемпаве уши или крив нос." Konstatno je osudujes kao "infatilnu" i "nepotrebnu" ( ko da je to tvoj posao sta ce oni da rade i sta oni misle da li je to za njih potrebno ili ne) Brale ako mislis da nema svrhe razgovarati sa nama, ti nemoj da razgovaras, niko te da prostis ne bije po usima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 ma jos si mali, pa nisi svestan sta je ustvari ta bezazlena setnja Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 ma jos si mali, pa nisi svestan sta je ustvari ta bezazlena setnja Koliko sam ja to "mali"? Koliko si ti zapravo "veci" od mene? jel stvarno mislis da tih 11 godina znaci da imas neku vecu mudrost na tom polju? Druga stvar, sta znaci ajde sada da kovemo teorije zavere i time potkivamo nasu homofobijsku poterbu da zabranjujemo? Kad se setim da sam pre 2-3 godine pricao iste ovakve stvari, gorko se kajem moze se reci cak i hriscanski.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Jel to mislis na proslogodisnji transparent SMRT DRZAVI??? I taj transparent je dozvoljen, nismo mi komunisticka ili neka druga autokratija pa da se hapse i zabranjuju ljudi koji misle da je drzavno uredjenje nepotrebno uredjenje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Koliko sam ja to "mali"? Koliko si ti zapravo "veci" od mene? jel stvarno mislis da tih 11 godina znaci da imas neku vecu mudrost na tom polju? Druga stvar, sta znaci ajde sada da kovemo teorije zavere i time potkivamo nasu homofobijsku poterbu da zabranjujemo? Kad se setim da sam pre 2-3 godine pricao iste ovakve stvari, gorko se kajem moze se reci cak i hriscanski.... tvoj problem licni je sto tripujes da si mnogo pametan i to se da videti iz skoro svakog tvog posta, a to te opet ogranicava u razmisljanju sve te skole sto imas i sve knjige itd sto si procitao, mogu biti nista naspram znanja jednog seljaka koji ni jedan razred nije zavrsio niti jednu knjigu procitao, a pojam MUDROST sam vise puta spominjao ali to izgleda ignorisete i ono sto sam takodje vise puta spominjao, definicija organizacije Drustvo ateista je da je obicna egomanska organizacija i ceo smisao vam se vrti samo oko toga Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 tvoj problem licni je sto tripujes da si mnogo pametan i to se da videti iz skoro svakog tvog posta, a to te opet ogranicava u razmisljanju Ja ne tripujem da sam ja mnogo pametan, nego tripujem da su drugi mnogo neformalno neobrazovani sto nazalost jeste istina kada pricam o gradivu iz srednje skole a neko misli da sam mnogo pametan i da se pravim pametan ( ne vazi za tebe ) sve te skole sto imas i sve knjige itd sto si procitao, mogu biti nista naspram znanja jednog seljaka koji ni jedan razred nije zavrsio niti jednu knjigu procitao, a pojam MUDROST sam vise puta spominjao ali to izgleda ignorisete A ti si taj mudri seljak sa sela, ne kapiram? Ja ono provodim povremeno vreme u seljackoj kafani post osam mesanac (polu selo polu grad al mi draze selo) i nisam video neku mudrost u politickim odlukama. i ono sto sam takodje vise puta spominjao, definicija organizacije Drustvo ateista je da je obicna egomanska organizacija i ceo smisao vam se vrti samo oko toga Ne razumem sta si ovim hteo da kazes? Ja sam bio clan te organizacije citavih mesec dana vecina ljudi ovde nisu clanovi te organizacije. Ceo smisao mi se ne vrti oko toga. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 vrti se vrti cim nabijas tolko postova u sekundu, a o ispravnosti svojih stavova, zapenio si brale pa to nema u filmovi :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Posteno nisi rekao da bi "zabranio" al konstatno pricas da se ne slazes sa time sto prave i da mislis da to ne treba da rade. "Ма мене не интересује дефиниција, нити ме интересује шта неко ради у спаваћој соби. Оно што очекујем од свих јесте да се понашају као одрасле, зреле и одговорне особе, а не да иду около и кукају зато што имају клемпаве уши или крив нос." Konstatno je osudujes kao "infatilnu" i "nepotrebnu" ( ko da je to tvoj posao sta ce oni da rade i sta oni misle da li je to za njih potrebno ili ne) А ја немам право на своје мишљење? Или су код вас само одређени ставови дозвољени? Одавно сам рекао да је то све заједно једна притајена тоталитарна идеологија и стално се потврђује да сам у праву. Brale ako mislis da nema svrhe razgovarati sa nama, ti nemoj da razgovaras, niko te da prostis ne bije po usima. Ето, све се надам да су људи разумни... Наиван... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Лурис Кад некоме кажеш да је игнрант, то не значи да игнорише истину већ да је незналица. Ти просто желиш да верујеш да је верска демагогија мотив за рат. То ти је исто као када би неке ратове окарактерисао као демократске или хуманитарне. Америка је водила неколико демократских и извесан број хуманитарних ратова. Можеш ли ми рећи каква је разлика између њих и који су, да не бих ја и даље живео у незнању? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 samo se vrti u krug ista priča, iste ideje, jer neki ovde forsiraju neslaganje čak i kad ga nema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Лурис Кад некоме кажеш да је игнрант, то не значи да игнорише истину већ да је незналица. Ти просто желиш да верујеш да је верска демагогија мотив за рат. Ak oti vodis 50 000 vojnika u neki rad i od tih 50 000, 45 000 ide jer si mu rekao da ratujes za hrista, u ime hrista ili cega sta je onda motiv za rat? То ти је исто као када би неке ратове окарактерисао као демократске или хуманитарне. Америка је водила неколико демократских и извесан број хуманитарних ратова. Можеш ли ми рећи каква је разлика између њих и који су, да не бих ја и даље живео у незнању? Opet ti kazem motiv jeste demokratski i humanitaran. Ameri u vecinu zemalja gde udju uglavno zbacaju totalitarnu vladu i namecu demokratsku, i vojnici i amerikanci stvarno misle da za to ratuju. Na stranu pare koje se zarade tim akcijama, to je pravi razlog a ovo je motiv vojnicima( iako je pravi motiv kod vecine tih ratova politicki i monetarni interes ) Problem je sto ti mislis da ja kad ti kazem motiv je religija, mislis da ja time kritikujem religiju. Naprotiv. Ali iznosim realnost, a time sto se pokazuje koliko moze da se manipulise stvarima kao sto su religija, humanitarizam, demokratija treba da se pokaze svetu da ne veruje svemu sto m ucrkveni ili politicki autoritet kaze. Za amerikance i rat http://www.youtube.com/watch?v=sDkhzHQO7jY oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Јурис Не правиш разлику између појмова узрок-повод, мотив-изговор. Да ли желиш да се договоримо око значења појединих термина? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука