Иван ♪♫ Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Ja bih damom nazvao devojku koja ima manire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 То што нам се мишљења не слажу није разлог да не пишеш на овој теми.Било би досадно када би се само тапшали по раменима и имали иста мишљења,а реално није ни могуће,сви ми смо различити и ја у тој лепези разноликости мишљења,видим лепоту људи.Што се феминизма тиче,све зависи шта подразумеваш под феминизмом.То је јако широк појам у који се трпа све и свашта. 0202_238 Управо си доказала оно што сам горе писала: комуникација нам је прилично траљава а ја не желим нити да ме неко тапше ако се слаже са мном или још горе ако се не слаже, а још мање желим да некога убеђујем да ја заиста тако мислим и да поштујући чланове не желим да пишем бајке. Волим, што би рекли, здрав дијалог у коме се неистомишљеник нити једном речју не сме омаловажи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Ja bih damom nazvao devojku koja ima manire I ja isto Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Да ли сам те ја исказивањем сопственог мишљења омаловажила?Ако јесам извиљавам се,то ми није била намера.Што се мене тиче,немам више шта да кажем на ову тему.Нисам дама,нити имам амбиција да то будем.Тако да је моје мишљење о овој теми небитно.Препуштам га дамама “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Anastasija pa ti nisi dama ,ti si prinzeca koja nije dama ,tako smo rekli zar ne ? 0304_smile4 1327_womens girl_jumping није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 РМилице, скроз се слажем са твојим, Нининим, Жељковим и Ратковим доживљајем даме, само бих придодала и фактор лепоте и негованости. Далеко од тога да је пресудан да бисмо неку жену сматрали дамом, али није занемарљив. Давидова and Ратко :( је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Dragi moji.. Ako cemo Damu da definisemo to je nesto potpuno drugo od onoga sto ste vi napisali. Vi ste samo dali vasu novu definiciju Dame. Dama je osoba koja je imucna da ne mora da radi nista pa po ceo dan sedi i sredjuje nokte, frizuru, bira haljine i cita knjige... Nasuprot njih su jelte Dzentlmeni koji su tu i koji omogucavaju Damam da vode ovaj nacin zivota. A posto na sve to se ne bave fizickim radom onda mogu da filozofiraju o nacinjima ponasanja... (ovo je naravno istoriski kontekst nastanka ove grupe ljudi - ciljno upotrebljavam pojam grupa ljudi - koji se namece vec vekovima kao vodic za definisanje ko je dama ili dzentlmen) A sada nesto licno.... Meni uopste nije bitno biti dama.... Bitnije je biti cerka, sestra, devojka, zena ili majka... Dama je nesto sto dodje uz to....ili nedodje... u zavisno od toga kako ga definises..,,, a posto ja koristim definiciju iz istoriskog konteksta onda ne zelim da budem dama... jer mi je biti covek bitnije..... omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 РМилице, скроз се слажем са твојим, Нининим, Жељковим и Ратковим доживљајем даме, али бих придодала и фактор лепоте и негованости. Далеко од тога да је пресудан да бисмо неку жену сматрали дамом, али је битан. Твој пост сам аминовала не зато што си ме подржала између осталих, већ што у мом писању ниси видела бајку нити причу о жени-дами као ванземаљцу. Разумела си моје писање и мени то значи. Исто тако слажем се са твојим додатком па и када је лепота у питању, јер спољашњу лепоту гради унутрања а никада обрнуто. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 ja ne bih neophodno oženio damu, jer bitno je šta se krije ispod površine Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 A sada nesto licno.... Meni uopste nije bitno biti dama.... Bitnije je biti cerka, sestra, devojka, zena ili majka... Dama je nesto sto dodje uz to....ili nedodje... u zavisno od toga kako ga definises..,,, a posto ja koristim definiciju iz istoriskog konteksta onda ne zelim da budem dama... jer mi je biti covek bitnije..... Гледајући из свих могућих аспеката, бити човек - основни је предуслов и за даму, и за џентлмена и ине. Човек пита тек удату познаницу какав јој је супруг. Познаница каже: - Добар и поштен. Човек: - Па то су основни предуслови, има ли још нешто? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Реци ми Милице, јеси ли приметила како ружњикаве жене, скоро по правилу, држе до става ( у које ни саме не верују, али покушавају да уљуљкају сујету) да није битно како жена изгледа, већ "шта носи унутра" и сл? "Лепотице не чезну за лепим људима, као ни богате за богаташима. Лепе људе воле жене које нису лепе, као што за богатим чезне фукара." Јован Дучић Такође, дама је функционално писмена. sHa_sarcasticlol Давидова је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 Dragi moji.. Ako cemo Damu da definisemo to je nesto potpuno drugo od onoga sto ste vi napisali. Vi ste samo dali vasu novu definiciju Dame. Dama je osoba koja je imucna da ne mora da radi nista pa po ceo dan sedi i sredjuje nokte, frizuru, bira haljine i cita knjige... Nasuprot njih su jelte Dzentlmeni koji su tu i koji omogucavaju Damam da vode ovaj nacin zivota. A posto na sve to se ne bave fizickim radom onda mogu da filozofiraju o nacinjima ponasanja... (ovo je naravno istoriski kontekst nastanka ove grupe ljudi - ciljno upotrebljavam pojam grupa ljudi - koji se namece vec vekovima kao vodic za definisanje ko je dama ili dzentlmen) A sada nesto licno.... Meni uopste nije bitno biti dama.... Bitnije je biti cerka, sestra, devojka, zena ili majka... Dama je nesto sto dodje uz to....ili nedodje... u zavisno od toga kako ga definises..,,, a posto ja koristim definiciju iz istoriskog konteksta onda ne zelim da budem dama... jer mi je biti covek bitnije..... Ovo je, po mom mišljenju, jedan od stereotipa koji su nam plasirani u paketu režima koji smo imali posle 2.Sv.rata. Zaista, u prošlisti je praktično bilo nemoguće da žena koja nije imućna postane dama iz prostog razloga što bez finansijskih sredstava nije ni mogla steći odgovarajuće obrazovanje. Međutim savremeno doba pruža mogućnost svim ženama i muškarcima da steknu obrazovanje, ovladaju lepim ponašanjem, nauče da u svemu imaju osećaj mere..., ali i dalje kućno vaspitanje ostavlja najdublji trag. Dama je takođe cerka, sestra, devojka, zena ili majka...,a i čovek. Давидова је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 ja ne bih neophodno oženio damu, jer bitno je šta se krije ispod površine Dama je i ispod površine dama, inače je običan pozer i imitator, a to ne ostaje neprimećeno. Давидова and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 sujeta, kompleksi i sl. se ne vide odmah Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Септембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2011 @ gloria west Доста ти је конфузан последњи пасос. Ми не пишемо о дами у историјском контексту и женама са воштаним изразима лица, муштиклама у рукама и пудлицама под пазухом. И нисам схватила да Милица пописује у овој теми жене које нису даме, видим да се пријављујете. Нико није питао за шта се сматрате. Уосталом, даму нико не сматра дамом јер се она тако декларисала. Појам даме не искључује људскост. Побркани лончићи! Давидова је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука