Jump to content

Спаси животе ДОНИРАЈ ОРГАНЕ!

Препоручена порука

@Branka62 нит сам ја, нит је Иринеј црква. А Иринеј само не зна, да осим срца ни остали органи нису за вађење, јер човек без њих не може и да морају постојати исти услови као и за срце. А ниси одговорила. Никад ниси чула да се неко пробудио из "мождане смрти" 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 28. 2. 2021. at 18:48, sanja84 рече

А ниси одговорила. Никад ниси чула да се неко пробудио из "мождане смрти"

Expand  

Ne menjaj temu:))) - šta sam ja čula o moždanoj smrti je potpuno nebitno.  

Samo sam reagovala na tvoje tvrdjenje da je Crkva protiv doniranja organa (osim u slučaju bubrega).

Дакле, трансплантација органа - да, e vivo и ex cadavere (од жива човека и од покојника), а трансплантација срца - условно да (никако e vivo, само ex cadavere)

Епископ бачки Г. Иринеј

Подели на овим сајтовима

On 28. 2. 2021. at 18:58, sanja84 рече

Јел сад јасније?

Expand  

Jok. 

Da probam opet :)

Ti napišeš 

"... црква је против донирања органа..."

a na sajtu SPC piše

On 28. 2. 2021. at 18:54, Branka62 рече

Дакле, трансплантација органа - да, e vivo и ex cadavere (од жива човека и од покојника), а трансплантација срца - условно да (никако e vivo, само ex cadavere)

Епископ бачки Г. Иринеј

Expand  

I to je sve na šta sam reagovala.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

A evo i RPC

https://foma.ru/russkaya-pravoslavnaya-czerkov-oficzialno-prokommentirovala-proekt-zakona-o-donorstve-organov.html

Это подлинно христианский поступок – он совершается по примеру Господа нашего Иисуса Христа, Который пришел в этот мир, чтобы добровольно принести Себя в жертву, отдать Свою плоть и кровь для спасения мира.

Все христиане призваны жить по примеру Спасителя и жертвовать собой ради других. 

Донорские органы, изъятые у умерших, могут спасти жизни других людей.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...