Аурор Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 On 20. 5. 2012. at 11:35, Бартендаз рече Ok,postujem.Sad treba to objasniti celoj Srbiji naucnim cinjenicama.Za tebe ili mene mozda nije,ali za nekog jeste,sad se za njih treba voditi rasparava.To ce biti tezak posao,jer ovde pojedince ne mozete da ubedite u to,a tek celu naciju Ja nemam šta da dokazujem, podrazumevano je da je zdravo, dok neko ne izađe sa dokazom da nije. Dokaz koji mora zadovoljavati naučne kriterijume i molim lepo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nirvanashop Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Batice, znas li ti sta je to logoreja? Ovoliko lupetanja o svemu i svacemu i toliko nemanja pojma o bilo cemu nema ni na pescaniku. Od rata u Vijetnamu se nije desilo da neka tema zainteresuje toliki broj raznih NVO i pojedinaca kao sto je stetnost GMO. Najvise sto neinformisani pojedinac sme da kaze o GMO je "ne znam i nisam siguran", najmanje sto javnost ocekuje je da svi prehrambeni proizvodi, odnosno njihovi pojedini sastojci, transparentno budu oznaceni. Monsanto je jaci od svih nas (pa i od nasih drzava), ali moramo imati mogucnost izbora! Ko kaze da je GMO hrana zdrava (vecu glupost u zivotu nisam cuo), neka je zdere, ali to pravo mora da ima i onaj ko hoce da se hrani prirodno i zdravo. I ne brini bato, glas'o sam za vodju, a predvece ako stignem cu bar jos jedanput. Vodja nije zasluzio da izgubi na izborima, postoji mnogo lepsih nacina... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Najsigurniji način je da vi naučite nešto iz genetike i biohemije pa ne bismo morali da vodimo ove glupe diskusije. Čekaj, 500 miliona ljudi na evropskom tržištu jede nezdravu hranu, od koje postaju sterilni, stvaraju im se kanceri sa metastazama, rastu im deci po 6 ruku, imaju trovanje krvi i odumiru im nervne ćelije? Zanimljivo, mogli ste ih obavestiti... Ili je to prosto primenjena nauka koja je eksponencijalno povećala kvalitet i kvantitet hrane? Šta ti misliš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 On 20. 5. 2012. at 12:27, Auror рече Ja nemam šta da dokazujem, podrazumevano je da je zdravo, dok neko ne izađe sa dokazom da nije. Dokaz koji mora zadovoljavati naučne kriterijume i molim lepo. Pa cekaj zar ne bi bilo logicno kad nesto unosis na trziste da to bude provereno,a ne da uvozis nesto stetno,pa posle neka se dokazuje kako je to bilo pogresno,kad ljud obole ili umru.Zato lepo svi koji zagovaraju gmo kao zdravu hranu,treba da iznesu dokaze i da se stalno bore protiv onih drugih koji "zatupljuju" narod? nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Homoseksualnost je bolest!To je bolest sve dok neko ne izadje sa dokazaom da nije.Dokaz koji mora zadovoljiti naucne kriterijume i molim lepo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 On 20. 5. 2012. at 12:27, nirvanashop рече Ko kaze da je GMO hrana zdrava (vecu glupost u zivotu nisam cuo), neka je zdere, ali to pravo mora da ima i onaj ko hoce da se hrani prirodno i zdravo. Ti u svakom svom razgovoru cujes vecu samo nisi svestan toga. Cujes al ne registrujes to je problem A na osnovu cega ti tvrdis da je GMO hrana nezdrava? On 20. 5. 2012. at 12:52, Бартендаз рече Pa cekaj zar ne bi bilo logicno kad nesto unosis na trziste da to bude provereno,a ne da uvozis nesto stetno,pa posle neka se dokazuje kako je to bilo pogresno,kad ljud obole ili umru.Zato lepo svi koji zagovaraju gmo kao zdravu hranu,treba da iznesu dokaze i da se stalno bore protiv onih drugih koji "zatupljuju" narod? Ma niko se ne bori protiv drugih koji zatupljuju narod, borimo se protiv toga sto LAZU narod da ima nekih dokaza da nije stetna. Dakle uticaj na zdravlje GMO hrane se i dan danas proverava ali do sada za nekih 20 godina nismo nasli nista sto bi svedocilo da je uticajna na zdravlje u nekoj stetnoj meri. Rekao sam 50 000 puta od devedesetih godina zapad se aktivno hrani GMO. Nista im ne fali. Postoji gomila istrazivanja na zivotinjama - nikakva znacajna promena nije nadjena. Problem je sto ovi sto izlaze ovde sa tim tvrdnjama izlaze od raznoraznih teoretichara zavere. Koji pricaju razne price. Iznose raazne tvrdnje a ne iznose dokaze. Ti sa druge strane trazish od nas dokaze od njih za njihove tvrdnje nisi trazio. To je malo prvo ne fer. Sa druge strane svako normalan moze da ode na internet i isprati celu kontraverziju / isto kao sa teorijom evoluciju. Ali dzaba - ne mozes objasniti neke stvari ljudima oni ce idalje da veruju strucnjacima tipa Dejan Lucic i slichni teoretichari zavera. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 On 20. 5. 2012. at 12:53, Бартендаз рече Homoseksualnost je bolest!To je bolest sve dok neko ne izadje sa dokazaom da nije.Dokaz koji mora zadovoljiti naucne kriterijume i molim lepo. Pa upravo to i postoji, sine. A sve i da je bolest, zar ljudi sa tuberkulozom ili rakom pankreasa imaju manja prava nego ostali? Ni oni ne smeju na ulicu da ih terorističke organizacije zvane navijači ne bi napali? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 On 20. 5. 2012. at 12:59, Auror рече A sve i da je bolest, zar ljudi sa tuberkulozom ili rakom pankreasa imaju manja prava nego ostali? Ni oni ne smeju na ulicu da ih terorističke organizacije zvane navijači ne bi napali? A tek ljudi sa gripom ako idu na posao! Sire zarazu, treba ih prebiti. O sidasima da ne pricam. Zamisli, sidas se posece kapne mu krv na patos ti zgazish patikom uzmes izujes se dodirnes tu krv pa pocackas nos posle tim prstom! auuu oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 On 20. 5. 2012. at 12:52, Бартендаз рече Pa cekaj zar ne bi bilo logicno kad nesto unosis na trziste da to bude provereno,a ne da uvozis nesto stetno,pa posle neka se dokazuje kako je to bilo pogresno,kad ljud obole ili umru.Zato lepo svi koji zagovaraju gmo kao zdravu hranu,treba da iznesu dokaze i da se stalno bore protiv onih drugih koji "zatupljuju" narod? A zar misliš da npr. na evropskom tržištu od 500 miliona ljudi dominira štetna i neproverena GMo hrana za koju se ne zna ni ko je pravio ni šta je unutra ni šta će biti sa tobom ako je uneseš u organizam? Zdrava je dok se ne iznese dokaz za suprotno. A da zatupljujete narod - zatupljujete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Ja postavljam pitanja,jer vi za sebe kazete kao da ste glas razume Ja nisam ni za ni protiv gmo hrane.Niti sam protiv parade ponosa.A u buduce lakse sa ocenama Цитат A da zatupljujete narod - zatupljujete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 On 20. 5. 2012. at 13:08, Бартендаз рече A u buduce lakse sa ocenama Pa ja mislim da je laganje ljudi da je to iz nekog razloga štetno, zatupljivanje. Verovatno ne stoji loša namera iza toga, ali znaš kako se kaže... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 On 20. 5. 2012. at 13:24, Auror рече Pa ja mislim da je laganje ljudi da je to iz nekog razloga štetno, zatupljivanje. Verovatno ne stoji loša namera iza toga, ali znaš kako se kaže... Da,ali ti si mene prozvao da ja zatupljujem,ocigledno iz razloga sto sam eto tebe nasao da pitam za neke dokaze,a ne njih.Velika je razlika izmedju zatupljuju i zatupljujete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 On 20. 5. 2012. at 13:29, Бартендаз рече Da,ali ti si mene prozvao da ja zatupljujem,ocigledno iz razloga sto sam eto tebe nasao da pitam za neke dokaze,a ne njih.Velika je razlika izmedju zatupljuju i zatupljujete. da. Onda izvini, nisam znao da li ti ideš i govoriš da je to štetno ili ne! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 On 20. 5. 2012. at 13:08, Бартендаз рече Ja postavljam pitanja,jer vi za sebe kazete kao da ste glas razume Ja nisam ni za ni protiv gmo hrane.Niti sam protiv parade ponosa.A u buduce lakse sa ocenama kako majke ti mi zatupljujemo narod kad ovi namerno uvaljuju neke calnke pod MR DR PR sa nekim tvrdnjama i uvervaju narod da su te tvrdnje kredibilne i da treba da im veruju? I onad kada on cvrsto poveruje u to kako ti da mu objasnis naucni metod i da to nije po naucnom metodu? Nikako. Evo ti primer mog dede. Moj deda glasa za nikolica, on je u kafani cuo od isto toliko obrazovanih seljaka kao i on (dakle cetri razreda osnovne skole) da je tadic uproapstio vojsku. I njemu je to KRISTALNO JASNO. takodje da je uproastio ekonomiju. Uz to ima sina (mog oca) koji je diplomirani ekonomista i koji mu kaze da nije istina i ima bratanca vojno lice u penziji koji takodje moze da mu potvrdi isto. Nije bitno sta moj cale ili neko drugi njemu kaze. Moj deda zna da to nije tachno reko mu Karaba tri puta leceni alkoholicar koji ima cetri razreda osnovne skole. da mu isto tako kaze neko po kafani u selu da GMO ne valja on ce prica da ne valja i nema ti sanse njega da nabedis u suprotno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Па реци деди да није у праву, послушаће те ваљда као паметног и школованог омладинца. Реци му да није Тадић сам већ ДС. Не може један човек да поквари све сам или поправи све сам. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука