Баба Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Jesje lobi, lobi STO. Lobi da zemlja koja proizvodi GMO oce da zaradi pare od njega pa hoce da ga stavi u prodaju. Sto nije nista ilegalno ili neispravno. Sve dok ne lazu ili dok ne prodaju otrov nije problem. Ne znam sto se toliko frcite od lobija. Lobisti nemaju za cilj da potruju planetu. Posebno nemaju za cilj da potruju ljude koji im daju pare. Ал их брига ако се иста и затрује јер их занимају само паре. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Realno najveca opasnost od GMO je u njenoj proizvodnji a ne u njenoj konzumiranju. Proizvodnja moze da unisti zemlju i to je jedina realna briga. Sve ostalo je za sada iracionalno. Ти си наравно конзумирао ГМО? „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Konzumiramo je skoro svi u raznoraznim proizvodima, stavio sam tabelu proizvoda tj proizvodjaca koji koriste gmo sastojke al ne znam sad gde je ta tema... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Види ГМО је генетски модификовано живо биће. Измењен му је неки ген, или додат да би био дебљи, јачи, отпорнији, да више рађа, мање болује, дуже траје итд. А прехрана стоке је нешто друго и нема везе са генетским инжињерингом. Противници ГМО сматрају да тако измењена створења( биљке и животиње) могу бити штетни за исхрану човека. Најбизарнија је тврдња да тако ГМО рецимо месо кад испечеш и поједеш може да утиче и на промену твоје генетике. Ем што је глупо бизарно је до даске. Што се тиче концентрата, ја рецимо кокошима дајем чисту прекрупу и још по нешто житарица и остало препуштам њима самима по дворишту да чепркају. Јаје и месо кокошке из мог дворишта није за поредити са куповним. Куповно има укус као вода, тј. нема укуса. Истина јаја од мојих кокошију су нешто мања, али кога брига, барем знам шта једем. Иначе товљени пилићи и во времја када је концентрат био само од рибљег брашна су се осећали на рибље брашно кад их испечеш. Данас су ти концентрати чиста хемија и често се дешава кад сам негде у гостима и неко кува или пече таку кокош да супа има укус као онај некадашњи сируп за кашаљ. Рецимо користио сам неки ГМО кромпир то је чудо од кромпира, мало посејеш роди ко лудо а има супер укус. Али су после забранили и сад Маџари више не доносе то семе. Проблем је што такав прираст има само у првој генерацији већ свака наредна вуче ка обичном кромпиру тако да ти је за сваку годину потребно куповно семе ако хоћеш такав род. Шта се деси, када ГМО кокош, теле итд..самељени у кобасици, виршли, кулену или шницли дођу на наш сто... Шта се дешава са организмом када је болестан? И шта је потребно да се организам одржава здравим? Када се савршено избаланисирани био систем поремети...калцијумом у већој мери... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Konzumiramo je skoro svi u raznoraznim proizvodima, stavio sam tabelu proizvoda tj proizvodjaca koji koriste gmo sastojke al ne znam sad gde je ta tema... Ту табелу са виђао...али нема доказа јер се код нас нема испитивања... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Sta nema dokaza? Pa nismo mi tu tabelu tj spisak pravili... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Ово говори да влада није способна да заштити тржиште. Како ли ће тек штити када ГМО буде у редовној процедури? Ovo govori da bi ministar trebao da podnese ostavku ako postoji takva mogucnost sto znaci da je nesposoban da obavlja svoj posao ili da krivicno odgovara ako zna da ima krsenja zakona a ne reaguje ... ili zato sto uznemirava javnost bez povoda ... U italiji bi ovakav ministar verovatno bio saslusan u policiji da cuju ljudi sta ima da kaze ...ako ima... Raymond Red Reddington and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Sta nema dokaza? Pa nismo mi tu tabelu tj spisak pravili... Аууу, па нисам ни рекао да сте ви правили. Само сам рекао да нема доказа да се код наших произвођача користи ГМО јер нема испитивања произода на ГМО... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Ovo govori da bi ministar trebao da podnese ostavku ako postoji takva mogucnost sto znaci da je nesposoban da obavlja svoj posao ili da krivicno odgovara ako zna da ima krsenja zakona a ne reaguje ... ili zato sto uznemirava javnost bez povoda ... U italiji bi ovakav ministar verovatno bio saslusan u policiji da cuju ljudi sta ima da kaze ...ako ima... Тачно тако...али очигледно Елиот Алекс Вук има нека друга посла...треба Мишковићу да избије паре... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Ne znam kako je u ostaloj EU, ali u Austriji je svako korišćenje GMO-proizvodnja kao i njen uvoz zabranjen. http://de.wikipedia.org/wiki/Gentechnik#.C3.96sterreich I sada zamisli Dragi da ministar koji je nadlezan za to kaze javnosti u Austriji da oni mozda jedu GMO hranu? Sta mislis, moze li to da prodje kao u Srbiji? I tesko ces ti ubediti ove nase liberale da je to u Austriji zabranjeno ... inace kako bi Austrija bila u STO ako je zabranjeno ...a ako nije u STO kako ne pocrkaju od gladi jer je to ono sto ceka Srbe ako ne udju u STO ... nana, Raymond Red Reddington and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Аууу, па нисам ни рекао да сте ви правили. Само сам рекао да нема доказа да се код наших произвођача користи ГМО јер нема испитивања произода на ГМО... Sta znaci nasi proizvodjaci? Auuu pa mi vecinu tih stvari uvozimo, deder ukljuci kefalo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Dragi dobar vic Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Ma jok dragi ti tu nesto gresis ...pa sve te zemlje su clanovi STO a to bez GMO ne moze ... Pitaj ove nase ministre ... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 dragan_glamocic_270813.jpg "Ја то тврдим као одговоран човек и као неко ко је научник", lqj2e2sokakote DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 U Austriji je bio referendum i narod je odlučio sa Ne. Isto u Švajcarskoj. Dakle, organizujte referendum.. Колико знам у Швици је на нивоу државе дозвољено али су сви кантони забранили промет и узгајање, па тако испаде да је забрањено. Двери раде исту ствар у Србији. Не знам колико је тренутно општина прогласило декларацију о нетолеранцији за ГМО.. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука