Jump to content

Хоће ли светски моћници да газе Хришћански символ? (видео)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Viminacium-aero--amfiteatar-DDC_3995.jpg

Девети Унесков самит шефова држава југоисточне Европе под називом „Савремена уметност и помирење у југоисточној Европи”, чији је домаћин председник Србије Борис Тадић, биће одржан у петак, 2. септембра, у археолошком налазишту Виминацијум.

Како је најављено, на Самиту ће учествовати председник Албаније Бамир Топи, члан председништва Босне и Херцеговине из реда бошњачког народа Бакир Изетбеговић, председник Бугарске Георги Прванов, председник Хрватске Иво Јосиповић, председник Македоније Ђорђе Иванов, и председник Црне Горе Филип Вујановић.

Линк ка целом тексту из Политике

Оно што се нас тиче јесте да ће се ово заседање одржати у сали у Виминацијуму надомак Костолца где је на централном месту на поду урађен ХИРО знак (Константинов крст. Из овог разлога наш сарадник отац Александар Михаиловић је направио интервју са директором Виминацијума господином Миомиром Кораћем, као и са проф. Мирославом Лазовићем који је и израдио ХИРО у Виминацијуму.

Цео интервју, ексклузивно за ЖРУ можете погледати

Подели на овим сајтовима

Pitanje je tendenciozno... covek je u startu rekao da ce biti ogradjen a ovaj pop je odmah skocio da izrazava svoj "strah"... trebalo je pazljivije da slusa svog sagovornika.

Mozda bi trebalo da napisete peticiju za uklanjanje ovog simbola sa poda i njegovo premestanje na neko mesto koje mu pripada... Neki javni protest bi takodje bio zgodan.

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

@Mracnjak

А шта ти мислиш о овој тематици? Видим одмах си напао свештеников начин вођењa интервјуа не осврнувши се на тему...

Верујем да разумеш због чега је оцу Александру ово питање веома битно. Шта више, то питање је био повод за интервју, ако сам добро разумео.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@Mracnjak
А шта ти мислиш о овој тематици? Видим одмах си напао свештеников начин вођењa интервјуа не осврнувши се на тему...

Верујем да разумеш због чега је оцу Александру ово питање веома битно. Шта више, то питање је био повод за интервју, ако сам добро разумео.

Па тешко да може да разуме јер њему је свеједно да ли ће неко да гази Крст или не. Зато је и реакција "овај поп" очекивана. Свештеник Александар као парох тог места брине шта се на његовој парохији дешева. И на крају је као закључак и рекао зашто је ово урадио.

Подели на овим сајтовима

Pošto vidim da Mračni pogrešno razume neke stvari,evo mog ličnog mišljenja:

1.Ne kaže se pop nego prezviter ili sveštenik.Reč *pop* je pežorativno i tendenciozno smišljena od strane bezbožnika da unize dostojanstvo sveštenika kao takvog.

Druga je stvar što mi vernici zovemo naše sveštenike pop.Mi to činimo s poštovanjem i sa ljubavlju i u toj reči se oseća naša pozitivna energija,za razliku od tvoje.

2.Što se tiče peticije,obrati se arheološkom institutu SANU kao i samom arheološkom centru Viminacijum,koji su postavili naš Sveti simbol na pod.

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

@Mracnjak

Ako hriscanima smeta da im se simbol nalazi na podu ja s tim nemam nikakav problem... stavise, saglasan sam da treba da se nesto promeni jer i to spada u slobodu veroispovesti gde svako ima pravo na svoje verske simbole i dogmatiku koja im se pripisuje... Naravno da imate pravo da vam se verski simboli isticu na odredjen nacin i uz odredjene i propisane uslove. Kao nekakav sekularni humanista, misljenja sam da bi svako trebalo da podrzi tu slobodu bez obzira da li je vernik ili ne...

Medjutim, prava reakcija bi po meni bila zvanicno obracanje crkve i zahtev (ili molba) za nalazenje resenja (premestanje simbola, ogradjivanje simbola...) Ovaj intervju je vrlo malicioazno i senzacionalisticki uradjen sa namerom da skandalizuje postupak (koji je inace ocigledno uradjen sa najboljom mogucom namerom bez ikakve zadnje misli da se iko namerno vredja) koji je i verovatno nastao iz lose informisanosti...

Drugim recima, nije trebalo da se posto poto osuje paljba prema nekome ko je zapravo mislio da cini dobru stvar... a valjda je bitna namera?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па видиш, ниси најбоље упућен у неке ствари, а мислим да није прилика да на јавном форуму о томе пишем. Свакако, знам зашто је ово о. Аца урадио и добро је што се о овоме мало поразговарало.

Подели на овим сајтовима

2.Što se tiče peticije,obrati se arheološkom institutu SANU kao i samom arheološkom centru Viminacijum,koji su postavili naš Sveti simbol na pod.

Ah, gde li vam je sad ta tolka hriscanska ljubav o kojoj znamo samo iz teorije...

Sad nisi zahvalna sto su ljudi uopste pokazali zelju i inicijativu da urade tako nesto, nego cemo jos i da ih koljemo sto to nisu odradili kako treba? Pa pobogu, mozda ljudi nisu znali kako treba... hteli sa da ukazu postovanje ali nisu znali pravu dogmatiku... pa sta?

Moram opet da ponavljam, izgleda... imali su dobru nameru ali su u toj nameri pogresili... valjda zato sto su samo ljudi...

Ma kako ocete... bas me briga... kako je krenulo jos ce neko i anatemu da im baci... tako im i treba kad oce da cine usluge crkvi...

Подели на овим сајтовима

Pitanje je tendenciozno... covek je u startu rekao da ce biti ogradjen a ovaj pop je odmah skocio da izrazava svoj "strah"... trebalo je pazljivije da slusa svog sagovornika.

Mozda bi trebalo da napisete peticiju za uklanjanje ovog simbola sa poda i njegovo premestanje na neko mesto koje mu pripada... Neki javni protest bi takodje bio zgodan.

Слажем се. Осим тога, цитирати каноне сабора некоме ко није црквен, а можда није ни верник, нема никаквог смисла. Делује мало неприродно...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па видиш, ниси најбоље упућен у неке ствари, а мислим да није прилика да на јавном форуму о томе пишем.

Pa pisi... gde ces ako ne na forumu...

Подели на овим сајтовима

Слажем се. Осим тога, цитирати каноне сабора некоме ко није црквен, а можда није ни верник, нема никаквог смисла. Делује мало неприродно...

Vidi Zvonko,smatram da je sasvim prirodno da jedan sveštanik brani ikone i crkvene simbole od bilo kog vida obeščašćivanja.To nema veze sa kanonima.Da li bi ti dozvolio da ti neko blati fotografiju ili predmet ili nešto što te vezuje za osobu koju voliš,npr.?Podizanje glasa je u domenu naših prava koje imamo kao hrišćani,a tim pre da podižu glas sveštenici,kojima je u *opisu posla* da to rade.

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...