w.a.mozart Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 ovo mož da napiše i vaseljenski patrijarh... ja se ne slažem sa tim... zašto... jer mi lično iskustvo iz crkve govori da sam bio marioneta koja je zavijala i brojala minute do pričešća dok sada zaista učestvujem u svakoj sekundi liturgije...zašto...pitam se Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusko vokic Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 Брзи сте у писању и несмотрени у размишљању. Заиста тако мислим брате Моцарте. Поздрав. ... нико не долази Оцу осим кроз мене...Јн.14,6. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 Знали неко зашто и како је настала пракса тихог говорења појединих молитви, ја сам чуо од једног пријатеља да то потиче из манастира јер су монаси знали напамет и није имало потребе за гласним изоварањем већ је и полугласно било довољно , мада ми је сумљива ова теорија ал ајде да проверим. Има и она прича о три дечака који су се играли литургије па их лупио гром па је зато почело да се практикује тихо читање неких молитви да не би сви знали, ал то објашњење ми је смешно али и оно се помиње у одбрани тихог читања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 Брзи сте у писању и несмотрени у размишљању. Заиста тако мислим брате Моцарте. Поздрав. to je vaše ustavom garantovano pravo inače,liturgija je narodno delo..... opšte a gde je moj deo ako imam ulogu back vocal-a svešteniku koji mrmlja hoću svoj deo...nećete da me prevarite Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 2, 2010 Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5730.msg158029/topicseen.html#msg158029 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 5. век - ''новотарија'', 21. век - суперновотарија или предање? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 ma vi ste svi ovde teski prestupnici isus-sinai Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Јун 20, 2010 Пријави Подели Написано Јун 20, 2010 Patrijarh Irinej o Sluzenju Sv Liturgije http://www.box.net/shared/cqrmjm68zv Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2010 Пријави Подели Написано Јун 29, 2010 Како је онда благословио код себе у епархији подједнако ''ново'' и ''старо'' ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 29, 2010 Пријави Подели Написано Јун 29, 2010 сви смо ми новотарци помало greengrin http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 eto...ja cu da vas demantujem...mislim da je dijalog itekako od koristi...to valjda znaju i ptice na grani...da smo svi razliciti, ali da smo svi isti i jednak u jednom...a to jedno se zove ljubav... :cheesy: ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Август 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2010 eto...ja cu da vas demantujem...mislim da je dijalog itekako od koristi...to valjda znaju i ptice na grani...da smo svi razliciti, ali da smo svi isti i jednak u jednom...a to jedno se zove ljubav... t4431 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 NAJNOVIJE VESTI http://ihtus.us/ihtus/viewtopic.php?p=37458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 преузето са фејсбука, са нечијег профила ... питање да ли то писање има икаквог смисла и да није дезинформација. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 Ја сам само дао шта пишу а вероватно је дезинформација Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука