Jump to content

"НОВОТАРИЈЕ" на св.Литургији (завеса,молитва 3.часа,звонца на епиклези итд)

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

ovo mož da napiše i vaseljenski patrijarh... ja se ne slažem sa tim... zašto... jer mi lično iskustvo iz crkve govori da sam bio marioneta koja je zavijala i brojala minute do pričešća dok sada zaista učestvujem u svakoj sekundi liturgije...zašto...pitam se

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Знали неко зашто и како је настала пракса тихог говорења појединих молитви, ја сам чуо од једног пријатеља да то потиче из манастира јер су монаси знали напамет и није имало потребе за гласним изоварањем већ је и полугласно било довољно , мада ми је сумљива ова теорија ал ајде да проверим.

Има и она прича о три дечака који су се играли литургије па их лупио гром па је зато почело да се практикује тихо читање неких молитви да не би сви знали, ал то објашњење ми је смешно али и оно се помиње у одбрани тихог читања.

Подели на овим сајтовима

Брзи сте у писању и несмотрени у размишљању. Заиста тако мислим брате Моцарте. Поздрав.

to je vaše ustavom garantovano pravo  :)

inače,liturgija je narodno delo..... opšte

a gde je moj deo ako imam ulogu back vocal-a  svešteniku koji mrmlja

hoću svoj deo...nećete da me prevarite

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

eto...ja cu da vas demantujem...mislim da je dijalog itekako od koristi...to valjda znaju i ptice na grani...da smo svi razliciti, ali da smo svi isti i jednak u  jednom...a to jedno se zove ljubav...  :cheesy:

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

eto...ja cu da vas demantujem...mislim da je dijalog itekako od koristi...to valjda znaju i ptice na grani...da smo svi razliciti, ali da smo svi isti i jednak u  jednom...a to jedno se zove ljubav...  t4431

0102_laugh
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

преузето са фејсбука, са нечијег профила ... питање да ли то писање има икаквог смисла и да није дезинформација.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...