Jump to content

Свакодневне молитве

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре но што легнеш у своју постељу, пронеси кроз свој ум и размисли о овоме:

Прво: Захвали Сведржитељу Богу што ти је благодаћу Својом даровао да минули дан проведеш жив и здрав.

Друго: Питај себе, и испитај савест своју, идући постепено и подробно разгледајући све време протеклог дана, почевши од тренутка када си устао из постеље, и приводећи себи у сећање: куда си ишао; шта си радио; с ким си разговарао, и шта: сети се и с највећом пажњом испитај и сва своја дела која си учинио, речи које си изговорио, мисли које си имао, и то од јутра па све до вечери.

Треће: Ако си што добро учинио у току дана, не сматрај да је то од тебе већ од Самога Бога који нам дарује сва добра без наше заслуге; Њему то приписуј, и захвали; и моли се да те у томе добру утврди, и да ти помогне и подари да и остала добра чиниш.

Четврто: Ако си пак што рђаво учинио, реци себи да је то дошло од тебе сама, и од твоје немоћи, или од рђаве навике, и воље; кај се, и моли Човекољупца да ти изволи даровати опроштај за то, обећавајући чврсто да то у будуће нећеш више чинити.

Пето: Са сузама моли свог Творца да се смилује и дарује ти ову ноћ тиху, мирну, чисту и безгрешну; а сутрашњи дан да ти подари да потпуно проведеш у слављењу Његовог светог имена.

Шесто: Ако нађеш да ти је узглавље меко, уклони га, па на његово место стави камен Христа ради. Ако ти при спавању буде зима, потрпи говорећи да други уопште не спавају.

На жалост ретко издвојим време да ово и учиним, иако мислим да је једнако битно колико и молитва која је предхотила.

Да ли чините ово?

Подели на овим сајтовима

Да,и ја јако ретко и постидела сам се кад сам ово видела.Једино што чешће урадим је ово друго,али и то не све,половично.Зато ћу ово да одштампам и ставим поред кревета да се подсетим колико сам мала и пред собом и пред Господом 1000000001010 :cmizdrenje: :cmizdrenje:

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Јако смо немарни.Од силних земаљских ствари и брига,духовно смо се раслабили.Ваљда нисам једина.Мада се заиста трудим колико могу да се поправим,али ето,кад видим овако нешто,није ми баш пријатно crvenilo crvenilo crvenilo

Подели на овим сајтовима

....кад видим овако нешто,није ми баш пријатно crvenilo crvenilo crvenilo

Па сад, то ми није била намера.  crvenilo  crvenilo

Него, да ли има оних који пишу дневнике? То ми у последње време звучи веома логично и некако ми се уклапа и у ову причу - самоанализа.

Подели на овим сајтовима

....кад видим овако нешто,није ми баш пријатно crvenilo crvenilo crvenilo

Па сад, то ми није била намера.  crvenilo  crvenilo

Него, да ли има оних који пишу дневнике? То ми у последње време звучи веома логично и некако ми се уклапа и у ову причу - самоанализа.

Не,намера ти је одлична,то ја критикујем себе.А теби хвала на теми ekstra crvenilo crvenilo

Подели на овим сајтовима

Dnevnike ne pišem, ali imam ozbiljnu namjeru da počnem. Kao mlađa sam to radila, nevezano za vjeru, jer tada nisam vjerovala, i tada mi je izuzetno koristilo, a tek danas, dobro je da si me podsjetio brate - svakako ću morati da počnem s tim. Što se tiče gore navedenog, na žalost kod mene to nije cjelovito i nije svaku veče. Slava Bogu na ovom tvom postu, nadam se da će mi to biti na korist i ispravljanje. pravopop

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

lepa tema....trudim se da s Gospodom budem neprestano u toku dana, ali ovo sto propustim je kao kad maratonac izadje s trke na 39-tom km i prilegne zadovoljan....

cesto se zaletim na spavanje premorena, a onda nabrojim sebi zbog koliko sam nevaznih stvari danas izgubila vreme a da nemam vremena bar za malu molitvu zahvalnosti... bash jesmo slabi  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Хех, гдје ме нађе. Последњих мјесец дана сваку вече лијежем са сличном молитвом, а и ујутро устајем са истом. Срамота ме је што то радим тек сада када имам проблем па ми је потребна утјеха. greengrin

Подели на овим сајтовима

Ne, ne cinim. Ali se trudim da svagda imam Boga pred sobom u svako doba dana a ne kad moj ego bira mesta sastanka sa Bogom.

Управо је его мој проблем. Мада имам снажну жељу да га "поједем" у себи, али таман када мислим да сам успјео да се тога ријешим он се врати поново. dada

Подели на овим сајтовима

Borba protiv ega, dragi brate je neprestana, mucna i nikad ne znas dokle si stigao, ali sama zelja da pocnesh je znak da si dobar put izabrao.

Kad mi se cini da moj ego pobedjuje, sednem pa nabrojim sve situacije u zivotu kada me je slushanje ega dovelo do pogresnih odluka, poteza, reci, ma svega zbog cega sam se posle kajala. Pa kazem- Gospode pomiluj me, nishta ja ne mogu sama sa svojom pamecu, nista bez Tvog znaka i Tvoje ruke da me vodi....

urazumi me i daj mudrosti da sledim volju Tvoju a ne svoju.

Подели на овим сајтовима

Registrovah se danas,i naletih na ovu temu,svidja mi se prstgore.......a opet uhvatih sebe koliko sam,u najmanju ruku,nemarna,za ovako nesto......covek se prosto 'navikne' na ono dobro koje ima,pa se zaboravi odkud mu ono zapravo,a nerijetko to isto pripisuje sopstvenim zaslugama........a onda procita ovako nesto,pa se malo trgne....al' sta cemo,duhovni zivot je neprestana borba,valja se mnogo truditi......

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...