Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Nego, on related note, da ja sad ne tvrdim i ne mesam vasu i katolicku ili protestantsku teologiju, bolje da pitam: Hocu li ja biti vecno kaznjen u Paklu samo zato sto ne verujem u Boga? Бог ћете пустити да вечно имаш свпје мишљење и став. Живот без Бога, ми хришћани називамо паклом. Али, пакао није Божија одмазда већ стање промашене егзистенције. Vukša је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 1. Постоји одлука Усдтавног суда да увођење верске наставе не крши Устав Србије (има на нету, прогуглај) Da, postoji... i evo bez ulazenja u ispravnost te odluke (jer oko toga se svakako necemo sloziti)... obrazlozenje (tj. nedostatak valjanog obrazlozenja) te odluke je sramota za najvisi sud ove zemlje. 2. Предмет се у свакодневном жаргону назива веронаука. Званично то је: верска настава Ovaj podzakonski akt te demantuje tj. ispravlja... i u okviru verske nastave razlikuje: Православни катихизис (веронаука) Исламска вјеронаука (Ilmuddin) Католички вјеронаук Евангеличко-лутерански вјеронаук Словачке евангеличке цркве а. в. Верско васпитање Реформатске хришћанске цркве Хришћанска етика Евангеличке хришћанске цркве а. в. Веронаука - Јудаизам Mada ne znam ni zasto je bitno kako se zove... ali kad smo vec kod tog akta, jesi li primetio da se samo pravoslavni katihizis bavi temom ateizma? 4. Државне школе су и наше школе. Државу чинимо и ми верници. Без нас, живих људи, не би било ни државе. Ако држава може да финансира једну мањину као што је Квирија, онда може да финансира и унапређење слободе већина (забога, па већина учествује највише у пуњењу буџета исте те државе). И ово је опет у складу са Уставом и Законима ове земље. Ustavna pitanja kao sto je sekularnost nekog akta ne zavise od vecine ili manjine... Острашћени су само твоји и слични атеистички коментари. Верска настава и свештеничка служба у Војсци (ово друго ускоро креће и у Србији) је тековина савремених европских дермократија - а све су оне секуларне демократије. Vise su tekovina nekih starih a ne modernih vremena (relikt proslosti)... i u tim ravijenim zemljama se ili ukidaju ili se odrzava status quo a i tamosnji ateisti napadaju te odluke... takodje, vecina tih drzava ima vojnike daleko od kuce kojima verski obredi ne bi bili omoguceni da nema svestenika u vojsci... sto naravno kod nas nije slucaj... svaki vojnik koji zeli da obavi bilo koji verski obred moze da izadje iz kasarne i proseta par kilometara do najblize crkve... evo ja bih kao ateista potpuno podrzao da svaka konfesija moze o trosku drzave da posalje svestenike da budu kraj nasih vojnika u inostranstvu (ako ih bude u inostranstvu)... ali uvoditi svestenike u kasarne u gradovima u kojima postoje crkve je smesno... nismo mogli da izdrzimo ni 20 godina bez vojnih komesara... samo je sad dosla "nova" ideologija... То што ви, поједини атеисти, имате мањински поглед на свет и што вас невероватно нервира што нисте већина, нити има изгледа да ћете икада бити, то је ваш проблем и ваша фрустрација. Уколико данас постоје хомофоби и уколико је то болест, онда очигледно постоје и верофоби, што је такође болест. Uopste me ne nervira sto nisam deo vecine (u ovom pitanju)... takodje, u pitanjima u kojima jesam deo vecine uvazavam prava i interese manjine jer ne mislim da je nametanje stavova dobar nacin za zajednistvo, a pogotovo ne stav: mi smo vecina, bas nas briga i svaka vas primedba je proizvod frustracije... Sta je to "manjinski pogled na svet"? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Уз сво дужно и најискреније поштовање према теби као саговорнику, али и ово што си написао је потврда лицемерја "Атеиста Србије". Јер, са једне стране имамо културно нашминкана званична саопштења, прогласе да атеисти не мрзе вернике, тандара мандар а са друге НАЈВЕЋИ ДЕО истих тих људи КОЈИ ПРИПАДАЈУ наведеним удружењу, пишу сасвим нешто друго на јавном простору. То је или шизофренија или лицемерје, драги пријатељу. Ја бих рекао да је ово друго у питању - ЛИЦЕМЕРЈЕ. Nije licemerje. Kao sto ti je poznato ateisti imaju prilicno raznolike stavove. Ako bismo trazili jednoumlje, mogli bismo odmah da ugasimo udruzenje. Kao i svako udruzenje imamo statut i u njemu lepo pise za sta se udruzenje zalaze i koji su mu ciljevi. To je zajednicka platforma. Ko izadje izvan toga moze da bude izbacen ali ne moze niko nikom da ogranicava slobodu govora. Svako saopstenje i akcija je plod kompromisa izmedju ljudi sa razlicitim ("meksim" ili "tvrdjim") stavovima i ono ti je najmerodavniji odraz udruzenja. I to nije licemerje vec potpuna iskrenost... bas zato sto za razliku od partija mi ne pokusavamo da budemo popularni, nema stavljanja ljudi pod uzde... nismo mi ti koji sminkamo zvanicna saopstenja, vec politicari i funkcioneri populistickih organizacija sminkaju svoje privatne stavove... Naravno da ce tebi upadati u oci najvise oni koji te najvise i nerviraju. Bez obzira na to sto procitas, veruj mi da nisam sreo ateistu koji mrzi vernike... neki imaju manje ili vise postovanja prema stavovima i verovanjima vernika, ali mi svi imamo i prijatelje i clanove porodice koji su vernici i naravno da ne mrzimo vernike... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 1. Постоји одлука Усдтавног суда да увођење верске наставе не крши Устав Србије (има на нету, прогуглај) Da, postoji... i evo bez ulazenja u ispravnost te odluke (jer oko toga se svakako necemo sloziti)... obrazlozenje (tj. nedostatak valjanog obrazlozenja) te odluke je sramota za najvisi sud ove zemlje. 2. Предмет се у свакодневном жаргону назива веронаука. Званично то је: верска настава Ovaj podzakonski akt te demantuje tj. ispravlja... i u okviru verske nastave razlikuje: Православни катихизис (веронаука) Исламска вјеронаука (Ilmuddin) Католички вјеронаук Евангеличко-лутерански вјеронаук Словачке евангеличке цркве а. в. Верско васпитање Реформатске хришћанске цркве Хришћанска етика Евангеличке хришћанске цркве а. в. Веронаука - Јудаизам Mada ne znam ni zasto je bitno kako se zove... ali kad smo vec kod tog akta, jesi li primetio da se samo pravoslavni katihizis bavi temom ateizma? 4. Државне школе су и наше школе. Државу чинимо и ми верници. Без нас, живих људи, не би било ни државе. Ако држава може да финансира једну мањину као што је Квирија, онда може да финансира и унапређење слободе већина (забога, па већина учествује највише у пуњењу буџета исте те државе). И ово је опет у складу са Уставом и Законима ове земље. Ustavna pitanja kao sto je sekularnost nekog akta ne zavise od vecine ili manjine... Острашћени су само твоји и слични атеистички коментари. Верска настава и свештеничка служба у Војсци (ово друго ускоро креће и у Србији) је тековина савремених европских дермократија - а све су оне секуларне демократије. Vise su tekovina nekih starih a ne modernih vremena (relikt proslosti)... i u tim ravijenim zemljama se ili ukidaju ili se odrzava status quo a i tamosnji ateisti napadaju te odluke... takodje, vecina tih drzava ima vojnike daleko od kuce kojima verski obredi ne bi bili omoguceni da nema svestenika u vojsci... sto naravno kod nas nije slucaj... svaki vojnik koji zeli da obavi bilo koji verski obred moze da izadje iz kasarne i proseta par kilometara do najblize crkve... evo ja bih ja ateista potpuno podrzao da svaka konfesija moze o trosku drzave da posalje svestenike da budu kraj nasih vojnika u inostranstvu (ako ih bude u inostranstvu)... ali uvoditi svestenike u kasarne u gradovima u kojima postoje crkve je smesno... nismo mogli da izdrzimo ni 20 godina bez vojnih komesara... samo je sad dosla "nova" ideologija... То што ви, поједини атеисти, имате мањински поглед на свет и што вас невероватно нервира што нисте већина, нити има изгледа да ћете икада бити, то је ваш проблем и ваша фрустрација. Уколико данас постоје хомофоби и уколико је то болест, онда очигледно постоје и верофоби, што је такође болест. Uopste me ne nervira sto nisam vecina (u ovom pitanju)... takodje, u pitanjima u kojima jesam vecina uvazavam prava i interese manjine jer ne mislim da je nametanje stavova dobar nacin za zajednistvo, a pogotov ne stav: mi smo vecina, bas nas briga i svaka vas primedba je proizvod frustracije... Sta je to "manjinski pogled na svet"? Без обзира шта каже подзаконски акт, закон јасно дефинише предмет као Верска настава. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Da, postoji... i evo bez ulazenja u ispravnost te odluke (jer oko toga se svakako necemo sloziti)... obrazlozenje (tj. nedostatak valjanog obrazlozenja) te odluke je sramota za najvisi sud ove zemlje. Ја кажем да није и да је Суд професионално одрадио свој посао. На крају, ако не слушамо званичне ставове у овој држави, о чему ми онда уопште говоримо? Биће валидна пресуда онда када буде по вашем мераку, јел? Ovaj podzakonski akt te demantuje tj. ispravlja... i u okviru verske nastave razlikuje:Православни катихизис (веронаука) Исламска вјеронаука (Ilmuddin) Католички вјеронаук Евангеличко-лутерански вјеронаук Словачке евангеличке цркве а. в. Верско васпитање Реформатске хришћанске цркве Хришћанска етика Евангеличке хришћанске цркве а. в. Веронаука - Јудаизам Mada ne znam ni zasto je bitno kako se zove... ali kad smo vec kod tog akta, jesi li primetio da se samo pravoslavni katihizis bavi temom ateizma? Предмет се зове како у Правилнику и стоји: "Правилник о наставном плану и програму предмета верска настава за средње школе". Када дођем на час у дневник уписујем: верска настава. Е сад, то уписују сви, тај назив предмета, а конкретне верске заједнице предају свака свој катехизис или како се поучавање у вери већ код кога зове. Не знам план и програм осталих верских заједница. А што је проблем бавити се атеизмом? Један пасус у уџбенику? Јел то грех? Прекршај? Ustavna pitanja kao sto je sekularnost nekog akta ne zavise od vecine ili manjine... Да, али ни ваш појам секуларности не мора да буде исправан. По мом мишљењу, сигурно није исправан, јер то што ви покушавате да потурите под термином секуларност пре личи на неку већ виђену комунистичку диктатуру, него на секуларност савремених европских и светских демократија. Понављам: верска настава и верска служба у Војсци није само традиција неких прошлих времена, то је ЦИВИЛИЗАЦИЈСКА ТЕКОВИНА ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ, ка којима тежимо. Од већине зависи како ће бити уређена држава у којој живимо - не заборави. Vise su tekovina nekih starih a ne modernih vremena (relikt proslosti)... i u tim ravijenim zemljama se ili ukidaju ili se odrzava status quo a i tamosnji ateisti napadaju te odluke... takodje, vecina tih drzava ima vojnike daleko od kuce kojima verski obredi ne bi bili omoguceni da nema svestenika u vojsci... sto naravno kod nas nije slucaj... svaki vojnik koji zeli da obavi bilo koji verski obred moze da izadje iz kasarne i proseta par kilometara do najblize crkve... evo ja bih ja ateista potpuno podrzao da svaka konfesija moze o trosku drzave da posalje svestenike da budu kraj nasih vojnika u inostranstvu (ako ih bude u inostranstvu)... ali uvoditi svestenike u kasarne u gradovima u kojima postoje crkve je smesno... nismo mogli da izdrzimo ni 20 godina bez vojnih komesara... samo je sad dosla "nova" ideologija... Већ сам одговорио, али да поновим. Нетачно. НАТО земље имају свештеничку службу у саставу своји оружаних снага, не само када су на терену, већ и формацијски, у матичним јединицама. Управо су њихова искуства узимана од стране нашег МО, када је прављена Уредба о свештеничкој служби у ВС. Скоро сам разговарао са једним француским свештеником - потврдио ми је све ово. Uopste me ne nervira sto nisam vecina (u ovom pitanju)... takodje, u pitanjima u kojima jesam vecina uvazavam prava i interese manjine jer ne mislim da je nametanje stavova dobar nacin za zajednistvo, a pogotov ne stav: mi smo vecina, bas nas briga i svaka vas primedba je proizvod frustracije...Sta je to "manjinski pogled na svet"? ОК, само ми сада покажи која су то твоја конкретна права угрожена због верске наставе и свештеника у војсци? Зашто би ти због тога имао фрустрације, осим ако не мрзиш верујуће људе (верофобија)? То је поглед на свет који заступа мањинска популација, поглед који већина одбацује, не прихвата. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Уз сво дужно и најискреније поштовање према теби као саговорнику, али и ово што си написао је потврда лицемерја "Атеиста Србије". Јер, са једне стране имамо културно нашминкана званична саопштења, прогласе да атеисти не мрзе вернике, тандара мандар а са друге НАЈВЕЋИ ДЕО истих тих људи КОЈИ ПРИПАДАЈУ наведеним удружењу, пишу сасвим нешто друго на јавном простору. То је или шизофренија или лицемерје, драги пријатељу. Ја бих рекао да је ово друго у питању - ЛИЦЕМЕРЈЕ. Nije licemerje. Kao sto ti je poznato ateisti imaju prilicno raznolike stavove. Ako bismo trazili jednoumlje, mogli bismo odmah da ugasimo udruzenje. Kao i svako udruzenje imamo statut i u njemu lepo pise za sta se udruzenje zalaze i koji su mu ciljevi. To je zajednicka platforma. Ko izadje izvan toga moze da bude izbacen ali ne moze niko nikom da ogranicava slobodu govora. Svako saopstenje i akcija je plod kompromisa izmedju ljudi sa razlicitim ("meksim" ili "tvrdjim") stavovima i ono ti je najmerodavniji odraz udruzenja. I to nije licemerje vec potpuna iskrenost... bas zato sto za razliku od partija mi ne pokusavamo da budemo popularni, nema stavljanja ljudi pod uzde... nismo mi ti koji sminkamo zvanicna saopstenja, vec politicari i funkcioneri populistickih organizacija sminkaju svoje privatne stavove... Naravno da ce tebi upadati u oci najvise oni koji te najvise i nerviraju. Bez obzira na to sto procitas, veruj mi da nisam sreo ateistu koji mrzi vernike... neki imaju manje ili vise postovanja prema stavovima i verovanjima vernika, ali mi svi imamo i prijatelje i clanove porodice koji su vernici i naravno da ne mrzimo vernike... Званична саоштења неке организације не могу да буду дијаметрално супротна од ставова већине појединаца који су њени чланови. У противном, ти појединци не припадају тој организацији. Ваши појединачни ставови на јавном простору, у већини случајева, су дијаметрално супротни од онога штп као удружење званично пишете и саопштавате. Ову чињеницу не треба да превиђате веђ да се озбиљно њоме позабавите, ако мислите да у друштву будете озбиљно прихватани и вредновани. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Ја кажем да није и да је Суд професионално одрадио свој посао. На крају, ако не слушамо званичне ставове у овој држави, о чему ми онда уопште говоримо? Биће валидна пресуда онда када буде по вашем мераку, јел? Dobro, ako si je procitao i ako kazes da je sud profesionalno odradio posao, nema potrebe dalje da pricamo... ko zeli moze da nadje i da procita... Nisam rekao da nije validna presuda... naravno da je validna. Предмет се зове како у Правилнику и стоји: "Правилник о наставном плану и програму предмета верска настава за средње школе". Када дођем на час у дневник уписујем: верска настава. Е сад, то уписују сви, тај назив предмета, а конкретне верске заједнице предају свака свој катехизис или како се поучавање у вери већ код кога зове. Da, znam kako se zove predmet, upravo sam postavio link... ali nije veronauka naziv iz "svakodnevnog zargona" vec je i zvanican naziv pravoslavne verzije verske nastave... a i nekih drugih konfesija... Не знам план и програм осталих верских заједница. А што је проблем бавити се атеизмом? Један пасус у уџбенику? Јел то грех? Прекршај? Nije ni greh ni prekrsaj... samo bi covek ocekivao da se onda bar deca ne uce pogresno o tome sta su ateisti i kakve stavove imaju. Да, али ни ваш појам секуларности не мора да буде исправан. По мом мишљењу, сигурно није исправан, јер то што ви покушавате да потурите под термином секуларност пре личи на неку већ виђену комунистичку диктатуру, него на секуларност савремених европских и светских демократија. Savremene evropske i svetske demokratije imaju razlicita resenja. Negde je religija potpuno zabranjena u javnim skolama a negde nije. Neke drzave imaju svestenike u vojsci a druge nemaju. Neke imaju Boga na novcu a drugima je to nezamislivo... negde drzava finansira verske zajednice iz budzeta a negde ne sme to da radi... ne postoji nikakav opste-prihvacen model sekularne drzave, a biranje iz svake samo onog sto ti odgovara nije bas narocit argument. Понављам: верска настава и верска служба у Војсци није само традиција неких прошлих времена, то је ЦИВИЛИЗАЦИЈСКА ТЕКОВИНА ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ, ка којима тежимо. Te drzave teze sekularizaciji... ni jedna ne uvodi veru u drzavne institucije, vec je proces obrnut... Од већине зависи како ће бити уређена држава у којој живимо - не заборави. Naravno... kao sto i od odluka vecine zavisi koliko ce ta drzava biti slozna i funkcionalna... Већ сам одговорио, али да поновим. Нетачно. НАТО земље имају свештеничку службу у саставу своји оружаних снага, не само када су на терену, већ и формацијски, у матичним јединицама. Управо су њихова искуства узимана од стране нашег МО, када је прављена Уредба о свештеничкој служби у ВС.Скоро сам разговарао са једним француским свештеником - потврдио ми је све ово. Sta je netacno? Znam da te drzave imaju svestenicku sluzbu u maticnim jedinicama (kao sto rekoh: relikt proslosti)... ali se u tamosnjim raspravama, kad se potegne ovo pitanje redovno kao argument postavi to da imaju vojne jedinice daleko od kuce. Ja sam ponudio licno misljenje sta bi po meni bilo u redu i sta bi zaista bilo u skladu sa idejom da drzava omoguci vojnicima praktikovanje religije. ОК, само ми сада покажи која су то твоја конкретна права угрожена због верске наставе и свештеника у војсци? Зашто би ти због тога имао фрустрације, осим ако не мрзиш верујуће људе (верофобија)? Ugrozeno je ustavno nacelo sekularnosti drzave, koje nije licno pravo. Nemam frustracije (prejaka rec), ali smatram da nije pametno da mesamo religiju i drzavu... da se u istoriji to uvek pokazivalo kao pogresno... smatram da drzava treba da bude najmanji zajednicki imenitelj - ni za Boga, ni protiv Boga, vec neutralna u odnosu na religiju, jer jedino tako zaista predstavlja sve njene gradjane i donosi zajednistvo a ne podele. Koja bi tvoja konkretna prava bila ugrozena ako bi se veronauka organizovala van javnih skola? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Званична саоштења неке организације не могу да буду дијаметрално супротна од ставова већине појединаца који су њени чланови. У противном, ти појединци не припадају тој организацији. Ваши појединачни ставови на јавном простору, у већини случајева, су дијаметрално супротни од онога штп као удружење званично пишете и саопштавате. Ову чињеницу не треба да превиђате веђ да се озбиљно њоме позабавите, ако мислите да у друштву будете озбиљно прихватани и вредновани. 1. Nisam video te dijametralno suprotne stavove. Na koje konkretno stavove mislis? 2. Ne znam zasto uopste pomisljas da bolje od mene i bolje od samog Udruzenja znas sta VECINA clanova misli? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Nije ni greh ni prekrsaj... samo bi covek ocekivao da se onda bar deca ne uce pogresno o tome sta su ateisti i kakve stavove imaju. Пријатељу, појаснио сам како православни уче о атеизму. Не знам шта је ту нетачно. Биће ускоро предавање на нету, уживо на ту тему, па се прикључи. (Види са оцеим Иваном како то иде, технички). Мислим да сте дигли прашину ниокочега, када је атеизам у питању. 1. Nisam video te dijametralno suprotne stavove. Na koje konkretno stavove mislis?2. Ne znam zasto uopste pomisljas da bolje od mene i bolje od samog Udruzenja znas sta VECINA clanova misli? Читај коментаре на вашј фејс групи, форуму, гледај фотографије и монтаже који се постављају, читај коментаре испод њих и видећеш да ту има свега само има најмање културног говора. Не знам, али говорим оно што сам својим очима видео. Доклегод је онаквих бљувотина немате морално право да било кога оптужујете за увреду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Ugrozeno je ustavno nacelo sekularnosti drzave, koje nije licno pravo. Nemam frustracije (prejaka rec), ali smatram da nije pametno da mesamo religiju i drzavu... da se u istoriji to uvek pokazivalo kao pogresno... smatram da drzava treba da bude najmanji zajednicki imenitelj - ni za Boga, ni protiv Boga, vec neutralna u odnosu na religiju, jer jedino tako zaista predstavlja sve njene gradjane i donosi zajednistvo a ne podele.Koja bi tvoja konkretna prava bila ugrozena ako bi se veronauka organizovala van javnih skola? Секуларност није угрожена ако веронауку похађају они који то желе и ако војници који желе одлазе на молитву. Одвојеност државе од цркве не значи небригу државе за унапређење верских слобода својих грађана (које нису у сукобу са Законом, наравно да неће помагати сатанисте који пропагирају људске жртве). Секуларност би била угрожена, када би Влада бирала Патријарха, а Синод бирао Председника. Када би Сабор доносио цивилне законе, а Скупштина се мешала у канонско право Цркве. Унапређење верских слобода није нарушавање принципа секуларности. А где да буде организована? И зашто не у школи, за оне који то желе? Кога то може да угрожава? Затворим врата и предајем и причам са ученицима који желе да ме слушају, а успут немају никакве обавезе, осим да буду пристојни на часу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Пријатељу, појаснио сам како православни уче о атеизму. Не знам шта је ту нетачно. Биће ускоро предавање на нету, уживо на ту тему, па се прикључи. (Види са оцеим Иваном како то иде, технички). Мислим да сте дигли прашину ниокочега, када је атеизам у питању. Mislim da sam i ja pojasnio zasto je to potpuno iskrivljenje stavova ateista... a i ubedjen sam da si i ti svestan do 99% klinaca tu lekciju nece shvatiti tako kao sto je ti predstavljas... i opet, ugao iz kojeg se posmatra je irelevantan... kao sto u udzbeniku ne bi mogla da se recenica "Vernici su ljudi koji veruju da postoje stvari koje nepostoje" pravda time jer je izrecena iz ugla ateizma, tako ni vladikine recenice ne pravda to sto su (ako su) izrecene iz ugla "licnosne ontologije"... sta je sledece? hoce li u katihizisu da pise da Muslimani nece da prihvate istinu o Isusu kao sinu Bozijem jer ne zele da prihvate istinu? hoce li u Illmudinu da pise da hriscani ne priznaju istinu o Muhamedu jer ne zele da prihvate istinu? Читај коментаре на вашј фејс групи, форуму, гледај фотографије и монтаже који се постављају, читај коментаре испод њих и видећеш да ту има свега само има најмање културног говора. Ima svega... i kulturnog i nekulturnog govora... ali opet ponavljam, jedno je ismejavanje ili nepostovanje a sasvim drugo mrznja ili nekakvo pozivanje na nasilje i slicno (sto naravno nije dozvoljeno)... a iskreno receno, FB grupu slabo pratim... Не знам, али говорим оно што сам својим очима видео. Доклегод је онаквих бљувотина немате морално право да било кога оптужујете за увреду. Pa potpuno je irelevantno da li mi optuzujemo... jer ta lekcija nije uvredljiva prema udruzenju AS vec prema svim ateistima... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Мислим да би корисније било да сте се обратили самом аутору књиге. Барем бисте добили квалитетан одговор. Овако, сумњам да ћете проћи као са Министарством одбране - без печата и потписа. И даље мислим да сте се без разлога увредили и да је по среди неспоразум, неразумевање написаног. Но добро, довољно смо рекли на ту тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 Секуларност није угрожена ако веронауку похађају они који то желе и ако војници који желе одлазе на молитву. Одвојеност државе од цркве не значи небригу државе за унапређење верских слобода својих грађана (које нису у сукобу са Законом, наравно да неће помагати сатанисте који пропагирају људске жртве). Секуларност би била угрожена, када би Влада бирала Патријарха, а Синод бирао Председника. Када би Сабор доносио цивилне законе, а Скупштина се мешала у канонско право Цркве. Унапређење верских слобода није нарушавање принципа секуларности. Ok... postoje razlicita tumacenja pojma sekularnosti ali ovo sto ti navodis je 'nezavisnost' a ne 'odvojenost' crkve i drzave. Drzava moze brinuti o verskim slobodama i tako sto ce omoguciti crkvama da unapredjuju ove slobode a ne tako sto ce aktivno ucestvovati u tome. Ne vidim zasto je donosenje verski motivisanog zakona gore ili manje sekularno ako ga donese Sabor nego ako ga donese Skupstina? А где да буде организована? И зашто не у школи, за оне који то желе? Кога то може да угрожава? Затворим врата и предајем и причам са ученицима који желе да ме слушају, а успут немају никакве обавезе, осим да буду пристојни на часу. U crkvama, kao sto je i organizovana u mnogim drzavama. Malo si izbegao da odgovoris na pitanje, zar ne? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 @Avocado Sad me je Aleksandar podsetio kad je spomenuo slike.Pregledajuci malo vas sajt,naisao sam na sledecu sliku. Mislim da ovakav text nije korektan,jer ispada da su svi vernici debili bez grama mozga. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 18, 2011 Пријави Подели Написано Август 18, 2011 @Avocado Sad me je Aleksandar podsetio kad je spomenuo slike.Pregledajuci malo vas sajt,naisao sam na sledecu sliku. Mislim da ovakav text nije korektan,jer ispada da su svi vernici debili bez grama mozga. Slazem se... i ja mislim da nije korektan a nije ni istinit... opet, tu su licni stavovi raznih clanova ili citati koje su oni sami izabrali... ali, kako da ti objasnim... ne mogu ja (ili bilo ko) nekom da zabranim da sve vernike smatra ljudima bez inteligencije... to je njegova negativna predrasuda... njegova sramota... mogu samo da te uverim da udruzenje nece zvanicno nikada imati takav stav... ili ja necu biti clan tog udruzenja... prosto, nase udruzenje se ne bavi time da li su vernici pametni ili glupi... bavimo se nekim drugim stvarima... a sta ko misli je njegova stvar... ali da, naravno, ima nas raznih, pa i takvih... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука