Jump to content

Zvezda uplaćuje 930.000 dinara za izgradnju Bogoslovije u Prizrenu

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić i generalni sekretar crveno-belih Đorđe Stefanović primili su u utorak na Marakani episkopa Raško-prizrenske eparhije Teodosija.

167364_lukic-teodosije_f.jpg?ver=1313493272

Tom prilikom je dogovoreno da "Crvena zvezda uplati 930.000 dinara, odnosno oko 9.100 evra za izgradnju Bogoslovije u Prizrenu, a po odluci Episkopa", saopštili su crveno-beli.

Блиц

Подели на овим сајтовима

• Гости

Јесте да нисам Звездаш али свака част за подршку. Да се и други угледају како треба да се чини. И све похвале за Владику Теодосија који се као лав бори за своју Епархију.

Подели на овим сајтовима

Јесте да нисам Звездаш али свака част за подршку. Да се и други угледају како треба да се чини. И све похвале за Владику Теодосија који се као лав бори за своју Епархију.

sto jes`, jes`...

Подели на овим сајтовима

Колико год да волим Цркву и теологију, колико год да сам спреман да из свог џепа дам последњи динар за ову и сваку другу теолошку школу, и колико год да уважавам одлуку Епископа у својој епархији, не могу да се уздржим, а да не кажем да ми се ова одлука не свиђа. Аман, шта ће богословија у Призрену?  :krstix: Зар треба судбине и духовни развој деце богослова, будућих пастира овог нашег напаћеног народа, да буду оковане и изграђене психологијом гета у Призрену? Па нису та деца духовно зрела као Владика Теодосије и његови монаси!! Зар треба обнављати једну богословију и трпати ту јадну децу у њу само зато што се један владика "бори за своју епархију" и зато што му у имиџ иду Маракана и остале владичанске инсигније? Или зато што држави сада треба тако нешто, да се покаже како је Србија духовно присутна на Косову? Који услови за развој будућих пастира и опстанак професора тамо уопште могу постојати, када знамо да је Богословија ионако деценијама, да не кажем вековима, једва преживљавала? Ко год лајкује ову вест или није доживео Призрен, или нема дете, будућег богослова, које ће сутра послати у Призрен.. Дајте да се ослободимо неких митова и помогнемо нашој деци да имају здрав ментални и духовни развој, који не мора бити условљен традицијом једне школе, ма каква она била, нити само светошћу те крвљу натопљене земље. Косово јесте срце Србије, али тешко рањено, и док млада крв не ојача, немојмо је слати тамо. Нека наши будући пастири буду радосни у тим рањивим годинама, а не заплашени шиптарским осветама и прогонима, оптерећени политиком коју ће тек касније разумети. Аман, људи где живимо...  :bla:

Подели на овим сајтовима

:krstix: :bla: :bla:

Слажем се са Мануилом...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

...Или зато што држави сада треба тако нешто, да се покаже како је Србија духовно присутна на Косову? . . . . . . . . . . . . . . . .

Косово јесте срце Србије, али тешко рањено, и док млада крв не ојача, немојмо је слати тамо. 

Права ствар, на правом месту, од правих људи за које сигурно знам да би се борили за свето Косово и Метохију. Ако свет види да смо духовно отишли од КиМ након што смо физички отишли, заиста неће бити потребно ништа више.

Ко ће да вида ране рањеном Косову и Метохији? Чувајмо младе да ојачају, слажем се. А ми, где смо и шта радимо?

Подели на овим сајтовима

...Или зато што држави сада треба тако нешто, да се покаже како је Србија духовно присутна на Косову? . . . . . . . . . . . . . . . .

Косово јесте срце Србије, али тешко рањено, и док млада крв не ојача, немојмо је слати тамо. 

Права ствар, на правом месту, од правих људи за које сигурно знам да би се борили за свето Косово и Метохију. Ако свет види да смо духовно отишли од КиМ након што смо физички отишли, заиста неће бити потребно ништа више.

Ко ће да вида ране рањеном Косову и Метохији? Чувајмо младе да ојачају, слажем се. А ми, где смо и шта радимо?

Није ми баш најјаснија Ваша примедба, али негде наслућујем шта желите да кажете. Овде уопште није тема стварног, реалног духовног присуства на Косову, већ некаквог другачијег. Нисам за то да гурнемо децу у Призрен да бисмо добили на присуству, које је донекле могуће на друге начине, манастире или живот одраслих, храбрих људи који то желе (а које нико на то не може и не сме натерати!), док ми седимо у својим фотељама, "звездаши" перу своје трансфере, вијоре се шупље заставе и певају фалш химне (част и слава изузецима!). Чувајмо ту децу, од њих нам зависи будућност! Они су одласком у богословију одвојени рано од својих породица, принуђени су на подвижнички живот у потпуно незрелом добу, немају ни другарица у одељењу, тако важних за здрав ментални и духовни развој једног дечака од 14 година, и сад још треба да живе у гету где је опасно и улицом проћи. Будимо ми, одрасли, тамо присутни, а децу чувајмо и помозимо колико год можемо. Кад порасту, нека иду тамо ако хоће, то им нико не брани.

Подели на овим сајтовима

Није ми баш најјаснија Ваша примедба, али негде наслућујем шта желите да кажете. Овде уопште није тема стварног, реалног духовног присуства на Косову, већ некаквог другачијег. Нисам за то да гурнемо децу у Призрен да бисмо добили на присуству, које је донекле могуће на друге начине, манастире или живот одраслих, храбрих људи који то желе (а које нико на то не може и не сме натерати!), док ми седимо у својим фотељама, "звездаши" перу своје трансфере, вијоре се шупље заставе и певају фалш химне (част и слава изузецима!). Чувајмо ту децу, од њих нам зависи будућност! Они су одласком у богословију одвојени рано од својих породица, принуђени су на подвижнички живот у потпуно незрелом добу, немају ни другарица у одељењу, тако важних за здрав ментални и духовни развој једног дечака од 14 година, и сад још треба да живе у гету где је опасно и улицом проћи. Будимо ми, одрасли, тамо присутни, а децу чувајмо и помозимо колико год можемо. Кад порасту, нека иду тамо ако хоће, то им нико не брани.

bangin :cheesy: 7896634

Подели на овим сајтовима

Будимо ми, одрасли, тамо присутни, а децу чувајмо и помозимо колико год можемо. Кад порасту, нека иду тамо ако хоће, то им нико не брани.

Ипак сте ме разумели! facenew22222222

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...