Немања Бањалука Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 вама је ваљда јасно да смо ми Крајишници дебело загуљен народ да не кажем поган и пргав, знате да нам је Бањалучка богомчувана епархија једна од највећих и најачих гдје се служи како би артермити рекли "прађедовски".... Ево брате Немања ја од када сам на поукама поново пијем колу и не плашим се масона :) знам да ниси ништа лоше мислио, разговарај, не једи се све се може кад се Срби сложе Нема шта, само ти настави да будеш просвећиван еУроатлантским интеграцијама и сличним идејама. А ја уопште не подржавам владику Јефрема, шта више, мислим да он уопште није неки добар епископ. У свом првом тексту данас сам написао да се подједнако супротстављам и новотарској и старотарској "опцији", али то, очито, никога не занима, мени се овде импутира да сам загуљен, је ли... Неко је овде написао на овој теми да је Бањалучка епархија једна новотарска темпирана бомба и ја се прилично са тим слажем. Након старотарског владике Јефрема и старотарских свештеника из његовог непосредног окружења, пријети нам да сутра завлада један потпуно другачији дух, ништа православнији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Opet podele auuuuuuu brateeee mili.... Aj sad Nemanja ti lepo nama reci šta je za tebe *starotarstvo* a šta *novotarstvo*, ali sa napomenom na ovo *za tebe*. Prosto ne mogu da verujem da se konstantno vrtimo u krug sa ovim podelama, i da budem iskrena, muka ali MUKA mi je od ovoga. Svako malo se delimo, mnogo smo bre pogani, mnogo... malina :) and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Милане, немам намјеру да се расправљам са тобом, на све сам ти ово већ одговорио. Видим да мислиш да си нешто виши пред Богом од мене, а видим и да мислиш да су ти животни видици шири него моји. Ето, ја сматрам да су моји видици далеко шири него твоји, а ко је ближи Богу, Он ће да суди. .... Ма ипак да ти одговорим, с Божијом помоћи да се не одбије од тебе к'о тениска лоптица. Не ради се ту о испуњавању или не испуњавању заповијести, него се ради о уподобљавању Богу. Покајани разбојник је доживио потпуно смирење, потпуно покајање и потпуно је себе предао Господу. И након тога је умро. И сваки човјек који умре у таквом стању - спасиће се. Али, овај твој репер је жив још увијек а Господ је рекао: "Мене љуби онај који испуњава заповијести Моје"!!!!!!! Ево да ја тебе питам, и покушаћу да никакву увреду не убацим, подносећи не ћутање него изношење софизама другога - да ли ти видиш икакву разлику између човјека који се покајао и одмах послије тога умро, и човјека који не покушава да твори вољу Господњу јер "Jesus loves me"? Иначе, нисам говорио о Африци, него о црнцима и протестантима у Америци, а нисам хтио да употријебим израз црнци, да ме фарисеји не дохвате као "расисту" који се не држи политичке коректности. Жао ми је што не знам гдје сам прочитао поруку која гласи отприлике овако: "Не очајавај, јер се можеш спасити и пред смрт. Али се ни не уздај превише, јер само се један (до сада) тако спасао." Ако ти ни ово није довољно, молим те и преклињем да ме поштедиш даље расправе са тобом јер смо толико на различитим таласним дужинама да ти морам рећи, искрено, гледајући те у виртуелне Интернет очи - идеш ми на нерве са својим начином расправљања. колико видиш, није ни чудо какви су ти закључци елем, ја све исто могу, јер сам тако у могућности јелте, да ти сведем свет на црно белу призму и да ти направим какав хоћеш хипотетички пример који ће ме, еквивалентно теби јел, оправдати за све што пишем - ал нећу. према томе, остаћу на томе да ти кажем да опуштено занемарујеш да човек Jesus loves me може да буде 100 пута већи светитељ него свети Рах, први светитељ и покајани разбојник јер му се још увек не зна краја ... а нисмо једном упозорени да не судимо људима на основу оног што видимо и колико смо (не)способни да проникнемо већ да се не изненађујемо кад будемо кога видели како се Небо специјално за таквог отвара. има једна поучна причица о пијаном монаху, скратићу је мало ради суштине: пио тај монах 50 чашица ракије дневно и схвати он себе да је роб и потражи помоћ код свог духовника, где му тај каже да смањи сваке године за једну и биће то добро прошло је 20 година до његове смрти и заиста је спустио на 30 чашица, истрпевши све увреде и понижавања од других који су мислили да су Бог-зна-како морални и чине све што треба ... углавном, упокоји се пијани монах и Бог отвори Небо и духовне очи свој братији у манастиру да виде праведника где право у Рај иде, у најлепшим одеждама ... није њима јасно било и сви у срцима се побунише против божје одлуке ал сиђе анђео да их поучи и рече им: ви сте га цео живот осуђивали, а он је дао већи труд него сви ви заједно. поента је да многе ствари не видимо а да себи дозвољавамо да будемо површни и убеђени у своје мишљење, упадајући стално у замку да поверујемо себи у сваку мисао за коју смо способни а не видимо колико смо заиста неспособни ... као окречени гробови. nishizawa, Анастасија, Александрида and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 @moderatori Neopravdano prebacujete Tanji Mironosica and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Жао ми је што не знам гдје сам прочитао поруку која гласи отприлике овако: "Не очајавај, јер се можеш спасити и пред смрт. Али се ни не уздај превише, јер само се један (до сада) тако спасао." A ti si siguran da se samo jedan tako spasao? Neverovatno je koliko ljudi u stvari poseduje verometar. Милан Меденица :), Александрида and nishizawa је реаговао/ла на ово 3 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Ово звучи као питање фарисеја који се претвара да нешто не зна, а све у жељи да од онога кога пита добије одговор који ће искористити против њега. А ако стварно не знаш, у шта изричито сумњам, распитај се мало. šta da ti kažem... nema loše namere Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Нема шта, само ти настави да будеш просвећиван еУроатлантским интеграцијама и сличним идејама. А ја уопште не подржавам владику Јефрема, шта више, мислим да он уопште није неки добар епископ. У свом првом тексту данас сам написао да се подједнако супротстављам и новотарској и старотарској "опцији", али то, очито, никога не занима, мени се овде импутира да сам загуљен, је ли... Неко је овде написао на овој теми да је Бањалучка епархија једна новотарска темпирана бомба и ја се прилично са тим слажем. Након старотарског владике Јефрема и старотарских свештеника из његовог непосредног окружења, пријети нам да сутра завлада један потпуно другачији дух, ништа православнији. Ти то онако из прве руке, баш би волио да видим те попове с којим а се дружиш и те надалеко познате бањалучке теологе. Да, импутирам ти оно што и јесте својствено за Крајишнике, али то не може да схвати неко ко не зна колико сати показује часовник на Тргу Крајине То "старотарство" и "новотарство" у бањалукој епархији се огледа у навлачењу завјесе, толико о томе, о дааа .. знам, сад ћеш да кажеш како сам слабо упућен итс... па ти ево одмах одговор "док су заједно у Чаши све је исто и све је на нивоу причица приучених "теолога", обавезно послијератних! Црква је жива, патријарх је у Београду, Владика на трону а расколници у Љуљацима и то је ... пс слободо ме дубокоумно покушај анализирати послужићу се твојом реченицом од малочас "...гледајући те у виртуелне Интернет очи - идеш ми на нерве са својим начином расправљања"... уздравље Александрида је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 @moderatori Neopravdano prebacujete Tanji Vrlo moguće. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Милане, немам намјеру да се расправљам са тобом, на све сам ти ово већ одговорио. Видим да мислиш да си нешто виши пред Богом од мене, а видим и да мислиш да су ти животни видици шири него моји. Ето, ја сматрам да су моји видици далеко шири него твоји, а ко је ближи Богу, Он ће да суди. .... Ма ипак да ти одговорим, с Божијом помоћи да се не одбије од тебе к'о тениска лоптица. Не ради се ту о испуњавању или не испуњавању заповијести, него се ради о уподобљавању Богу. Покајани разбојник је доживио потпуно смирење, потпуно покајање и потпуно је себе предао Господу. И након тога је умро. И сваки човјек који умре у таквом стању - спасиће се. Али, овај твој репер је жив још увијек а Господ је рекао: "Мене љуби онај који испуњава заповијести Моје"!!!!!!! Ево да ја тебе питам, и покушаћу да никакву увреду не убацим, подносећи не ћутање него изношење софизама другога - да ли ти видиш икакву разлику између човјека који се покајао и одмах послије тога умро, и човјека који не покушава да твори вољу Господњу јер "Jesus loves me"? Иначе, нисам говорио о Африци, него о црнцима и протестантима у Америци, а нисам хтио да употријебим израз црнци, да ме фарисеји не дохвате као "расисту" који се не држи политичке коректности. Жао ми је што не знам гдје сам прочитао поруку која гласи отприлике овако: "Не очајавај, јер се можеш спасити и пред смрт. Али се ни не уздај превише, јер само се један (до сада) тако спасао." Ако ти ни ово није довољно, молим те и преклињем да ме поштедиш даље расправе са тобом јер смо толико на различитим таласним дужинама да ти морам рећи, искрено, гледајући те у виртуелне Интернет очи - идеш ми на нерве са својим начином расправљања. Брате много си се сам себе закомпликовао причај вако ко ја просто и народски и пусти ти то како ће те ко разумети , свако ће те разумети пре свега на основу својих предрасуда јербо смо ми таки овдена. А друго после тога свако ће те разумети на основу твојих речи. Само полако немој одма у старту да компликујеш. Али имам једну примједбу на твој почетак, наиме ако ниси хтео да изазовеш модерацију и већину форумаша ниси требо рећи да је ово новотарски форум. Немам појма шта ти би да то речеш. Ај сад полако и без жестине почни да диваниш. Има овде и људи који нису ни новотарци ни старотарци или који су и једно и друго истовремено. Рецимо ја сам ти по питању причешћа новотарац, али по питању наплаћивања треба старотарац, ови бре новотарци благе везе немају како се ради посо ал пази сад да они остану на томе па у реду, кажу лепо нема треба цијену и вози , и онда народ их воле брате до неба и наравно никад им не да кинту( реч је дабоме о поповима) , међутим ови новотарски попови после се жале како народ није црквено освешћен како нема литургијску заједницу како нема осећај за цркву , па мисли сине попе што си ћуто , што ниси реко . Ал добро . Тако нису ти овде сви новотарци нису сви ни старотарци , него је више нако мешано. Mironosica, Владан and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немања Бањалука Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341080759' post='670186] колико видиш, није ни чудо какви су ти закључци елем, ја све исто могу, јер сам тако у могућности јелте, да ти сведем свет на црно белу призму и да ти направим какав хоћеш хипотетички пример који ће ме, еквивалентно теби јел, оправдати за све што пишем - ал нећу. према томе, остаћу на томе да ти кажем да опуштено занемарујеш да човек Jesus loves me може да буде 100 пута већи светитељ него свети Рах, први светитељ и покајани разбојник јер му се још увек не зна краја ... а нисмо једном упозорени да не судимо људима на основу оног што видимо и колико смо (не)способни да проникнемо већ да се не изненађујемо кад будемо кога видели како се Небо специјално за таквог отвара. има једна поучна причица о пијаном монаху, скратићу је мало ради суштине: пио тај монах 50 чашица ракије дневно и схвати он себе да је роб и потражи помоћ код свог духовника, где му тај каже да смањи сваке године за једну и биће то добро прошло је 20 година до његове смрти и заиста је спустио на 30 чашица, истрпевши све увреде и понижавања од других који су мислили да су Бог-зна-како морални и чине све што треба ... углавном, упокоји се пијани монах и Бог отвори Небо и духовне очи свој братији у манастиру да виде праведника где право у Рај иде, у најлепшим одеждама ... није њима јасно било и сви у срцима се побунише против божје одлуке ал сиђе анђео да их поучи и рече им: ви сте га цео живот осуђивали, а он је дао већи труд него сви ви заједно. поента је да многе ствари не видимо а да себи дозвољавамо да будемо површни и убеђени у своје мишљење, упадајући стално у замку да поверујемо себи у сваку мисао за коју смо способни а не видимо колико смо заиста неспособни ... као окречени гробови. Па ти си стварно ограничен. Гдје ти у том твом примјеру видиш нешто што подржава твоје ставове? Тај монах се трудио, а твој постер позива на то да се не треба уопште трудити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Ne, poster uopšte ne govori da se NE treba truditi.To je tvoj lični, prozvoljni doživljaj.Iliti " E, baš to želim da vidim". DYNABLASTER and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немања Бањалука Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Ти то онако из прве руке, баш би волио да видим те попове с којим а се дружиш и те надалеко познате бањалучке теологе. Да, импутирам ти оно што и јесте својствено за Крајишнике, али то не може да схвати неко ко не зна колико сати показује часовник на Тргу Крајине То "старотарство" и "новотарство" у бањалукој епархији се огледа у навлачењу завјесе, толико о томе, о дааа .. знам, сад ћеш да кажеш како сам слабо упућен итс... па ти ево одмах одговор "док су заједно у Чаши све је исто и све је на нивоу причица приучених "теолога", обавезно послијератних! Црква је жива, патријарх је у Београду, Владика на трону а расколници у Љуљацима и то је ... пс слободо ме дубокоумно покушај анализирати послужићу се твојом реченицом од малочас "...гледајући те у виртуелне Интернет очи - идеш ми на нерве са својим начином расправљања"... уздравље Немам намјеру да те анализирам јер не говориш јасно већ све нешто инсинуираш, као, "знаш о чему говорим" - е па немам појма о чему говориш. Одговарам на јасне поруке и ставове, а не на хаику поезију. А пошто те нервирам, нећу се наметати, као што се ни овом форуму не намећем и ускоро ћу (опет) отићи јер видим да нисам пожељан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немања Бањалука Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Ne, poster uopšte ne govori da se NE treba truditi.To je tvoj lični, prozvoljni doživljaj.Iliti " E, baš to želim da vidim". Ајд одштампај постер и покажи својим ближњима, и онима који су изван Цркве и онима који су у њој, па да видимо шта каже vox populi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Немам намјеру да те анализирам јер не говориш јасно већ све нешто инсинуираш, као, "знаш о чему говорим" - е па немам појма о чему говориш. Одговарам на јасне поруке и ставове, а не на хаику поезију. А пошто те нервирам, нећу се наметати, као што се ни овом форуму не намећем и ускоро ћу (опет) отићи јер видим да нисам пожељан. Мене си баш заинтригирао ... Владан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немања Бањалука Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Opet podele auuuuuuu brateeee mili.... Aj sad Nemanja ti lepo nama reci šta je za tebe *starotarstvo* a šta *novotarstvo*, ali sa napomenom na ovo *za tebe*. Prosto ne mogu da verujem da se konstantno vrtimo u krug sa ovim podelama, i da budem iskrena, muka ali MUKA mi je od ovoga. Svako malo se delimo, mnogo smo bre pogani, mnogo... Дуга прича, а примијети да сам овде сам на једној страни против многих вас који се не слажете са мном. Ако ме не попљујете до даске и ако стигнем, одговорићу ти сутра на ово. Владан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука