Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 па тако да људи који навикну на неку праксу ..када оду на ндруго место се осећају као прасе у техерану ..као девојка која је писла О.Ивану свака вам част у Цркви постоји само једна благословена пракса а то је пракса редовног причешћивања. JESSY је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341055219' post='669860] бањалучки епарх је један од оних који забрањује причешћивање ван постова, зар не? не... можеш да се причестиш....уз три дана поста.. ако си Хришћанин...свакако постиш среду и петак... и пости још један дан...неће круна са главе да спадне.. а посебно што су последице фронтовске борбе..коју имамо данас у цркви... катастрофлне за вернике.. па поштедиш и себе и друге масирања мозга.. како је правило у некој епархији тога се држи.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 хахаха... јесте..ја лупам.. а ви и "новотари" и "старообредници" једино у чему сте успели ..јесте да уништите заједницу.. да поделите вернике..и да се поредате на линију фронта по епархијама.. па тако да људи који навикну на неку праксу ..када оду на ндруго место се осећају као прасе у техерану ..као девојка која је писла О.Ивану свака вам част Поларизација је морала да се деси када су по вери, етосу и погледу на свет "новотари" православци, а "старообредници" тридентински римокатолици (без филиоквеа). Колико ја знам у питању је Православна Црква, тако да су ту једни у праву, а други нису... nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341055480' post='669865] у Цркви постоји само једна благословена пракса а то је пракса редовног причешћивања. ма..ја видим... по вама 80% епископа ради противно "благословеној" пракси..која до пре неких 5 година..није ни била "благословена" као данас.. сви сте неки са супер благословима.. ево група о м.Артемија прави од њега "гуруа" и дели супер благослове.. а група око редовних причешћивача (...да не набрајам активне епископе ..па да ме изопште и цркве на годину дана...)...има своје "гуруе"...па праве фрке и по другим епархијама.. рзлике мени нема.. две стране истог новчића..који је успео да подели вернике.. Немања Бањалука је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Поларизација је морала да се деси када су по вери, етосу и погледу на свет "новотари" православци, а "старообредници" тридентински римокатолици (без филиоквеа). Колико ја знам у питању је Православна Црква, тако да су ту једни у праву, а други нису... ма ја све си то лепо сложио у својој глави... само да има било какве везе са стварношћу... ти ћеш делиш ко је православац..а ко није.. ..немој да ме вучеш за језик..па да одем у небиће.. да испарим као вода на сунцу... свима нама БОГ суди... и римљанима...и нама православцима и "православцима" све више увиђам ..разлог поделе на Рим и Цариград.. ако је искључивост била као и данас.. апсолутно разумем поделу Хришћанства.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 не... можеш да се причестиш....уз три дана поста.. ако си Хришћанин...свакако постиш среду и петак... и пости још један дан...неће круна са главе да спадне.. а посебно што су последице фронтовске борбе..коју имамо данас у цркви... катастрофлне за вернике.. па поштедиш и себе и друге масирања мозга.. како је правило у некој епархији тога се држи.. види, ја имам благослов за редовно причешћивање, имам и свог исповедника. кад одем негде, зашто мене неко да доводи у ситуацију да ме исповеда и допошћује преко мог свештеника и причешћује "преко везе", чему то служи ако не ремећењу поретка Литургије и свега осталог? не да ће круна да ми спадне са главе, него се неко ставља изнад светиња које нису у његовој власти. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 ма..ја видим... по вама 80% епископа ради противно "благословеној" пракси..која до пре неких 5 година..није ни била "благословена" као данас.. сви сте неки са супер благословима.. ево група о м.Артемија прави од њега "гуруа" и дели супер благослове.. а група око редовних причешћивача (...да не набрајам активне епископе ..па да ме изопште и цркве на годину дана...)...има своје "гуруе"...па праве фрке и по другим епархијама.. рзлике мени нема.. две стране истог новчића..који је успео да подели вернике... Познато нам је већ да тебе баш брига шта је ту Православно и правоверно, јер теби је као етнофилетисти Црква само некакав алат за производњу колектива... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 п.с само још нешта на ову тему.. ја ...од када је почела ова броба супер благослова и супер богослова.. нисам био ни на једној литургији, скупу...или било шта везано за нашу заједницу у БЛ Епархији... да нисам фасово један од епитета..зависи са којим супер богословом сам седио.. обавезно сам на крају или артемити или новотар... свака вам част престао сам ићи и у СОЗ ...и било какав скуп који организују људи из цркве ово је постало као борба трнова...само без секса...јер су сви супер преподобни Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 ма..ја видим... по вама 80% епископа ради противно "благословеној" пракси..која до пре неких 5 година..није ни била "благословена" као данас.. сви сте неки са супер благословима.. ево група о м.Артемија прави од њега "гуруа" и дели супер благослове.. а група око редовних причешћивача (...да не набрајам активне епископе ..па да ме изопште и цркве на годину дана...)...има своје "гуруе"...па праве фрке и по другим епархијама.. рзлике мени нема.. две стране истог новчића..који је успео да подели вернике.. којих 80% и којих 5 година, како си изсањао те бројке? баш ти хвала што си изједначио Цркву са парасинагогом, толико о твојој способности разлучивања клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јун 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 E nije da se slažem u potpunosti a svima vama, ali ima nekih stvari koje se ne mogu poreći bilo nam milo ili ne :D šta ćemo mi prost ubogi narod kad nas razvlače na 100 strana a samo jedan Hristos, tuga je to... svugde se razlikuje, pa svako na svakog udario sa 'argumentima'... tuga opet kažem... Михајло је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 ма ја све си то лепо сложио у својој глави... само да има било какве везе са стварношћу... ти ћеш делиш ко је православац..а ко није.. ..немој да ме вучеш за језик..па да одем у небиће.. да испарим као вода на сунцу... свима нама БОГ суди... и римљанима...и нама православцима и "православцима" све више увиђам ..разлог поделе на Рим и Цариград.. ако је искључивост била као и данас.. апсолутно разумем поделу Хришћанства.. То не да има везе са стварношћу, него то јесте стварност. А то што ти имаш проблема са стварношћу заиста јесте проблем, и волео бих да могу да ти помогнем... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341056077' post='669878] којих 80% и којих 5 година, како си изсањао те бројке? баш ти хвала што си изједначио Цркву са парасинагогом, толико о твојој способности разлучивања мојне ти о цркви Брате.. БРВНО..па ТРУЊЕ сви сте толико заљубљени у себе..да немам речи Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 То не да има везе са стварношћу, него то јесте стварност. А то што ти имаш проблема са стварношћу заиста јесте проблем, и волео бих да могу да ти помогнем... помози себи..па си помого и мени... доктор који и сам болестан ..тешко може помогне болеснику... ја имам и духовника и Литургију... а знам да читам слава Богу... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 мојне ти о цркви Брате.. БРВНО..па ТРУЊЕ сви сте толико заљубљени у себе..да немам речи лепо, толико о твојим аргументима - велике речи, пуно тврдњи а ништа подлога nishizawa је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 а знам да читам слава Богу... Па зашто онда не читаш? nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука