Ристо Подвожњак Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Био сам прије 9 година у Опленцу и сјећам се да се плаћала улазница за улаз у храм, наравно ту је и онај дио гдје су сахрањени Карађорђевићи. Све сам то наравно и заборавио, али ме сада подсјети један пријатељ који је ишао недавно и који се саблазнио чињеницом да мора платити улазницу. Нисам имао да му дам други одговор, осим да је то потпуно неоправдано. Обзиром да ово траје најмање 10 година, немогуће је да тако нешто не зна локални епископ и да није одобрено од свештеника који тамо служе. Могуће да комплекс припада Карађорђевићима, али наплата за улаз у храм је врхунски безобразлук (јер га и нису зидали својим него народним парама), а видимо да наша краљ у последње вријеме само показује како је залутао не само у Србију и на свој положај, већ све су прилике и на планету Зземљу. Уколико је новац потребан за плаћање радника или одржавања, зар се не може наћи други начин финансирања, или питање остављања прилога оставити на слободно одлуку посјетилаца. Питам се какав је храм у којем се плаћа улаз,православни? Поређења ради, код нас у Тврдошу се не плаћају ни свијеће, не знам за крштење, али причали су ми старији док је игуман био блажене успомене отац Георгије Мирковић, да је на питање колико да плате за крштење, одговарао:" Колико можете и кад можете, оставите прилог у било којој православној цркви". С друге стране у Опленцу се наплаћује улаз, да ли да ускоро очекујемо фискалне касе или свијеће са баркодом. Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука