Jump to content

Hrvati "prisvojili" kralja Artura

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da zaključim ovu raspravu sa svoje strane pa pišite što želite jer vidim da ste primili na znanje mišljenje sa druge strane granice što je u svoj ovoj priči najbitnije.

Da nije došlo do Šizme, pravoslavci koji žive sa zapadne strane Drine i u Crnoj Gori bi bili i dalje ono što su bili po doseljenju: Hrvati.

Razmišljajući čemu takav tisućgodišnji strah od Vatikana i Pape u vama i to na svakoj živoj temi, zašto tolika mržnja i zašto toliko minoriziranje Hrvata, dolazi se do zaključka da bi prelaskom Srba na Katoličku vjeru Srbi izgubili svoj nacionalni identitet jer bi pale maske, oči bi vam se otvorile i kao što kažu vidjeli biste istinu jer biste postali svjesni da ste ono što ne SPC ne želi da budete, a što po svom podrijetlu skoro polovica Srba sa zapadne strane Drine jesu: Hrvati.

Bog s vama i sve najbolje, pozdrave šaljem iz naljepše države na Svijetu, Hrvatske. (E što bi neki dali da imaju ovo što mi imamo, mnogi su i pokušali pa su polomili zube, ljubomora je gadna stvar ali kao što kaže pjesma: neka pati koga smeta)

Leopolde, sad i ti pretjeruješ i fantaziraš, ja ovdje više izgubih glas objašnjavajući kako na Balkanu nema mjesta a nikad ni ne bude za nikakve velikomegalomanske hypernacionalne projekte jer svaki dovodi do istih rezultata a ni jedan nije zasnovan na faktima, činjenicama a ni istorijskim ni demografskim a ni etnografskim (narodopisnim). Shvatite da nema mjesta za njih, ograničen prostor, malo mjesta - ko u kompjuteru što je malo memorije, fali gigabajta! Jel to konačno razumije bar ovako, OMG!? Vas jedino poslat u nekakvu pustinju sve zajedno i te velike Hrvate i velike Srbe i velike Bošnjake pa si tamo crtajte granice kakve vam padnu na pamet! A i ti sad tamburu u ruke pa cilinkaj isto što i oni guslaju ili muslimani u šargiju udaraju, samo čekam da se i oni pojave s nekakvom tom velikomuslimanskom teorijom pa bi ta cvokarna ovdje bila potpuna i kompletna! Vi Hrvati iz Hrvatske zaista niste ni korak pozadi u tim konstrukcijama i mitologiziranju od ovih Srba iz Srbije koje stalno na to ovdje opominjem. Jedino normalni i realni bez tih fantazmagorija smo izgleda mi iz Bosne Hrvati i Srbi i muslimani - Bošnjaci, samo nam se s vremena na vrijeme desi da pomahnitamo pa se za vratove počupamo, takav bosanskoi "folklor", običaj to ovdje lokalni postao svakih 50 godina se maštrafit međusobno! A i to najviše i najčešće vašom "zaslugom" i pričinjenim, Hrvata iz Hrvatske i Srba iz Srbije! Šta nam potom drugo i preostaje!

@Leopold  7896634 Probaj napraviti mislenu vjezbu sa zamjenom osnovnih prefiksa u toj jednacini facenew22222222

@ Zyron  dada  prstgore oleeeee Svaka cast za intelektualno-moralni integritet.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 62
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Eto, i veliko-Hrvat mora da priznaje moguću:-) vlašku genezu primorskih Hrvata kad se suoči sa istorijom. Kad bi se istorija više slušala, mnogi nacionalni mitovi bili bi oboreni. Takva istorija zove se istorijsko-kritična metoda, danas dominira naučnom istorijom, i ta istorijsko-kritična metoda daje isto pravac srpskoj naučnoj istoriji (koju neke Srbende nazivaju pogrdno bečko-berlinskom školom), dokle recimo u Hrvatskoj i dalje dominira nacionalna romantika 19. veka.

U svakom slučaju riječ je o Hrvatima htjeli vi to priznati dragi moji susjedi ili ne, možete podvaljivati teorije ovakve ili onakve ali fakat je fakat. Da su ti tvoji "Vlaški primorski Hrvati" kojim slučajem svjesni da su neke druge nacije (npr. Iliri, Vlasi, Latini, Slaveni, Talijani ili Rumunji), zvali bi se tako, a ne Hrvati. Netko bi sa nekog otoka valjda u ovih tisuću godina rekao: pa mi smo Vlasi a ne Hrvati, ne? A koliko znam, a znam, na ni jednom otoku ne znaju za drugo ime osim za Hrvatsko ime i Hrvatsku naciju, ikavicu, čakavicu i glagoljicu. Hrvati od pamtivijeka.

Eto bio sam ti postavio i pitanje, vidim da si ga preskočio pa nije na odmet da ti ga ponovim, odgovorivši na njega dobiti ćeš jasan odgovor koje su nacije oduvijek bili i jesu nositelji te haplogrupe:

Pitanje... što su po vašem rezonskom i zrelom shvaćanju po nacionalnosti stanovnici ovih par navedenih otoka: Zlarin, Pašman, Dugi otok, Pag, Rab, Cres, Krk?

Željko, kada ste nazvali Hrvate štokavce Srbima, a čakavce jedinim pravim Hrvatima, tada vam je sve držalo vodu o Srbima svi i svuda, a sada kada se ispostavilo da čakavci (otoci, obala, Dalmacija) imaju najviši postotak te haplogrupe na svijetu i da čak trećina Srba, Bošnjaka, Slovenaca i Crnogoraca može vući Hrvatsko podrijetlo (za prave Crnogorce i večinu Bošnjaka sam skoro siguran da su podrijetlom Hrvati) sada nije dobra teorija o čakavcima kad su stigli genetska istraživanja, ha? algabacaju

Da zaključim ovu raspravu sa svoje strane pa pišite što želite jer vidim da ste primili na znanje mišljenje sa druge strane granice što je u svoj ovoj priči najbitnije.

Da nije došlo do Šizme, pravoslavci koji žive sa zapadne strane Drine i u Crnoj Gori bi bili i dalje ono što su bili po doseljenju: Hrvati.

Razmišljajući čemu takav tisućgodišnji strah od Vatikana i Pape u vama i to na svakoj živoj temi, zašto tolika mržnja i zašto toliko minoriziranje Hrvata, dolazi se do zaključka da bi prelaskom Srba na Katoličku vjeru Srbi izgubili svoj nacionalni identitet jer bi pale maske, oči bi vam se otvorile i kao što kažu vidjeli biste istinu jer biste postali svjesni da ste ono što ne SPC ne želi da budete, a što po svom podrijetlu skoro polovica Srba sa zapadne strane Drine jesu: Hrvati.

Bog s vama i sve najbolje, pozdrave šaljem iz naljepše države na Svijetu, Hrvatske. (E što bi neki dali da imaju ovo što mi imamo, mnogi su i pokušali pa su polomili zube, ljubomora je gadna stvar ali kao što kaže pjesma: neka pati koga smeta)

Крв и тло, оно баш хришћански, нема шта...

Него не рече ми ништа за градиштанске Хрвате , како то да они немају овај ген ?

И још нешто Србин (балкански Србин) је стање духа, можеш га анализирати том вашом западњачком логиком колико год оћеш , нећеш ништа сватити а и не треба да сватиш , треба само да га прихватиш таквог какав је, уместо што стално желиш да га промениш и прилагодиш себи, то је твој проблем брате са запада , брате крвни  и генетски али не и духовни.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...