DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 oprosti,pogresila sam ,nisam bas mislila na sve religije ,samo na pravoslavlje dada ja znam da nisam rodjena da bi nekom govorila sta je dobro ,a sta ne nemoj da se ljutis ,ja tebe necu ubedjivati da promenis svoj stav (da predjes u hriscanstvo ) ,ali nemoj ni ti da se trudis da nama objasnjavas nesto jer i mi imamo oci t4431 I pravoslavlje je proterivalo jeretike cak se Car Dušan silni nudio papi da ide sa srpskom pravoslavnom vojskom da ratuje sa katolicima na frontovima rame uz rame i da za to dobije titulu Kapetan Hršćanstva. ali nemoj ni ti da se trudis da nama objasnjavas nesto jer i mi imamo oci O ateizmzmu pišem strogo na ovom ateističkom delu foruma. Ne diram hrišćanske teme '- nadam se da je to fer od mene, ja da hoću da vam solim pamet ja bih išao od tebe do teme vezane sa hrišćanstvo i debunkovao što više mogu. Ali smatram da ako nekog zanima kako ateiste misle i slično da će da doddju ovde i tu želim da im pružim da imaju šta kvalitetno da pročitaju. RESPECT! slava3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Ако о једној ствари могу да постоје двије или више истина ( онолико истина колико је људских глава тренутно на планети земљи), нпр. о животу и његовом смислу, онда смо сви у истини. Мислим да није тако. Доживио сам неколико пута да када се две особе посвађају, свако од њих има своју истину о свађи и свако од њих мисли да је његова истина истина, што нема смисла, јер само је једна истина. Атеисти доживљавају своју истину као истину, вјерујући своју истину као истину, а истина је једна једина и непромјењива. Даклем, јасно је (вјероватно и прије овог мог писања, ал ето ја написах) да не можемо и једни и други бити у истини. Сматрам да истина нема потребу да се крије, значи поставља се питање како спознати истину, а да та истина није моја и твоја истина него иста истина, будући да је она једна? А зашто је ријеч истина женског рода, а не мушког? 1000000001010 4chsmu1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Ако о једној ствари могу да постоје двије или више истина ( онолико истина колико је људских глава тренутно на планети земљи), нпр. о животу и његовом смислу, онда смо сви у истини. Мислим да није тако. Доживио сам неколико пута да када се две особе посвађају, свако од њих има своју истину о свађи и свако од њих мисли да је његова истина истина, што нема смисла, јер само је једна истина. ja ne da mislim nego znam da je tako, jer, doziveo sam da se dvojica drugara raspravljaju, tema je bila smisao tj istina, jedan je tvrdio jedno, a drugi je tvrdio drugo, i postajali su sve glasniji i glasniji, a ja kao posmatrac tj slusalac se sve vise i vise smejem, nisu ukapirali da i jedan i drugi govore jedno te isto al na drugi nacin, znaci obojica su bili u pravu ovo sad nema veze sa raspravom tipa vernik vs ateista, ali bolje biti i ateista koji manje gresi nego biti "hriscanin" koji vise gresi, to se odnosi za ovozemaljsko stanje, a za to sta ide posle ne mogu da tvrdim koji od njih je u prednosti tj u pravu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Август 15, 2011 Пријави Подели Написано Август 15, 2011 https://www.pouke.org/audio.php?cid=630&id=4840&do=view Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука