SANJA Написано Август 10, 2011 Пријави Подели Написано Август 10, 2011 Mrvica – Draga Mrvice, drago mi je što delimo sličan stav po pitanju versko nacionalnih pogleda na hrišćanstvo. Želim Ti mnogo sreće na Tvom daljem duhovnom putu i uzrastanju u pravoslavlju! Hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Август 10, 2011 Пријави Подели Написано Август 10, 2011 МОже ли да се постави линк са емисијом "Инсајдер" у којој си гостовао? Мислим, сама емисија као емисија је одлична. Чак је и неколико свештеника, мислим и Епископа учествовало у снимању ове емисије. Придружујем се оцу Ивану. И ја бих волео да погледам. Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Август 10, 2011 Пријави Подели Написано Август 10, 2011 МОже ли да се постави линк са емисијом "Инсајдер" у којој си гостовао? Мислим, сама емисија као емисија је одлична. Чак је и неколико свештеника, мислим и Епископа учествовало у снимању ове емисије. Придружујем се оцу Ивану. И ја бих волео да погледам. http://www.b92.net/info/emisije/insajder.php?yyyy=2010&mm=11&nav_id=473900 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=nfVMx8h93aE&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Bred4IbAFhk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 10, 2011 Пријави Подели Написано Август 10, 2011 Zosima, odličan zaključak! Ja nisam dakle deo klira Crkve. Imao sam blagoslov dok sam studrao, jer studije nisam mogao upisati bez blagoslova. Međutim, opredelio sam se za samostalan rad. Dakle, za ovo ovde nemam blagoslov. Željko me je pitao da dođem i dopisujem se sa ljudima koji žele nešto da me pitaju. U svojim javnim nastupima, istupam samostalno, dakle bez blagoslova, sad uglavnom ispred svog portala. Moj stav nije stav Srpske pravoslavne crkve, već lični stav. Inače, znam mnogo teologa, sveštenika, imam prijatelje, rođake iz Crkve, moja cela familija je veoma crkvena, ali dobro si zaključio, u smislu profesije nisam vezan za klir bilo koje verske zajednice, pa ni SPC. Поздрављам искреност, колега! "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 10, 2011 Пријави Подели Написано Август 10, 2011 МОже ли да се постави линк са емисијом "Инсајдер" у којој си гостовао? Мислим, сама емисија као емисија је одлична. Чак је и неколико свештеника, мислим и Епископа учествовало у снимању ове емисије. Епископа!? Којих? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2011 Ево баш сада слушам први део и одмах ми је запало за око Твоје прво обраћање и стављање Твојих речи у потпуно погрешан контекст од стране креатора емисија. На 28. минуту говориш о десничарским организацијама и помињеш Образ, 1389, али они у то време пуштају инсерте о Дверима, те непажљиви сгледалац може закључити да си и њих метнуо у исти кош. Оно што ја могу да кажем и као свештеник и као грађанин јесте да Двери никако не могу да се убаце у исти контекст са ултрадесничарским и прикривеним нацистичким организацијама. Да ли се слажеш са мном? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2011 МОже ли да се постави линк са емисијом "Инсајдер" у којој си гостовао? Мислим, сама емисија као емисија је одлична. Чак је и неколико свештеника, мислим и Епископа учествовало у снимању ове емисије. Епископа!? Којих? Мислим да сам гледао неки Инсајдер где има и неког епископа. Можда грешим... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2011 Martirije – Oprosti ako sam upotrebio reč ''napao''. Samo učinilo mi se da si možda bio malo strožiji prema Mrvici, ali nisam mislio ništa loše. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2011 У том серијалу аутсајдера нису гостовали еписпопови , него само Немања и Аца Ђаковац, вако од нас из Цркве, а опет ми из Цркве са Видовдана смо поменути као клер-фашисти и ултрадесничари, између осталих заједно са дверјанима и образовцима и нацијоналним штројем и другима с којима немамо баш ништа сем неба и земље заједничко. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2011 У том серијалу аутсајдера нису гостовали еписпопови , него само Немања и Аца Ђаковац, вако од нас из Цркве, а опет ми из Цркве са Видовдана смо поменути као клер-фашисти и ултрадесничари, између осталих заједно са дверјанима и образовцима и нацијоналним штројем и другима с којима немамо баш ништа сем неба и земље заједничко. Да, нису гостпвали у овом серијалу, мислим да сам гледао у неком другом серијалу, али немојте ме држати за реч. Могуће да сам видео неки снимак епископа, па ми је остало у сећању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2011 У том серијалу аутсајдера нису гостовали еписпопови , него само Немања и Аца Ђаковац, вако од нас из Цркве, а опет ми из Цркве са Видовдана смо поменути као клер-фашисти и ултрадесничари, између осталих заједно са дверјанима и образовцима и нацијоналним штројем и другима с којима немамо баш ништа сем неба и земље заједничко. Да, нису гостпвали у овом серијалу, мислим да сам гледао у неком другом серијалу, али немојте ме држати за реч. Могуће да сам видео неки снимак епископа, па ми је остало у сећању. То је била емисија посвећена црноречком кампу за одвикавање од дрозе.Ту су учествовали +Профилије и поп Бранко фром клиса говорећи о камповима "земља живих" и о њиовом начину функционисања брез паре и динара. Ту јесу гостовали, али било је у млогим емисијама инсајдера да приказују фотографије или снимке епископа а да нико од њих није гостовао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2011 Иначе, сада баш слушам где Немања стоји иза свог става да СПЦ не подржава десничарске организације и паравојне формације у рату. (31. минут) Даље у наставку каже да поједини верници (вероватно мислиш на ове који су више у јавности) и клирици подржавају овакве организације и да њих опет јавност индетификује са Црквом што је сасвим истинито. Но, лепо си рекао да то нема везе са званичном Црквом, која то никада није подржавала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2011 И ово је веома важно да се каже: Такозвани свештеници који су били оног дана када је била геј парада јесу рашчињени монаси бившег епископа Артемија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Август 10, 2011 Пријави Подели Написано Август 10, 2011 Da li mislite gospodine Nemanja da je možda dijalog i sveza sa pomesnim Pravoslavnim Crkvama važnija od sveze i dijaloga sa "inovernima"? Čini se da su odnosi između pojedinih pomesnih Crkava mnogo lošiji nego što su između pojedinih pomesnih Crkava i "inovernih". Upadanje na teritorije, deobe po formi i praksi, ... Zar nije pretežnije držati kuću na čvrstom temelju, čistiti prašinu i krpiti rupe gde se pojave, pa da ta kuća (Pravoslavna Crkva) sigurna, nego kupovati građu i držati je u dvorištu da kisne ("inoverni")? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука