Jump to content

Парада поноса

Оцени ову тему

Маша

Препоручена порука

Тема је Парада "поноса", па обзиром да је већина нас мишљења да је оваква манифестација потпуно неоправдана а самим тим и беспотребна, написао сам предлог како да покажемо свој бојкот, а никога да не "разбијамо". Сад остаје, бар нама из Београда, да замолимо све своје пријатеље и познанике који имају локале на предвиђеној маршрути, покажу да ли су за нешто узвишеније и далекосржније, или за чист финансијски дневни добитак! Извињавам се што понављам свој пост, али не умем оно "прочитај овде" 0703_read

Одг: Парада поноса

« Одговор #29 послато: 13. Септембар , 2009, 15:19:23 »

Одговори са цитатомЦитат

Помаже Бог!

Данас за време Трпезе Љубави, након Свете Литургије, у нашој црквеној заједници између осталог разговарали смо и о "паради" свега осим поноса.

Мој неки закључак јесте, да свако од нас по свом избору мора дати допринос таквој "манифестацији".

Као прво, мишљења смо да свако ко даје подршку оваквој манифестацији вербално, да не би био лицемеран мора то урадити и "делом". Ја заиста мислим да сви људи који нешто кажу то и мисле и осећају, па тако и очекујем да ће сви они који дају подршку одржавању овакве "манифестације" доћи са својом ужом и широм породицом, пријатељима и свим онима који њихово мишљење подржавају. Недолазак ће значити да су своју вербалну подршку дали искључиво ради својих личних тренутних интереса, као и да то није уопште њихов основни животни став.

Као друго, мишљења смо да свако ко не даје подршку оваквој манифестацији вербално, да не ми би лицемеран то такође мора показати и својим делом. То значи да људи, власници локала на маршрути "параде" свега осим поноса, могу своје локале затворити према важећим законима, због болести, годишњих одмора, ванредног пописа и сл. Довољно времена имају да обавесте надлежне пореске органе како не би имале никакве санкције. Они врло скупо плаћају најам својих локала, па према реченом и свом избору могу донети и одлуку. Ја одговорно тврдим, да ни у један локал који овако нешто не препознају и не учине нећу ући.....и то је мој избор...не наметање већ избор...

Како ништа није случајно, већ све Бог постави, тако је и "парада" свега осим поноса баш у Недељу,дану када Православни обележавају Васкрсење и Вечни Живот, као Смисао, и Наду овдашњег општеживља. Према томе, демократски свако према свом избору, нека одреди где ће ко бити тог набеђено фамозног дана Д. Ја опет по свом избору, ако Бог Да, дочекаћу Високопреосвећеног Митрополита Амфилохија, у свом храму посвећеном Светом Кнезу Великомученику Лазару на Звездари, уживати у Светој Литургији, Трпези Љубави и затим бити у поподневном одмору са својом породицом.

Једино овако ће се послати права слика свету. Без икаквог вида насиља, већ да ли ми дајемо или не подршку, оваквом виду јавног приказивања сексуалне оријентације. Ово сигурно није парада љубави, јер ја волим и своје родитеље али не општим сексуално са њима. Ово је парада сексуалног избора!!!!

Дакле, закључујем да свако треба да ради оно што збори....

Нека нам је Бог у помоћи свима, а можда најпре учесницима "параде" свега осим поноса

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Који болесници . ГАДОВИ , баш су тешки ГАДОВИ.

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Активисти Српског народног покрета 1389 пријавили су данас МУП-у да ће од суботе 19. септембра у 23 сата до недеље 20. септембра у 10.30 на Платоу испред Филозофског факултета у Београду организовати акцију под називом “ Апсолутно ненасилна свенародна српска журка сексуално недевијантних''.

Подели на овим сајтовима

На делу је злоупотреба речи "љубав". Ово је болесна и противприродна страст, која нема веза са љубављу. На делу је и злоупотреба људских права, јер се под плаштом права на окупљање и исказивање мишљења протура рушење традицоналних, нормалних вредности. Њихов циљ је да своју настраност учине позитивном (чак и пожељном) друштвеном и људском нормом. Док нам деца у школама не буду учила да је хомосексуалност коол и инн, они се неће зауставити.

То они желе, да већину, коју називају хомофобима (читај: приглупима, необавештенима, заосталима, примитивнима, несавременима,...), прогласе за ненормалне, да сруше све оно на чему је до данас почивало биће овог напаћеног народа, па и биће и сам живот васцелог човечанства. Ако дозволимо да такве вредности буду прихваћене као нормалне, потписујемо властиту смртну пресуду. Та огавштина се мора селити тамо где јој је и месту: у психијатријске клинике.

Подели на овим сајтовима

Е тек сад ми је јасна  еволуција,

моја грана није ишла тим правцем,

ови моји су  залутали у еволуцији

и у реду су замислите  са плавушама

http://www.24sata.info/thumbnail.php?file=news/2009/june/parada_plavusa_620323673.jpg&size=article_medium

(моји се не виде из овог ракурса)

Подели на овим сајтовима

?? ???? ?? ??????????? ???? "?????". ??? ?? ??????? ? ?????????????? ??????, ???? ???? ???? ?? ???????. ?? ???? ?? ? ??????????? ??????? ?????, ??? ?? ??? ??????? ????? ?? ???????? ? ?????????? ??????? ??????? ?????? ?????????????, ????????? ?????????. ????? ??? ?? ?? ????? ?????????? ????? ?????????? (??? ? ????????) ?????????? ? ??????? ??????. ??? ??? ???? ? ??????? ?? ???? ????? ?? ?? ??????????????? ???? ? ???, ??? ?? ???? ??????????.

?? ??? ????, ?? ??????, ???? ???????? ?????????? (?????: ??????????, ??????????????, ??????????, ????????????, ?????????????,...), ???????? ?? ??????????, ?? ????? ??? ??? ?? ???? ?? ?? ????? ???????? ???? ???? ????????? ??????, ?? ? ???? ? ??? ????? ???????? ???????????. ??? ????????? ?? ????? ????????? ???? ?????????? ??? ????????, ??????????? ???????? ?????? ???????. ?? ????????? ?? ???? ?????? ???? ??? ??? ?? ? ?????: ? ?????????????? ???????.

o tome pri?am sve vreme, na kraju krajeva njih treba žaliti , izmanipulisani, isfrustrirani joooj

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

joooj  za  sliku koju Zeljko postavi.

Kad bi bilo izvodljivo, ja bih organizovala razbijanje te povorke tako sto bi njene ucesnike potrpala u autobuse koji bi se uputili na razlicite strane i vozili dok ne padne mrak.

A onda bi izbacivala napolje jednog po jednog, na ujednacenim razmacima, ali dovoljno daleko da ne znaju sta se onim drugim desava.

I tako, kad dopesace do Beograda neka pricaju kako im je bilo u setnji. 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

• Гости

МОСКВА – БЕОГРАД: РАЗМЕНА ИСКУСТВА, ИЛИ КАКО ПРЕЖИВЕТИ ГЕЈ-ПАРАДУ

Зар опет?Ето, и дотле смо стигли. Тема планиране за 20. септембар у Београду геј-параде нашла се насловној страни тако уваженог издања као што је „Политика“. Па добро, и ми имамо шта да кажемо на задату тему, поготово што је градоначелник нашег главног града Јуриј Лужков добровољно преузео на себе улогу главног светског страшила за хомосексуалце.

Па да од Лужкова и почнемо. Ту сасвим недавно, 9. септембра, саопштено је да је Тверски суд Москве приступио разматрању тужбе за увреду части, коју су борци за права сексуалних мањина поднели против градоначелника Москве, а везано за његове јавне и некоректне изјаве о хомосексуалцима. И шта је то тако погодило подносиоце тужбе? У директном програму „Лицем ка граду“ Лужков је изјавио да постоје два разлога због којих геј-парада у Москви неће бити одржана. По његовим речима, „први је – друштвени морал. Наше друштво одликује се здравим моралом и не прихвата све те…“. Не, то како је Јуриј Михајлович „почастио“ представнике геј–заједнице, нећемо да понављамо. Из истих разлога, ради заштите здравог морала. Али зато ћемо обавезно навести и други разлог, због којег ова весела манифестација у дугиним бојама, која тако оживљава улице напредних европских градова, у Москви неће проћи. Лужков је био директан: „Ако се они окупе, чак да замислимо и да којим чудом добију званичну дозволу за одржавање параде, њих ће једноставно поубијати. Ми имамо радикалне хришћане који су огорчени на таква, како они кажу, демонска испољавања“.

На све горе речено треба додати да у се Стазбуру већ налазе две жалбе руских геј-активиста поводом забране прве и друге московске геј параде. Осим тога, Лужков се више пута налазио на мети својих колега-градоначелника разних европских градова, међу којима има представника сексуалних мањина и који то не крију. Међутим и ту је Лужков остао веран себи — на питање: „Да ли би сте дозволили одржавање геј-параде у Москви ако би своје учешће најавили градоначелници Париза и Берлина?“, он је одбрусио: „Нисам дозволио и нећу дозволити“.

Са градоначелником је све јасно. А шта се у Москви дешава на делу? У реалности ми имамо безброј геј-клубова, текстове у женским издањима под насловом „Мој најбољи друг је геј, и то је дивно!“, бројне естрадне и ине звезде које не крију своје сексуалне аспирације и свеопшту толеранцију, која вуче корене из опште незаинтересованости Московљана за живот комшија. Радијатори им не цуре? Не бацају флаше са деветог спрата? Не укључују бургију у два сата ујутру? Све остало наше суграђане мало забрињава. Мегалополис живи по својим законима.

Узгред, све ово добро знају људи хомосексуалних наклоности који су имали несрећу да се роде на Балкану. И ако их је судбина довела у далеку Москву, кући ће се вратити само у крајњем, безизлазном случају.

Што се тиче „радикалних хришћана“, које помиње Лужков, већином се ради о бакицама са иконама у рукама у пратњи младића астеничне грађе и бледог лика, окићених православном симболиком. Ако узмемо у обзир култ тела који негују московски хомосексуалци, велико је питање ко би у дирекном сукобу однео победу.

А што се тиче сукоба на линији градоначелник – геј-активисти, то је део нашег московског фолклора, нешто попут хроничних гужви на путевима, невероватне скупоће и легенди о нашој саобраћајној полицији. И свима се исплати – активистима да покажу свету свој самопрегорни рад на заштити хомосексуалних права, а градоначелнику да још једном потсети суграђане да је он строги отац овог лакомисленог града.

А сада, да се осврнемо на Београд. Ситуација у земљи где сви једни друге знају до десетог колена и где су традиције често јаче од закона, потпуно је другачија. Тамо где је већина очева спремна пре да убије сина, него да се помири са његовим геј-опредељењем, одржавање параде представља озбиљну опасност. Тим пре што су све омладинске патриотске организације изразиле спремност да се овој акцији најактивније успротиве. И зна се на који начин.

Београдски градоначелник Драган Ђилас, којег је јако тешко уврстити међу конзервативце, доста је јасно оцртао проблем: „Не плашим се само за безбедност људи на манифестацији, већ се питам шта ће бити када учесници геј параде крену кући. Да ли ће сваког од њих чувати по два полицајца? Неће! Када ја то кажем, испада да позивам да их туку. Не, ја само упозоравам шта може да се деси“.

Уосталом, људи који тврде да је геј-парада као акција усмерена на заштиту права и слобода грађана, и који позивају владајућу странку и председника Србије да подрже њихову акцију, једва да су спремни да чују, а камоли прихвате аргументе београдског градоначелника. Они имају други циљ, исти као и њихове московске колеге – да привуку свеопшту пажњу. Пажњу према себи, персоналну. А све на рачун оних несрећника који су се већ подвргли остакизму друштва, често и породице, а сада још ризикују да заврше у болници. Све у име права и слобода. Чијих? Оних који их у све то гурају — активиста.

А све остало, безбедност обичних учесника, углед земље – а снимци из Београда, где се одвијају крвавава дешавања муњевито ће обићи цео свет – све је то небитно у поређењу са сјајном могућношћу да се стекне светска слава. Јер Би-би-си ће са задовољством да их интервјуише, зар не?

И још један детаљ — српски навијачи и младе патриоте су људи добро увежбани, за разлику од феминизираних танконогих младића хомосексуалне орјентације и, мада агресивних, али ипак жена које бране лезбијске интересе. Тренирани, што на улици, што у теретани. И то вам нису бакице са иконама, као у равнодушној према свему Москви.

Глас Русије          Коментар Ксеније Тошић

Подели на овим сајтовима

Удружење НАШИ позива на општи бојкот јавних личности које учествују и на било који начин дају подршку паради настраних особа. Глумци попут Драгана Бјелогрлића и Николе Ђуричка са својим срамним изјавама једино су достојни презира. Зарад мало славе и популарности ова два глумца упустила су се у борбу са православним верницима и нормалним друштвом, дајући подршку хомосексуалцима и ширењу педерастије.

Толеранцију према настраним особама нека шире у кругу својих породица а не међу нормалним особама, а плодови њихове камапање убрзо ће се и показати.

Да ли би господин Бјелогрлић имао тако широка схватања када би његова ћерка Мија нашла девојку и оженила се, а син Алексеј момка и удао се?

Удружење НАШИ позива на бојкот свих представа и културних манифестација у којима учествују ови глумци, а од сада нека им звиждук буде једина награда где год се појаве!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...