Jump to content

Bez reakcije iz Crkve

Оцени ову тему

Srdjan Kotur

Препоручена порука

Немања је изузетно опасан и то ће се тек показати. Он ће бити савремени Мирко Ђорђевић, јер им одговара што је богослов, а "пљује" по Цркви. Иначе, Црква је реаговала, па није без њене реакције, како стоји у наслову.

Нисам изгледа у току - где је то Немања у овом случају пљунуо на Цркву, и како је то конкретно Црква реаговала?

Ко је рекао да је у ОВОМ случају пљунуо на Цркву!? Он је учешћима у емисијама које су на најперфиднији начин нападале Цркву на Б92, као и сталним активностима на скуповима којима је циљ да представе Цркву и Србе као злочиначко удружење и народ више него подобан за коментаре на овој телевизији. Што ће се наравно и дешавати приликом сваке наредне ситуације када треба нас пљувати. У суштини између онога што је Милиновић рекао и што је говорио Арсенијевић нема разлике - поента је да је Црква шовинистичка организација која нема намеру да сем мења и треба је тако гледати.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Црква је конкретно реаговала саопштењем свештеника храма светог Саве у Београду. Чак је и Б92 јуче након ових бљувотиња у њиховим централним вестима прочитала део тог саопштења.

Подели на овим сајтовима

Очигледано немате могућност да читате све што се пише, јер је сам већ написао где је Црква одговорила. Укратко - речено је да је у питању несмотреност једног од свештеника и да ставови изнесени у књизи нису ставови братства храма светог Саве и упућено је извињење.

Опсаност од господина Милиновића је већа од Ђорђевићеве, јер Ђорђевић најчешће нема благе везе о ономе што говори, док Милиновић користећи знања стечене у нишкој богословији и на ПБФ-у манипулише подацима и злоупотребљава.

Подели на овим сајтовима

"Sećam se monaha i slika sa puškomitraljezima, odsečenim glavama, blagosiljanja paravojske, ponavljam, reč je o sistematičnom ponašanju i stavovima crkve od kojih ona ne odustaje, tako da bi uputnije bilo shvatiti SPC kao dukobo konzervativnu šovisnisticku organiazciju nego očekivati neporestano da pokazuju drugi oblik ponašanja za koji nisu spremni ili za to nisu sposobni", rekao je Arsenijević.

Волео бих да видим ту фотографију монаха који се сликао са нечијом одсеченом главом.

Takva fotografija zaista postoji samo sto je na ovakav nacin prezentirana ustvari pokusaj obmane sa gledaocima. Ja se secam fotografija iz Bosanskog rata na kojoj Mitropolit Amfilohije drzi delove glave od nekog nesretnog srbina koji je ubijen u ratu. Ovako receno kako to govori Arsenijevic bezmalo izgleda kao da je "neki monah" drzao glavu kao sto to rade mudzahedini.

Да ту си у праву Арсенијевић је управо рекао у том контексту који наводиш у том случају много монаха код нас се може окривити на основу таквих слика, али за чега окривити ?

http://deathtotheworld.storenvy.com/

"Sećam se monaha i slika sa puškomitraljezima, odsečenim glavama, blagosiljanja paravojske, ponavljam, reč je o sistematičnom ponašanju i stavovima crkve od kojih ona ne odustaje, tako da bi uputnije bilo shvatiti SPC kao dukobo konzervativnu šovisnisticku organiazciju nego očekivati neporestano da pokazuju drugi oblik ponašanja za koji nisu spremni ili za to nisu sposobni", rekao je Arsenijević.

Волео бих да видим ту фотографију монаха који се сликао са нечијом одсеченом главом.

Нема потребе, важно да је рекао Б92, шта ту има да неко пита, па они имају све информације.

Kod mene je B92 dobio kredibilitet još za vrijeme ludila devedesteih godina. Kad su na RTS-u trovali narod ranim lažima i kada su objavili informaciju o nekoliko stotina glava srpske djece koju su ustaše poklale i spremile u nekom prostoru,(u Vukovaru) B92 je istražio slučaj i na kraju prenio istinu-NIJE bilo ni glava ni klanja srpske djece kako su to državni mediji prenjeli. U to vrijeme tebalo je puno hrabrosti da se kaže istina. Ja im čestitam na tome.

Vrijeme je konačno da počnemo objektivno posmatrati stvari i slušati istinu, pa iako njie prijatna za nas.

Сав тај кредибилитет је накнадно урушен када је б92 почео да брани садашњи режим истим оним методама којима је и Милошевић преко своје телевизије бранио свој режим.

Не знам како ти али ја немам поверење ни у један медиј са националном фреквенцијом, и чудим се уопште како су добили фреквенције.

Ma nije b92 ni malo vise anticrkvena nego ostale televizije i mediji u Srbiji. Hiljadu puta gore po crkvu i sa vise lazi o njoj nastupaju mediji poput Kurira, velika Srbija, Pravda, Alo i slicna medijska smeca koja koriste svaku priliku da napakoste crkvi.

Потпуно си у праву за ово, није у питању који је медиј када у свим медијима седе људи који исто мисле а мисле онако како су негда воспитани, тј. да мрзе и презиру Цркву.

Што се тиче појединих новинара позната је ствар да се они селе из једне у другу медијску кућу због повољности које добијају ( том селидбом) а о политици куће вероватно их најмање брига.

О Немањи но комент.

Довољно је погледати линкове на његовом сајту( Реком, БОШ...) чија је прича сасвим у складу са његовом ...

Подели на овим сајтовима

Ко је рекао да је у ОВОМ случају пљунуо на Цркву!? Он је учешћима у емисијама које су на најперфиднији начин нападале Цркву на Б92, као и сталним активностима на скуповима којима је циљ да представе Цркву и Србе као злочиначко удружење и народ више него подобан за коментаре на овој телевизији. Што ће се наравно и дешавати приликом сваке наредне ситуације када треба нас пљувати. У суштини између онога што је Милиновић рекао и што је говорио Арсенијевић нема разлике - поента је да је Црква шовинистичка организација која нема намеру да сем мења и треба је тако гледати.

Хммм...

Па пази, злочини за које је оптужен Лукић нису ни мало неозбиљни. А када се промоција његове књиге одржи у парохијском дому једне цркве, и то ни мање ни више него храма Светог Саве, онда је то ипак злоупотреба Цркве, знак отворене подршке оптуженоме и мешања у ствари у које Црква не би требало да се меша...

А ако је Милиновићу и екипи заиста циљ да Цркву на сваки могући начин представе као шовинистичку организацију, онда бисмо макар требали да имамо довољно памети да им у томе не помажемо на овај начин...

На крају крајева, замисли како би изгледало када би, на пример, оних петоро српских држављана оптужених за педофилију написали књигу о томе како су невини и хтели да је промовишу у парохијском дому храма Св. Саве...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Хммм...

Па пази, злочини за које је оптужен Лукић нису ни мало неозбиљни. А када се промоција његове књиге одржи у парохијском дому једне цркве, и то ни мање ни више него храма Светог Саве, онда је то ипак злоупотреба Цркве, знак отворене подршке оптуженоме и мешања у ствари у које Црква не би требало да се меша...

А ако је Милиновићу и екипи заиста циљ да Цркву на сваки могући начин представе као шовинистичку организацију, онда бисмо макар требали да имамо довољно памети да им у томе не помажемо на овај начин...

На крају крајева, замисли како би изгледало када би, на пример, оних петоро српских држављана оптужених за педофилију написали књигу о томе како су невини и хтели да је промовишу у парохијском дому храма Св. Саве...

Ово је питање за "унутрашњу контролу"... Очигледно је да се мора више повести рачуна приликом организације сличних манифестација, јер мислим да нико нормалан не може подржавати Лукића, пошто су и Срби из Вишеграда тврдили и сведочили о његовом злочиночинству. Сигурно да је неозбиљно, али то је, као што рекох, одговорност братије Храма, а не читаве Цркве.

Господа као што су Арсенијевић, Милиновић и Б92 једва чекају овако нешто као потврду својих ставова о затуцаности и назадности Цркве.

Подели на овим сајтовима

Ово је питање за "унутрашњу контролу"... Очигледно је да се мора више повести рачуна приликом организације сличних манифестација, јер мислим да нико нормалан не може подржавати Лукића, пошто су и Срби из Вишеграда тврдили и сведочили о његовом злочиночинству. Сигурно да је неозбиљно, али то је, као што рекох, одговорност братије Храма, а не читаве Цркве.

Господа као што су Арсенијевић, Милиновић и Б92 једва чекају овако нешто као потврду својих ставова о затуцаности и назадности Цркве.

Па у томе и јесте проблем - што нико из Цркве није позвао на одговорност никога од братије Храма...

Подели на овим сајтовима

Poštovani,

Budući da su svi komentari povodom ove teme veoma pristojni, šaljem i ja svoj komentar. Za slučaj da sam ovo poslao nekome kao poruku, izvinjavam se. Onda je reč o mom nedovoljnom tehničkom umeću. Kao što vidite i ovde se potpisujem svojim imenom i prezimenom da svi znaju ko sam. Nažalost, neću ostajati u buduće na portalu da se dopisujem, tako da ne bih voleo da nakon ovoga krene sled uvreda i pokušaja provokacije da bih ponovo došao ovde i svađao se.

Ono što želim da kažem je da ja nisam OPASAN i da moj iskreni cilj nije nanošenje štete Crkvi, već opominjanje crkvenih lidera da shvate kakvu odgovornost imaju za ''obične'' ljude, koji mnogo puta zaista mogu biti sablažnjeni. Takođe, imam sveštenike i bogoslove među drugovima čak i među rođacima. Međutim, u svom radu nikada ne koristim informacije koje dobijem od njih. Koristim samo ono što sam otkrijem i uz dokaze. Na kraju krajeva, sa sebi dragim ljudima uglavnom pričam o mnogim drugim stvarima koje se ne tiču administraivne crkve. Laž je da negiram zločine nad Srbima i da Srbe tretiram kao zločince. Svi koji su sa mnom studirali i koji me poznaju makar površno, znaju da imam poreklo iz Dalmacije, Bosne i južne Srbije i da je moja familija mnogo mnogo postradala u poslednjih sedamdeset godina, samo zato što ih je neko prepoznao kao Srbe. Međutim, za mene je svaki čovek, uprkos naciji, ljudsko biće!

Posle Insajdera mnogi su svašta pisali po forumima o meni. Neko je čak napisao kako sam ja još kao student zastupao prava LGBT zajednice. To je laž, ali prepuštam je njenom autoru. Ja sam jedna strogo tradiconalna ličnost, bez i jedne moralne mrlje u dosijeu, grešni čovek, koji se pokušava boriti protiv svake vrste blaćenja iskonske vere. Pravoslavlje (npr) nije nacija, već bi trebalo biti vera i život. Zato mi se gade svi oni koji zarad plitkih nacionalističkih i politikantskih ciljeva kaljaju i manipulišu verom.

Ja sam intelektualno potpuno nezavisna osoba. Govorim ono što zaista mislim i zbog toga mi je mnogo teže da dođem do stabilnih prihoda. Da sam hteo da govorim ono što drugi očekuju od mene, nikada se ne bih suprotstavljao Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a imao sam izuzetnu perspektivu, jer sam bio odličan student.

Svestan sam da na drugu televiziju osim B92 ne mogu doći, jer je B92 potpuno objektivna u izveštavanju (uz povremene izuzetke, ali vrlo retko). No, ipak sam do sada imao priliku govoriti pored B92 i za RTS 1, HRT 1 i nedeljnik Vreme.

Svako ko želi može se dopisivati sa mnom na mail [email protected] Čak sam voljan svakome ko želi da vidi, poslati i svoj CV koji u potpunosti garantuje moj intelektualni kredibilitet i političku neovisnost. Ako mi neko bude pisao sa uvredama i slično, odgovoriti mu neću. Neću se ni lutiti, već ću takve ljude iskreno sažaljevati što traće svoj život na takve gluposti.

Srdačan pozdrav svima!

Nemanja D. Milinović

Подели на овим сајтовима

• Гости

Добродошао брате Немања, мислим да је добро да наставиш са писањем на форуму и да се неке ствари разреше. Пази, нису те сви нападали и говорили да се опасан. Лично, мислим да је то веома тешка реч. Зато буди спреман да дајеш одговоре на питања људи на форуму, сигурно ће их бити подоста.

Још једном, добродошао.

Подели на овим сајтовима

Hvala najlepše! Naravno da me nisu svi napadali, čak sam iznenađen da su svi komentari (odnosno velika većina) potpuno na mestu i vode konstruktivnom dijalogu. Otvoren sam za pitanja, samo izvinjavam se ako budem kasnio. Naravno, tu je i mail, pa slobodno pišite. Takođe, svaki argumentovan tekst, esej i sl. vezano za veru, religiju i duhovnost dobrodošli su i za moj portal. Pozdrav do novog susreta! N.

Подели на овим сајтовима

Ма чим си се ти јавио, упецан си...

Форуми су ко она пећина у коју воде многи трагови, али ни један из ње...

http://www.youtube.com/watch/v/piW9MHpfCu4

:) shok

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...